Ce trebuie să faci ca să nu mai visezi urât noaptea. Sfaturi utile


4. Redu consumul de cafea şi alcool la lăsarea serii

Nu îţi stropi cina cu alcool din belşug fiindcă, deşi senzaţia iniţială va fi aceea de moleşeală, băutura nu va face decât să îţi agite somnul şi să ducă, inevitabil, la formarea coşmarurilor. În aceeaşi idee, pentru ca odihna să nu fie superficială, evită băuturile pe bază de cofeină cu câteva ore bune înainte de culcare.

5. Nu dormi pe spate

Somnul în această poziţie favorizează un coşmar cunoscut drept "paralizia în somn", în care ai senzaţia că eşti trează, dar că, dintr-un motiv complet necunoscut, eşti paralizată si nu îţi poţi mişca nici măcar un deget, oricât de mult te-ai strădui.
De parcă nu era suficient, acestui tip de coşmar i se asociază adesea şi senzaţia că nu poţi respira şi că se mai află cineva în cameră (o prezenţă "fantomatică").

Dacă ţi s-a întâmplat măcar o dată să ai parte de un asemenea vis urât, renunţarea la somnul pe spate ar trebui să rezolve problema.

6. Ţine un jurnal al viselor

Dacă te confrunţi cu coşmaruri foarte des, începe să ţii un jurnal al tuturor viselor, cu precădere al celor urâte, care te vor ajuta să elimini încărcătura emoţională asociată.
Analizează-le şi gândeşte-te, în acelaşi timp, la eventuale soluţii - mai ales în cazul viselor urâte recurente - pe care le-ai putea pune în aplicare pentru a ieşi cu bine din situaţia respectivă. Treptat, autosugestiile conştiente vor ajunge şi în lumea fantastică a visului!
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Gabriela pe 30 Aug 2020, 22:45
    Vise urite

    In ciecare seara e forate stressante

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod