De ce e bine să vorbești singur

Ne-am aflat cu toții în acest punct. Te-ai simțit vreodată copleșit? Ai simțit nevoia să stai singur și să-ți aduni gândurile?
În acele momente, unele persoane reflectă, iar unii oameni vorbesc pur și simplu cu ei înșiși. Este normal să vorbești singur? Iată ce spun oamenii de știință!

Motivul pentru care e bine să vorbești singur

Înainte de a dezvolta preconcepții, încearcă să te gândești astfel: suntem influențați de mediul înconjurător în fiecare zi. Uneori, mass-media reușește să găsească diferite modalități de a ne schimba percepțiile și felul în care reacționăm la situațiile zilnice.
De aceea, unele persoane găsesc o oază de liniște în a vorbi cu sine. Iar știința este de părere că acest lucru poate fi benefic pentru noi.

Deși nu există o definiție clinică, există numeroase beneficii. Au existat, de asemenea, studii care au indicat faptul că acest lucru ar putea fi un stimulent cognitiv important.

Un studiu în special a constatat că unui grup de voluntari i-a fost prezentată o serie de imagini cu obiecte, fiind ulterior nevoit să aleagă imaginea care conținea o banană.
Jumătate din grup a făcut această sarcină în tăcere, iar cealaltă jumătate a spus în mod constant cuvântul banană cu voce tare în timpul sesiunii. Grupul care a spus cuvântul banană cu voce tare a descoperit imaginea cu pricina mult mai rapid.

Este cunoscut și faptul că copiii tind să fie mai receptivi atunci când vorbesc în timp ce învață anumite lucruri. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, pierdem acest obicei și ne temem că vorbirea în exterior cu propria persoană poate fi văzută ca un semn de nebunie.
Anumite boli mintale, cum ar fi schizofrenia, implică vorbirea cu sine. Cu toate acetea, lucrurile nu sunt întotdeauna așa cum par.

Atunci când vorbești cu tine în anumite situații poate fi foarte benefic. În acest fel poți elibera stresul. Gândește-te că poți fi propriul tău terapeut, precum și persoana care te motivează. Discuțiile despre problemele vieții pot fi o modalitate excelentă de a-ți rezolva problemele. Au existat și studii care au ajuns la concluzia că această practică apare în cazul persoanelor cu un IQ de geniu.
Atunci când vorbești cu tine în timpul sarcinilor, iei decizia de a te concentra mai bine la ceea ce ai de făcut. Este greu să-ți pierzi concentrarea sau să fii distras atunci când vorbești. Verbalizarea acțiunilor tale pe plan extern te ajută să rămâi concentrat și să te gândești logic la următorii pași.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod