Ce este reîncarnarea, conform hinduismului

Reîncarnarea a devenit un concept mult mai popular în ultimii ani. Poate că tot mai mulți oameni adoptă o perspectivă mai lejeră atunci când vine vorba de suflet și de ce se întâmplă atunci când corpul moare.
Se pare că unele persoane adoptă un sistem de credință conform căruia sufletele se află pe Pământ pentru a învăța, crește, evolua și fac parte dintr-o conștiință numită Dumnezeu sau Univers. Indiferent cum o numești, mulți rezonează cu această idee și adesea cred că reîncarnarea este o credință adevărată. Însă ce este reîncarnarea? Hinduismul ne dă răspunsul.

Ce este reîncarnarea?


Potrivit hinduismului, un suflet se va reîncarca pe Pământ până când va învăța toate lecțiile, va evolua și apoi se va reuni cu Sursa. În timpul acestui proces, sufletul va intra în mai multe corpuri și va renaște din nou, va muri din nou, asumându-și multe forme diferite până când va învăța toate lecțiile pe care și le-a propus să învețe.
Acest concept este rezumat în următorul verset al Bhagavad gita: "Așa cum un om aruncă hainele vechi și își pune haine noi, sufletul aruncă trupurile uzate și găsește altele noi."

Un suflet trebuie să trăiască multe vieți diferite și să treacă printr-o multitudine de experiențe înainte de a ajunge la perfecțiune și de a se contopi cu Divinul, Sursa sau Dumnezeu. Teoria hindusă a creației începe atunci când sufletele individuale devin separate de Sursă. Apoi continuă evoluția vieții și a conștiinței și progresează treptat pe Pământ în faze.
În timpul acestui proces, unele suflete se vor întoarce la Sursă prin transformarea materiei, cunoscută și sub denumirea de Prakriti. Restul sufletelor continuă călătoria și se întorc la Dumnezeu în cele din urmă, însă nu prin aceeași transformare, ci prin distrugerea care are loc la sfârșitul fiecărui ciclu temporal. Se crede că acest ciclu al creației se va întinde pe parcursul a milioane de ani înainte de a ajunge la sfârșitul său.

Atunci când începe ciclul, fiecare suflet este corelat cu o personalitate falsă, cunoscută sub numele de jiva.
Jiva este sinele întrupat sau sinele elementar. Are un corp interior subtil și un corp exterior. Sufletul rămâne în corpul subtil, care este format din minte, respirație, sine și inteligență. Corpul exterior este format din corpul elementar și organele corespunzătoare. Corpul este, în esență, o închisoare, iar sufletul este ținut în el ca prizonier. Când corpul fizic moare, corpul subtil supraviețuiește și apoi însoțește sufletul în viața viitoare.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod