Alege jucariile potrivite pentru micutul tau!

Jocul constituie activitatea esentiala a copilului; prin joc, micutul acumuleaza deprinderi si cunostinte noi, isi descarca tensiunile emotionale, isi exerseaza abilitatile si isi imbogateste...
Jocul constituie activitatea esentiala a copilului; prin joc, micutul acumuleaza deprinderi si cunostinte noi, isi descarca tensiunile emotionale, isi exerseaza abilitatile si isi imbogateste continutul universului. Trebuie sa ai mereu in vedere faptul ca jucariile sunt instrumentele cu ajutorul carora copilul invata.

Activitatea de joc desfasurata de copil este foarte importanta pentru dezvoltarea lui. Chiar daca merge la gradinita, jocul de acasa este la fel de important. In acest sens, este bine de stiut ca prichindelul nu stie sa se joace singur.
Atat tu, cat si copilul tau trebuie sa invatati sa va jucati impreuna, iar daca este posibil ca la aceste activitati sa participe si tatal, este cu atat mai bine.

De multe ori, copilul invata foarte repede sa se joace, fiind mai receptiv si interesat de aceasta activitate decat tine. Secretul, pentru tine, ca parinte, este ca trebuie sa-ti depasesti statutul de adult si sa dirijezi dezvoltarea micutului cu jocul si jucariile potrivite varstei.

Conditia esentiala a jucariei este aceea de a fi adaptata la nivelul de dezvoltare psihomotorie a copilului si caracteristicilor specifice individualitatii lui.
Dar, atentie! Copilul nu trebuie aglomerat cu jucarii, deoarece isi poate pierde interesul si curiozitatea de a le studia in amanuntime. In plus, nici nu isi va forma deprinderea de a le ingriji si pastra.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod