7 obiceiuri proaste pe care le au numai oamenii inteligenți

Inteligența nu presupune doar umilință și modestie. Uneori, oamenii inteligenți au obiceiuri proaste.
Inteligența vine în toate formele și inteligența poate fi, de asemenea, o povară. Oamenii deștepți știu și înțeleg responsabilitățile care provin de la inteligență și încearcă să rămână modești și umili. Cu toate acestea, uneori se pot comporta în moduri inacceptabile. Ei fac anumite lucruri fără să vrea. Acest lucru nu înseamnă că sunt oameni răi, ci că văd lumea diferit și că reacționează altfel decât restul. 

Ce obiceiuri proaste au oamenii inteligenți?


1. Procrastinează


Oamenii inteligenți sunt cei mai mari procrastinatori. Aceștia își supraestimează adesea abilitatea de a termina o sarcină și nu le place planificarea în detaliu, deoarece știu că vor putea face totul pe parcurs.
Acest lucru înseamnă că oamenii inteligenți își lasă de multe ori sarcinile până în ultima clipă. Găsesc scuze pentru faptul că nu au terminat ce aveau de făcut, însă fac altceva în timpul în care ar fi trebuit să lucreze.

2. Sunt dezordonați


Oamenii inteligenți sunt adesea dezordonați. Mintea lor funcționează mai eficient și mai rapid decât a altora și procesează lucrurile mai repede. Asta înseamnă că sar de la un lucru la altul și nu au timp niciodată să facă ordine. Iar gândurile se aglomerează în capul acestor oameni. Cu toate acestea, ei se pot descurca cu ușurință în toată această dezordine. Ceea ce pare a fi o lume dezordonată pentru alții, pentru oamenii inteligenți nu reprezintă o problemă.

3. Înjură


Oamenii inteligenți sunt direcți. Nu au timp să se ocupe de trivialități, preferă să fie ocoliți de toate prostiile care ocupă cea mai mare parte a atenției noastre.
Acest lucru înseamnă că înjură, chiar și de la cele mai mici nemulțumiri. Însă înjuriile sunt doar un mecanism prin care se descarcă, nu își propun să jignească oamenii din viața lor.

4. Se plâng


Acesta este un obicei prost de care sunt vinovați mulți oameni inteligenți. Se plâng foarte mult și neîncetat. Se pot plânge de cele mai mici frustrări și pot fi într-o pasă proastă pentru zile la rând. Adevărul este că aceștia vor ca viața lor să fie într-un anumit fel și se supără dacă nu este. Deseori nu reușesc să-și dea seama că nu pot controla totul și că există lucruri care îi frustrează. De aceea nu anticipează obstacolele și apoi se plâng.

5. Nu cer ajutorul


Oamenii inteligenți tind să-și petreacă timpul pierduți în gândurile lor. Își cunosc foarte bine punctele forte și slăbiciunile.
Această conștiință de sine îi face și să se simtă foarte independenți și preferă să nu ceară ajutorul altora. Cred că fiecare luptă este a lor, această atitudine împiedicându-i să ceară ajutor.

6. Au așteptări irealizabile


Una dintre cele mai mari probleme ale oamenilor inteligenți este că se așteaptă ca ceilalți să fie la nivelul lor intelectual. Ei nici măcar nu iau în considerare faptul că ceilalți nu gândesc la fel și nu procesează lucrurile la fel de eficient. Se așteaptă ca toată lumea să înțeleagă ce spun. Însă aceste așteptări nu sunt de obicei atinse și ajung să fie frustrați și supărați.

7. Sunt impulsivi


Ai crede că oamenii inteligenți se gândesc de două ori înainte de a face un lucru. Este adevărat pentru mulți dintre ei, însă foarte mulți sunt impulsivi.
Adesea acționează din instinct, care poate fi greșit uneori. Un astfel de mod impulsiv de a acționa nu înseamnă că nu înțeleg consecințele, dar simțul aventurii este mai puternic. Este în natura lor să fie curioși, iar impulsivitatea hrănește această curiozitate.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod