6 semne că te minte cu neruşinare

Dacă îndoiala ţi s-a strecurat în suflet, iar întrebarea “oare mă minte?, mă înşală?” nu-ţi dă pace, atunci este timpul să afli adevărul. Nu e cazul să-i citeşti sms-urile sau să-i verifici apelurile ori, mai rău, să-l urmăreşti.

Dacă îndoiala ţi s-a strecurat în suflet, iar întrebarea “oare mă minte?, mă înşală?” nu-ţi dă pace, atunci este timpul să afli adevărul. Nu e cazul să-i citeşti sms-urile sau să-i verifici apelurile ori, mai rău, să-l urmăreşti.

E suficient să fii “ochi şi urechi” la felul în care se mişcă, gesticulează, ori la cât de rapid este în răspunsuri la întrebările tale. Cel puţin aşa spune specialistul în limbajul trupului Marian Rujoiu, manager la Extreme Training. În felul acesta îţi va fi foarte uşor să-ţi dai seama dacă partenerul tău de viaţă are ceva de ascuns.

Şi asta fiindcă va fi foarte greu pentru el, dacă nu chiar imposibil, să-şi controleze conştient toate reacţiile nonverbale.
 
1. Face gesturi asimetrice
Dacă iubitul tău vorbeşte cu tine, dar gesticulează ori arată cu degetul în altă direcţie decât cea în care priveşte, poate fi un semn că te minte. Ia provoacă-l la o discuţie!

2. Semne că te minte: Răspunde prea repede
În cazul în care, în timpul conversaţiei, răspunsurile lui sunt extrem de scurte, este foarte posibil ca acestea să fi fost pregătite cu minuţiozitate, din timp. Şi, fireşte, este prea puţin probabil să fie şi adevărate.


3. Întârzie cu răspunsurile
Nici dacă răspunde prea greu la întrebări nu este bine. ”Dacă ezită foarte mult în a-ţi oferi un răspuns, este un nou semn că în acel moment improvizează!”, atrage atenţia expertul Marian Rujoiu.

4. Priveşte în dreapta sus
Când cineva inventează pe loc, el priveşte, de regulă, în dreapta lui, în partea de sus. De ce? Pentru că, explică Marian Rujoiu, “cei mai mulţi oameni accesează imaginaţia atunci când privesc în dreapta sus”.

5. Nu este capabil să reia povestea în sens invers
Atunci când îl întrebi unde a fost şi-ţi spune o poveste care constituie o serie de evenimente, pune-l să istorisească totul, dar în sens invers, însă nu-i cere direct asta.
“Reţine cele cinci-şase înşiruiri ale faptelor şi întreabă-l: deci ce-ai făcut înainte de…?, dar înainte de…? Dacă a improvizat povestea, va avea o ezitare lungă în a-ţi oferi un răspuns”, este de părere expertul.

6. 
Semne că te minte: Duce des mâna des la ureche sau la gură

Mulţi oameni, atunci când mint, îşi duc mâna la ureche sau îşi acoperă gura. Aşadar, fii atentă şi la astfel de gesturi, însă nu exagera! Dacă îşi atinge urechea nu e obligatoriu să fie un mincinos. Citirea limbajului nonverbal prespune un complex de factori şi o interpretare pe măsură.

Expertul Marian Rujoiu spune că probabilitatea minciunii este tot mai mare cu cât sunt prezente mai multe din aceste semne: “Pot fi însă şi excepţii, astfel încât cel mai bine ar fi să vezi cum se comportă partenerul tău în diferite contexte, să stabileşti dacă aceste semne sunt prezente şi abia apoi să faci interpretări, care vor fi, în felul acesta, şi mult mai sigure”.

 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • xenia pe 25 Ian 2011, 16:05
    pt paulrez

    Ignoranta multa , nu cere mila si atentie , fa in asa fel incat sa creada ca si tu te bucuri ca v-ati despartit , daca te iubeste se intoarce , daca nu ....mai incearca dar nu la infinit , nu iti irosi timpul ....succes !!!

    1
    0

  • paulrez pe 24 Ian 2011, 22:27
    vreua sa ma inpac cu iubita mea

    am o relatie cu iubita de 6 ani .. si ia a hotarat sa facem o pauza ! pentru ca crede ca a devenit o obisnuinta intre noi crede ca nu mai are sentimente fata fata de mine! ce ma sfatuiti sa fac ? o iubesc foarte mul.. avem aproape 2 luni de cand nu mai suntem inpreuna .. si nu mai stiu ce sa fac .. va rog ajutatima...?

    1
    0

  • ovidu pe 6 Dec 2010, 10:54
    dragoste

    cum aflu daca cineva ma place o anume fata pe nume adelina sau andreea sau oana va rog raspundetimi repede

    0
    0

  • Liliana pe 15 Nov 2010, 15:46
    divort

    alege...repede sau amintiri?

    1
    0

  • ron pe 15 Nov 2010, 12:07
    cum sa fac sa divortez mai repede?mi e f greu......sunt atatea amintiri.......e foarte greu!

    cum sa fac sa divortez mai repede?mi e f greu......sunt atatea amintiri......

    5
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod