10 trucuri ca să-ţi revină pofta de viaţă după o iarnă grea

Chiar dacă ai evitat astenia de primăvară, anotimpul nu-ţi aduce întotdeauna energia şi starea bună pe care o doreşti. După o iarnă lungă şi rece, poate fi dificil să revii la starea de spirit potrivită pentru primăvară.
Chiar dacă ai evitat astenia de primăvară, anotimpul nu-ţi aduce întotdeauna energia şi starea bună pe care o doreşti. După o iarnă lungă şi rece, poate fi dificil să revii la starea de spirit potrivită pentru primăvară. Dacă vrei o îmbunătăţire în starea ta psihică, încearcă 10 trucuri ca să-ţi revină pofta de viaţă după o iarnă grea.
 
Aplică terapia prin shopping
 
Cumpărăturile sunt responsabile pentru o producţie crescută de dopamină, hormon ce contribuie la o stare bună. Nu este necesar să-ţi dai toţi banii, studiile au arătat că o plimbare prin mall fără cheltuieli poate fi uneori la fel de eficace pentru o stare mai bună.

Fă mişcare în aer liber

Endorfinele produse de exerciţiile fizice sunt printre cele mai bune ajutoare pentru momentele când simţi că nu ai poftă de viaţă.
Timpul petrecut în aer liber, la soare, creşte şi producţia de vitamina D, iar deficienţa din corp a acestei vitamine a fost asociată cu depresia de mai multe studii de specialitate.
 
Trage un pui de somn

Fiecare organism are propriul ritm de somn, însă combinaţia magică pare a fi 7-10. Nu dormi mai puţin de 7 ore pe noapte şi nici mult mai mult. Un pui de somn de 10 minute în timpul zilei te poate reinvigora şi îţi poate da mai multă energie. Dacă n-ai cum să te bucuri de odihnă la serviciu, închide ochii câteva minute când ajungi acasă şi îţi vei începe seara într-un mod mai plăcut.

Fii atentă la ce bei
 
Deshidratarea poate fi un factor decisiv pentru oboseală şi lipsă de poftă de viaţă.
Consumă apa şi ceaiuri naturale şi evită băuturile cu prea mult zahăr sau acid. Dacă ai poftă de băuturi alcoolice, evită să le bei înainte de culcare, deoarece consumul de alcool va afecta calitatea somnului şi implicit, nivelul energetic de a doua zi.
 
Alege-ţi muzica potrivită
 
Pune-ţi pe telefon, ipod sau MP3 player cât mai multă muzică relaxantă, pe care o asociezi cu experienţe plăcute sau cu momente fericite. Nu asculta muzică deprimantă sau agresivă, chiar dacă melodiile te atrag. Bagă căştile în urechi şi lasă muzica să-ţi dea o stare mai bună.

Selectează ţinuta corectă


Pune accent pe două culori în garderoba de primăvară: roşu şi galben. Ambele culori îţi pot da energie şi cresc uşor producţia de adrenalină.
Alege întotdeauna mărimea potrivită pentru haine şi pantofi. Chiar dacă arăţi fantastic în haine care te strâng, disconfortul îţi va strica starea bună.
 
Joacă-te cu un animal

Câteva minute de joacă cu un câine sau cu o pisică îţi pot elimina completa starea proastă. Inocenţa şi pofta de joacă a animalelor te vor ajuta să-ţi îmbunătăţeşti starea psihică, iar afecţiunea unui animal de companie jucăuş poate fi extrem de utilă.
 
Bucură-te de deliciile de sezon

Mănâncă din belşug legume şi fructe de primăvară. Acum au conţinutul cel mai ridicat de vitamine şi minerale şi pot rezolva orice deficienţă alimentară care îţi seacă silenţios pofta de viaţă.

Nu te abţine de la ciocolată
 
Înainte să începi să-ţi faci griji despre cum vei arăta în costum de baie la vară, răsfaţă-te cu puţină ciocolată.
Cu cât alegi o ciocolată mai bună, cu atât efectul este mai puternic. Savurează desertul dar nu face excese!
 
Trăieşte momentul

Renunţă la multitasking şi concentrează-te asupra fiecărei acţiuni pentru a o duce la bun sfârşit. Odată ce reuşeşti să trăieşti momentul, vei vedea potenţialul pentru viitor şi vei vedea că pofta de viaţă îţi va reveni în forţă.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • evelina pe 17 Mar 2012, 20:39
    shopping

    la recomandarea "shopping"....inteleg ca e suficient sa te uiti la vitrine fara sa-ti cumperi nimic si revine pofta de viata?

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod