Relatia dintre vestimentatie si personalitate

Obiectele de vestimentatie sunt lucruri pe care ai ocazia sa le observi in permanenta, ori de cate ori ai de-a face cu cineva. Observand mai atent imbracamintea celor pe care ii intalnesti...
Obiectele de vestimentatie sunt lucruri pe care ai ocazia sa le observi in permanenta, ori de cate ori ai de-a face cu cineva.

Observand mai atent imbracamintea celor pe care ii intalnesti, ai putea spune ca alegerea si combinatia lor reprezinta o gama nesfarsita de posibilitati. Daca esti obisnuita sa citesti simbolistica tinutei, culoarea si materialele din care sunt confectionate hainele, accesoriile, este suficient pentru a deduce cate ceva despre persoana care le poarta.

Inainte de a comunica verbal cu cineva, are loc un "dialog" prin vestimentatie. Cel mai adesea, acesta se refera in primul rand la pozitia sociala si la ocupatia persoanei. In acest sens, exista anumite tipare sociale care trebuie respectate, inclusiv in vestimentatie. Aceasta va "spune" foarte multe, de asemenea, despre felul tau de a fi, despre personalitatea ta.

Din punct de vedere psihologic, as incerca sa fac o clasificare a personalitatii feminine, raportandu-ma la criteriul moda. Este de notorietate interesul pentru aceasta si consider ca este un punct de referinta important, care poate diferentia personalitatile feminine.

Personalitate conservatoare


Nu te imbraci dupa moda sezonului, deoarece consideri ca nu este absolut necesar; preferi culorile in tonuri inchise, indiferent daca sunt sau nu la moda, te caracterizeaza stilul clasic si cat mai comod in vestimentatie. In general nu porti decat bijuterii veritabile, dar numai cat se poate de discrete.

Pretuiesti, inainte de toate, linistea si stabilitatea. Pui mare pret pe imaginea ta in fata celorlalti. Esti perfectionista aproape in tot ceea ce faci. Conteaza foarte mult pentru tine autocontrolul si stabilitatea in comportament. Te porti ca o persoana careia ii castigi mai dificil simpatia. Iti place foarte mult sa gatesti si esti cam exigenta cu proprii copii.

Personalitate contradictorie


Numai uneori te intereseaza ce se poarta, ce este "la moda" si incerci sa te comformezi acesteia, iar alteori nu conteaza, deoarece ai altceva mai bun de facut. Cateodata iti plac combinatiile socante de culori, deoarece atunci vrei sa atragi atentia cuiva sau pur si simplu asa te simti bine. La gat iti place sa porti pandantive metalice.

Treci de la bucurie la tristete, de la optimism la pesimism, fara motive deosebite. Iti schimbi des parerile, chiar cu riscul de a starni indignarea celor din jur sau vreun motiv de barfe. La serviciu te evidentiezi prin dinamism si perspicacitate, dar si aici apar momente sau perioade de apatie.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • codreanu elena pe 17 Sep 2012, 17:14
    importanta imbracamintei si a culorii in comunicarea pedagogica

    importanta imbracamintei si a culorii in comunicarea pedagogica

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod