oglindă

Ce se întâmplă dacă spargi o oglindă în casă?

După luni de căutări, ai găsit apartamentul perfect și este în sfârșit timpul să te muți de unde stăteai în chirie. Dar, atunci când transporți bagajele la noua locuință, spargi o oglindă. Înainte de a înțelege pe deplin ce se întâmplă, oglinda lovește podeaua și se sparge în sute de bucăți. Care este primul gând care îți vine în minte? Că vei avea șapte ani de ghinion atunci când spargi o oglindă. Iată de unde provine această superstiție!

De ce nu e bine să spargi o oglindă în casă?


Dar de ce ghinion? Îți va aduce într-adevăr o oglindă o perioadă atât de lungă lucruri neîmplinite sau tristețe? Potrivit superstiției, răspunsul este da. Deși originea exactă a mitului este inexactă, probabil că a pornit de la ideea că oglinda reprezintă o proiecție a aparenței cuiva și, de asemenea, a sufletului. Spargerea unei oglinzi rupe sufletul persoanei care o scapă în bucăți. Iar sufletul, acum grav avariat, nu este în stare să-l protejeze pe proprietar de ghinion.
O explicație alternativă este cea conform căreia sufletul deteriorat încearcă să se răzbune pe cel responsabil pentru rănile sale. Mijloacele de răzbunare variază, dar adesea includ pierderea unui prieten apropiat sau moartea unei persoane dragi.

Ideea că oglinzile sparte aduc ghinion probabil că provine din Grecia Antică, unde se credea că sufletele trăiesc în bazine de apă reflexive. De fapt, poate că mitul provine chiar de la Narcis din mitologia greacă. Narcis se îndrăgostise de propria imagine în apă și a murit de durere.


Indiferent de modul în care a început, noțiunea conform căreia dacă spargi o oglindă ai ghinion este prezentă în culturile din întreaga lume, variind de la Grecia la China, India și America. Indiferent dacă această superstiție ți se pare adevărată sau nu, spargerea unei oglinzi nu este un lucru bun chiar și dacă este vorba doar despre mizeria care se creează.
iulia-mirica
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • George pe 16 Ian 2020, 02:20
    Am spart o oglinda in cada călcând pe ia

    Ce se poate întâmpla

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod