Rutina in viata de cuplu

Cum arata rutina?


Rea sau buna, in functie de modul in care te raportezi, rutina se poate descrie prin cateva cuvinte: monotonie, plictiseala, lipsa de interes pentru partenerul tau, dar si o grava si inacceptabila lipsa de interes fata de tine, lipsa de interes pentru viata sexulala, si implicit monotonie in viata intima. Dialogurile dintre parteneri sunt limitate la problemele familiei si la cele cotidiene, iar variatiile de ritm cotidian se reduc la iesirile saptamanale la cumparaturi si la rarele iesiri cu prietenii la o bere sau un gratar.


Unii pot descrie aceasta situatie ca fiind o stare fireasca a cuplurilor, consecinta vietii stresante si plina de dificultati, altii ar putea afirma ca rutina este binefacatoare prin starea de calm pe care o degaja si ca este antidotul perfect pentru ritmul infernal al fiecarei zile.

Christophe Faure este de parere ca rutina este un partener al stabilitatii. "Daca privesti rutina ca fiind un argument al cuplului stabil, care a depasit si a biruit toate valurile vietii, al carui scop este statornicia si bunastarea sufleteasca, fizica si materiala, nu este asa ca rutina nu mai pare ceva foarte rau, foarte agresiv?", spune Christophe Faure.

Solutii anti-rutina


In fata rutinei ai trei solutii: accepti si te complaci in aceasta situatie, culege toate beneficiile din linistea si tihna care o insoteste, pleci abandonand relatia sau casnicia afectata de rutina sau o depasesti. Daca aceasta din ultima varianta este cea pe care o alegi iata cateva sfaturi:

  • Alimenteaza-ti viata de cuplu cu amintiri, actualizeaza emotiile de alta data.
    Nu este recomandat sa ceri partenerului tau sa faca la fel. Daca te vei reindragosti tu de el, este mai mult ca sigur ca se va indragosti, din nou, si el de tine.
  • Fa cateva schimbari de la detalii simple la lucruri majore. Schimba cate ceva in casa, muta cina din bucatarie in camera de zi, cumpara lenjerii noi pentru pat si o tava potrivita pentru micul-dejun in pat. Zugraveste, schimba mobila, schimba casa.
  • Cauta prieteni noi, gaseste-ti un hobby, eventual ceva care sa-l prinda si pe el.
  • Schimba programul familiei. Nu este nevoie sa anunti ca vei face schimbari.
    Trebuie doar sa le faci, pentru ca initiativa ta va atrage initiativa si din partea lui. Cauta modalitati noi de distractie in casa sau dincolo de limitele "cuibului".
  • Ca sa rupi rutina vietii de cuplu nu este nevoie, neaparat, sa faci sex in bucatarie, desi ar putea fi si asta o solutie, dar de cele mai mult ori este suficient sa devii mai calda, mai iubitoare, mai atenta cu jumatatea ta. Reactia si replica lui nu va intarzia sa apara.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ene ionut pe 22 Feb 2010, 13:05
    Rutina in viata de cuplu

    foarte interesanta aceasta tema,felicitari!!!

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod