Cum te poți elibera de suferințele emoționale - Exercițiu practic


Pentru relații fericite și împlinite este nevoie să eliberezi bagajul emoțional toxic

 
Imaginează-ți că doi oameni ce au lipite de corpurile lor două rucsace imense și grele vor să se îmbrățișeze. Cât de greu le-ar fi acestor oameni să experimenteze o îmbrățișare profundă și caldă?! Același lucru se întâmplă în viețile majorității oamenilor. Aceștia vor să construiască relații fericite și împlinite cărând permanent cu ei un bagaj emoțional nefolositor, uneori chiar toxic.
Este nevoie mai întâi să eliberezi bagajul și abia apoi să expriementezi îmbrățișarea profundă sau relația fericită și matură.
În acest rucsac al tău tu ai pus toate durerile și suferințele din trecutul tău, încă de când erai în uterul mamei, suferințe nevindecate din tot trecutul tău care încă dor. Ele sunt răni care surpură pe corpul tău emoțional.

Suferințele emoționale nu se văd cu ochii, dar asta nu înseamnă că ele nu există și că nu te afectează. 
Dacă ai impresia că suferințele emoționale nu există este ca și cum te-ai gândi că undele radio nu există pentru că nu le vezi cu ochii.
Dacă tu crezi că ai dat uitării aceste suferințe doar pentru că nu te-ai mai gândit la ele este ca și cum ai spune că a dispărut praful din sufragerie pentru că l-ai băgat sub covor. 

Crezi că dacă nu te-ai mai gândit la un eveniment dureros și ai încercat să îl uiți ocupându-ți viața cu altceva el a dispărut. Apoi te trezești că ai vrea să îți faci afacerea ta, dar îți este frică sau vrei o relație de cuplu, dar nu îți poți găsi un partener, iar când îl găsești construiești o relație toxică ce îți face mai mult rău decât bine.
De ce se întâmplă asta?

Și tu și partenerul tău veniți în relație cu un bagaj emoțional propriu, cu propriile răni, dureri, tristeți, nefericiri și bucurii, realizări, împliniri. Toate acestea influențează relația. Cu orice om, nu doar cu partenerul de cuplu. Rănile emoționale ies la suprafață și în relația cu colegul tău de serviciu sau cu șeful tău.
nina-paraschivescu---master-nlp-specializat-n-psihoterapii-transpersonale
nina-paraschivescu---master-nlp-specializat-n-psihoterapii-transpersonale
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod