Să fii mândru de tine nu e un lucru rău

Mândria este o sabie cu două tăișuri. Când nu ești suficient de mândru, ai probleme cu succesul. Dacă ești prea mândru, oamenii te consideră narcisist.
Există și momente în care nu e un lucru rău să fii mândru de tine?

De ce nu e greșit să fii mândru de tine?

Mândria presupune mai multe decât ai crede și poți descoperi unele moduri în care mândria este benefică. Este sănătos să oferi și să primești laude atunci când le meriți. Este important să oferi apreciere atunci când cineva face ceva bine și la fel de important să fii apreciat. Atât timp cât oamenii acceptă laudele cu un echilibru de mândrie și umilință, nu este nimic în neregulă.
Iată câteva motive pentru care te poți bucura de prezența mândriei în viața ta!

1. Vei avea standarde înalte


Persoanele care se mândresc cu munca lor au mai multe șanse de a obține rezultate mai bune.

2. Poți să îndepărtezi negativitatea din viața ta


Când ceva nu merge așa cum vrei tu, ai nevoie de mândrie pentru a continua. Mândria te face mai rezistent.

3. Este un semn că îți pasă


Dacă nu te mândrești cu ceea ce faci, probabil că nu îți pasă.

4. Mândria stimulează abilitățile de lider


Atunci când îți pasă cu adevărat de ceva, ești dispus să lupți. Dacă un proiect, o organizație sau un loc este în pericol, o persoană mândră va deveni lider pentru a proteja.

5. Oamenii mândri au grijă de familiile lor


Atunci când ești mândru de familia ta, ești în stare de orice pentru aceasta. Încerci să îi oferi cele mai bune lucruri în viață și nu îi permiți să sufere în condiții proaste.

Atât timp cât cultivezi aspectele pozitive ale mândriei și ții orgoliul sub control, mândria poate fi un lucru bun.
Este vorba despre stabilirea standardelor înalte și evitarea narcisismului. Există multe modalități prin care poți evita egoismul și alimenta mândria într-un fel pozitiv. Atunci când ai lângă tine tipurile potrivite de oameni, ești pe calea cea bună. Aceste persoane îți vor oferi sprijin și încurajare, dar vor fi sincere cu tine. Oamenii care te laudă atunci când nu meriți pot să-ți gâdile orgoliul, fără nicio bază solidă. Dacă petreci timp cu persoane care îți oferă aprecierea lor când ai făcut ceva bine, vei ajunge să construiești un parcurs personal sănătos.
De asemenea, poți fi mândru și în același timp umil. Doar pentru că faci ceva bine, nu înseamnă că trebuie să cauți laude.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod