6 tipuri de odihnă de care au nevoie corpul și creierul pentru o viață împlinită

Somnul nu este singurul mod în care ne putem odihni. Uneori, e nevoie să luăm o pauză de la lume ca să simțim odihna în adevăratul sens al cuvântului și ca să ne reîncărcăm bateriile.
Sunt 7 tipuri de odihna de care avem nevoie si care necesita sa le acordam timp si atentie acum. Toate ca sa putem functiona sanatos la locul de munca, in relatia de cuplu, in relatiile de prietenie si in relatia cu noi. Ne pot ajuta si independent, fiecare in parte, insa daca ne concentram pe una in mod special si neglijam o alta la fel de importanta, posibil sa ne amagim ca ne odihnim suficient. Iata ce e de facut:

Odihna fizica


Odihna fizica se imparte in odihna fizica activa si odihna fizica pasiva. In timpul odihnei active poti face o plimbare in parc sau prin locurile care iti fac placere, poti practica yoga, poti face stretching sau poti dansa.
In timpul odihnei pasive, lucrurile sunt evidente: somn, masaj si orice alta activitate care nu implica o miscare a trupului.

Odihna mentala


Una dintre cele mai importante tipuri de odihna de care avem nevoie urgent este odihna mentala. Traim intr-o continua graba si un continuu stres. Nu este de mirare ca tot mai multi suntem diagnosticati cu sindromul de burnout, anxietate, atacuri de panica si uneori chiar depresie. Odihnei mentale trebuie sa ii acordam timp in fiecare zi, fara exceptii. 10-15 minute, o jumatate de ora… depinde de ce s-a intamplat pe parcursul zilei sau de cum se prezinta ziua (poti face asta in timpul programului de lucru).
Uita pur si simplu de orice sarcina pe care o ai de bifat, de orice te asteapta acasa de facut. 
Citeste continuarea pe andreearaicu.ro

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod