inteligenta

7 trăsături ale oamenilor foarte inteligenți

Deși au fost realizate numeroase studii și cercetări de-a lungul anilor, inteligența este în continuare un concept pe care oamenii de știință încearcă să-l descifreze.
De exemplu, nu există o modalitate de a măsura exact nivelul de inteligență. Testele IQ nu reușesc să surprindă toate nuanțele acestui concept abstract, având în vedere că există diferite tipuri de inteligență. Însă studiile au arătat că oamenii cu o inteligență peste medie au unele trăsături în comun. Iată care sunt acestea:

Nu sunt preocupați de viețile altora

 
Să-i judece sau să-i bârfească pe ceilalți sunt lucruri pe care oamenii inteligenți nu le fac. Nu se afundă în discuții despre lucruri care nu-i privesc și nu fac un scop din a afla cu ce se ocupă ceilalți. De fapt, potrivit unui studiu recent, oamenii cu o inteligență peste medie sunt mai fericiți atunci când sunt singuri.
Nu înseamnă că sunt singuratici, ci doar că au nevoie de mai mult timp pe care să-l dedice gândurilor lor.

Fac multe glume și au simțul umorului


Prezența de spirit și capacitatea de a concepe instant glume amuzante care să-i facă pe ceilalți să râdă în hohote sunt semne ale unei inteligențe peste medie. Necesită abilități creative deosebite, iar creativitatea este asociată de specialiști cu inteligența.

Ascultă des muzică


Cu toții ascultăm muzică, însă oamenii care simt că nu pot trăi fără să asculte muzică sunt mai inteligenți. Într-un studiu recent s-a descoperit faptul că persoanele care știu să cânte la un instrument muzical au o inteligență peste medie, la fel și cele care ascultă foarte des muzică.
Se pare că acestea din urmă preferă muzica instrumentală în locul melodiilor cu versuri banale.

Muncesc eficient, nu mult


În ciuda concepției generale, oamenii inteligenți nu studiază sau muncesc mai mult decât ceilalți. De fapt, sunt de obicei leneși și din această cauză caută cea mai ușoară modalitate de a îndeplini perfect o sarcină fără să muncească prea mult. Se spune că eficiența este cea mai inteligentă formă de lene, iar persoanele inteligente știu cel mai bine acest lucru.

Sunt întotdeauna în căutarea răspunsurilor


Mințile inteligente sunt curioase. Cei care au o inteligență peste medie vor să afle tot timpul ceva nou, iar potrivit unui studiu, acest tip de curiozitate este un semn clar al unei inteligențe peste medie.
De asemenea, oamenii deștepți citesc mult și țin un jurnal în care să-și noteze idei.

Își recunosc greșelile


Potrivit lui Jeff Bezos, fondatorul companiei Amazon și cel mai bogat om din lume, cel mai mare semn de inteligență este capacitatea unei persoane de a-și accepta greșelile și de a învăța din ele. Nimeni nu este perfect, iar cei care își recunosc greșelile dau dovadă de o inteligență deosebită.
Oamenii sunt înclinați instinctiv să creadă că au dreptate și că ceilalți greșesc. De aceea este necesară o funcție cognitivă superioară pentru a înțelege un punct de vedere diferit și pentru a observa greșelile din propriul mod de gândire.

Nu vorbesc prea mult


Oamenii inteligenți nu participă la discuții inutile, formale. Preferă să rămână cu gândurile lor decât să vorbească doar de dragul de a vorbi.
Se plictisesc repede de conversațiile care nu îi stimulează din punct de vedere mental și din această cauză le evită.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod