Oamenii inteligenți se simt mai singuri decât alții și este și normal

Inteligența te poate izola de ceilalți. Singurătatea este doar un alt mod prin care se poate manifesta inteligența. Oamenii inteligenți văd lumea altfel.
Aceștia văd și observă lucruri pe care oamenii obișnuiți nu le iau în calcul și pot simți lucruri pe care alții nici măcar nu le înțeleg. Inteligența poate fi o povară pentru oricine dacă nu găsești pe cineva cu care să creezi o conexiune la un nivel profund. Singurătatea apare în diferite forme și moduri. Singurătate intelectuală, singurătate emoțională, singurătate fizice. Toate acestea sunt diferite. Dar ce legătură are inteligența cu toate tipurile de singurătăți?

De ce se simt oamenii inteligenți mai singuri decât ceilalți?


1. Oamenii inteligenți simt nevoia de gânduri noi în mod constant


Persoanele inteligente procesează informațiile eficient și fără efort. Aceasta înseamnă că, în timp ce mulți oameni se gândesc la un anumit subiect, oamenii inteligenți deja au înțeles aproape jumătate din acest subiect.
Inteligența le conferă un avantaj în fața celorlalți. Ceea ce înseamnă, de asemenea, că acești oameni rămân rapid fără idei noi și se enervează. Au nevoie de un flux constant de gânduri noi, lucru care este dificil pentru ceilalți oameni să ofere, așa că ajung să se simtă deconectați de cei mai mulți oameni obișnuiți.

2. Inteligența necesită singurătate


S-ar putea să fi observat că oamenii foarte inteligenți au nevoie de mult spațiu și singurătate. Aceștia preferă să petreacă mult timp cu propriile gânduri, departe de tulburările și distragerile din viața de zi cu zi. Această nevoie de solitudine înseamnă că oamenii aceștia impun singurătatea în viața lor. Aceștia au nevoie să își îmbunătățească gândirea și ideile, dar sunt și singuri când este vorba de eforturi.

3. Oamenii inteligenți sunt diferiți


Mulți oameni deștepți aleg să-și trăiască viața în anumite moduri care ar putea părea anormale sau excentrice pentru alte persoane. Aceștia au propriile capricii și fantezii și este posibil ca alți oameni să nu le tolereze.
Este nevoie de cineva cu multă răbdare și dedicare pentru a fi în preajma cuiva atât de capricios, care poate acționa într-un mod inconsistent. Prin urmare, persoanele inteligente nu sunt neapărat pe placul tuturor, nu toată lumea putând să le tolereze.

4. Inteligența caută inteligență


Câți oameni pe care îi cunoști pot fi numiți cu adevărat inteligenți? Poate că nu sunt foarte mulți. Faptul este că persoanele inteligente au nevoie de alte persoane asemănătoare pentru a se înțelege. Este inutil să spunem că este foarte dificil pentru oamenii inteligenți să găsească persoane care se află pe aceeași lungime de undă cu ei. Iar în absența unor persoane cu aceeași capacitate intelectuală, aceștia se simt singuri intelectual.

5. Persoanele inteligente urăsc să piardă timpul


Ce fac cei mai mulți oameni când se simt singuri? Ies în oraș și încearcă să întâlnească oameni noi. Încearcă să intre în discuție cu alte persoane sau încearcă să inițieze conversații.
Vorbesc despre tot felul de lucruri și încearcă să vadă dacă sunt compatibili cu ele. Oamenii inteligenți, pe de altă parte, nu socializează la fel de ușor. Aceștia simt că timpul lor poate fi investit mai bine urmărind o idee, un proiect. Urăsc discuțiile neinteresante și nu vor să-și piardă timpul.

6. Oamenii inteligenți nu sunt foarte expresivi


Câteodată, oamenii inteligenți au în minte atât de multe lucruri, încât exprimarea lor într-o manieră coerentă devine dificilă. De asemenea, este posibil ca aceștia să nu își poată exprima emoțiile așa cum își doresc. Acest lucru înseamnă că este dificil să își găsească un partener și să scape de singurătate. Mai mult decât atât, inabilitatea lor expresivă poate fi interpretată prost.
Cu alte cuvinte, unii oameni ar putea înțelege greșit inteligența.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod