Tendintele in machiaj pentru primavara - vara 2010

"Cuvintele cheie ale acestui sezon sunt 'proaspat' si 'impulsiv'", spune Pat McGrath, Global Creative Director pentru P&G Beauty, referindu-se la abordarea 'super-moderna'.
"Cuvintele cheie ale acestui sezon sunt 'proaspat' si 'impulsiv'", spune Pat McGrath, Global Creative Director pentru P&G Beauty, referindu-se la abordarea 'super-moderna'. E o noua atitudine plina de incredere, care a incendiat domeniul machiajului. "Pentru prima data, dupa multe sezoane, am stiut de la inceput ca totul este asa cum trebuie sa fie. A fost o reactie instictuala care nu a necesitat niciun efort suplimentar".
 
"Chiar daca acest sezon se bazeaza pe un look minimalist, acesta este foarte puternic", ne asigura ea. Este un look care degaja optimism si care foloseste nuante vesele si pline de culoare.

"2010 ne ofera o varietate larga de optiuni atat pentru machiajul ochilor, cat si pentru cel al buzelor, dar va fi ceva mai intens pentru ochi si in culori ceva mai delicate pentru buze", declara si Karim Sattar, regional make-up artist & consultant The Body Shop pentru Europa, Orientul Mijlociu si Africa.

Tribal Jewels

 
De la creionul de ochi pana la culorile punk, tendintele se indreapta spre cultivarea unei atitudini indraznete. Astfel Pat a interpretat viziunea lui Nicolas Ghesquiere printr-un look puternic si dramatic in care dungile neglijente de fard negru sunt juxtapuse peste nuante neon foarte intense pentru a crea o masca salbatica.
 
Look-ul vechilor modele de la Hollywood este inca fascinant, iar muzele care l-au inspirat pe John Galliano au dus la obtinerea unui look in care ochii sunt foarte accentuati cu ajutorul nuantelor de violet, roz si rosu peste care se suprapune negrul.
 

Pastel Playtime

 
In opozitie cu tendintele bazate pe culori inchise si fumurii care au dominat atatea sezoane, folosirea nuantelor pastel ca mod de accentuare a ochilor este o alta tendinta de baza pentru sezonul primavara-vara 2010. "Acest sezon a marcat aparitia unor noi influente bazate pe culori pastelate. Aceste culori nu sunt deloc palide, dimpotriva, au rolul de a puncta un mesaj" spune Pat McGrath, care a explorat aceasta tendinta, folosind o paleta de nuante de mov, bleu, verde menta, roz si alb.
 
Versace a fost inspirat de filmul "Alice in Tara Minunilor" al lui Tim Burton, iar in machiaj aceste elemente s-au concretizat prin folosirea din abundenta a fardurilor in nuante de mov, in tandem cu creion de ochi violet, evindentiate prin gene inchise la culoare.
 

Lashes & Lines

 
Genele in prim plan, la care se adauga farmecul permanent conferit de creionul de ochi, constituie esentele ultimelor tendinte in domeniul machiajului.
 
Modelele feminine foarte sexy ale lui Cavalli au devenit si mai senzuale prin explorarea laturii lor masculine. Folosirea de linii ingrosate care alungesc ochiul a contribuit la masculinizarea acestui look prin excelenta feminin.
 
Tema "romantismului visator" adoptata de Nina Ricci a demonstrat faptul ca genele si creionul de ochi pot deveni si ele niste elemente sofisticate, si in acest caz Pat a folosit culoare de-a lungul liniei genelor pana la coltul interior al ochiului, iar apoi a aplicat mascara de culoare maro/neagra numai pe genele superioare - "pentru ca maroul este o culoare mai delicata si mai feminina". "Intotdeauna trebuie sa existe o intrerupere a liniei pentru ca altfel o linie neagra continua face ca ochiul sa para inchis", ne sfatuieste Pat.
 

The Impact Lip

 
Rujul a avut cateva tentative de revenire in arsenalul elementelor de machiaj in ultimele cateva sezoane, dar niciodata cu atata convingere ca acum. "Ceea ce confera acestui sezon un aer proaspat si modern este acordarea "'unui rol principal' rujului", spune Pat.

"Putem alege pentru buze atat un ruj mat, cat si unul stralucitor, in functie de ocazie, daca ne dorim un look mai romantic sau unul ceva mai sofisticat", declara Karim Sattar, make-up artist ce a colaborat pentru prezentari de moda cu Dolce & Gabbana si MCM. Experienta sa se extinde si in domeniul publicitatii, lucrand cu Tony & Guy Spring / Summer Catalogue la Londra, dar si in televiziune.
 
Buze stralucitoare
Miuccia Prada s-a inspirat pentru colectia sa din reprezentarea contemporana asupra antichitatii. Buzele au fost pictate intr-o nuanta de corai si apoi volumul acestora a fost crescut prin aplicarea unui luciu de buze foarte intens.

Buze mate

Dolce&Gabbana inseamna buze rosii somptuoase, iar colectia din acest sezon s-a dovedit ocazia perfecta pentru folosirea unor rujuri rosii. "Am folosit trei nuante diferite de rosu pe care le-am combinat" spune Pat, "si am inventat astfel o noua nuanta de rosu".
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • isabella2010 pe 9 Mar 2010, 18:54
    buna

    woww...imi place...ai de unde invata....am folosit si eu multe combinatii..pana am gasit ce mi se potriveste....intra pe lovedigital.ro....daca vrei sa cunosti o lume magica..si oameni care sa te inteleaga..te astept acolo

    0
    0

  • yuy pe 18 Feb 2010, 17:39
    ochi

    @arrwen... ai punctat bn.... ce e pe podium ramane oarecum doar acolo... nu vei putea niciodata iesi cu un albastru ff strident si cu niste aplicatii in jurul ochilor pe strada ... vor crede ca este un carnaval si nu a anuntat nimeni . acum fara gluma: e frumos ce e pe podium , dar ceea ce purtam noi trebuie sa ne reprezinte .

    0
    0

  • nina pe 15 Feb 2010, 20:51
    fain raspuns!!

    Arrwen, imi place si modul tau de a vedea sursa inspiratiei din ceva extravagant. Te pup :-*

    0
    0

  • arrwen pe 11 Feb 2010, 10:02
    Pt. Nina

    Tendintele sunt date de ceea ce se intampla pe podium, dar asta nu inseamna ca trebuie sa le copiem cu exactitate. Te poti inspira din realizarile make-up artistilor pentru prezentarile de moda si le poti adapta personalitatii tale. Intotdeauna machiajul pentru podium va fi ciudat, tocmai pentru ca nu este "purtabil". Este doar o sursa de inspiratie.

    0
    0

  • nina pe 11 Feb 2010, 09:04
    Nu imi plac

    Sunt de azcord cu noutatile dar tot ce e in acest articol e ceva prea impulsiv strident , modelele sunt niste''picturi naive'' pe podiumul e importanta stridenta pentru a atrage privirile din departare , dar in viata de zi cu zi e ceva ridicol.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod