familie

Ce decizie să iei dacă ai rude toxice. Le îndepărtezi sau nu?

Conexiunea cu familia ta ar trebui să fie această legătură pe care nu o poate rupe nimeni. Cu toate acestea, este benefic să te distanțezi câteodată de unii membri ai familiei tale. Nu trebuie să îți compromiți sănătatea mentală, emoțională sau fizică pentru a tolera acele rude toxice. Înainte de a elimina aceste rude toxice din viața ta, este important să recunoști semnalele unei persoane toxice.

Ce să faci dacă ai rude toxice?


Relațiile toxice, chiar și cele în care sunt implicați membrii familiei, te pot obosi emoțional, ceea ce poate influența bunăstarea ta generală. Există anumite tehnici pe care oamenii le pot folosi pentru a face aceste relații mai tolerabile. Aceste metode implică, în general, distanțarea într-o anumită măsură de rudele toxice. Cu toate acestea, în multe cazuri, cea mai bună soluție este reprezentată de eliminarea completă a persoanelor toxice din viața ta.
Acest lucru este rareori ușor și este adesea complicat și conflictual din punct de vedere emoțional în cazul relațiilor apropiate de familie, cum ar fi cu un părinte. Dar când situațiile se deteriorează și fac imposibilă trăirea unei vieți fericite, acest mod de acțiune este cel mai bun.

Cel mai bun mod de abordare al unei persoane toxice este de a stabili niște limite în primul rând. Pentru a respecta aceste limite, trebuie să înțelegi că există o curbă de învățare. Vor exista perioade de incertitudine, vinovăție și posibila pierdere a relațiilor.
Trebuie să determini nivelul sacrificiului pe care ești dispus să îl faci pentru a-ți proteja emoțiile și pe cei care au încredere în tine. Câteodată, trebuie să rănești pe cineva pentru a ajuta pe altcineva. Rănile nu sunt dăunătoare în mod intenționat, iar comportamentul este condus de alegeri. Deși s-ar putea să simți nevoia de a păstra acele rude toxice în viața ta, în special dacă este vorba de părinți, însă este important să înțelegi că păstrarea unei persoane toxice în viața ta va avea efecte dăunătoare asupra sănătății tale mintale.

Deși s-ar putea să încerci să-ți convingi membrii familiei că ceea ce fac ei este dăunător din punct de vedere emoțional pentru tine, este foarte posibil ca aceștia să nu se schimbe.
Și nu ar trebui să te deranjeze acest lucru. Multe persoane își trăiesc viața alături de membrii toxici ai familiei și de parteneri toxici. Iar acesta este unul dintre principalele motive pentru care nenumărați oameni merg la terapie.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod