Pro si contra convietuirii inainte de casatorie

Esti pregatit(a) sa faci urmatorul pas in relatia ta? A lua decizia sa locuiti impreuna inainte de casatorie presupune o schimbare foarte mare in viata. Inainte de a lua...

Esti pregatit(a) sa faci urmatorul pas in relatia ta? A lua decizia sa locuiti impreuna inainte de casatorie presupune o schimbare foarte mare in viata. Inainte de a lua o astfel de decizie, tine seama si de urmatoarele argumente pro si contra convietuirii inainte de casatorie.

Cand locuiesti cu cineva, inveti repede lectia referitoare la relatiile cu cei din jur.
Poate parea ca o experienta grea si poate gresita de a gasi puncte comune si, in acelasi timp, sa incerci sa nu te pierzi pe tine si sa-ti pastrezi propriile convingeri.

S-ar putea sa descoperi ca ai inceput deja sa te privesti cu ochii celuilalt mai mult decat inainte si, sincer, nu este intotdeauna usor sa pui fata in fata cele doua imagini si sa faci diferenta. Pentru a te ajuta sa uiti de toate aceste temeri, citeste sfaturile de mai jos si tine seama de ele pentru a reusi sa faci cat mai placuta viata alaturi de persoana iubita.

Argumente pro:


- este o idee buna. Ajungeti sa va cunoasteti unul pe celalalt intr-un mod mult mai intim. Ajungi sa-i cunosti tabieturile si sa-ti dai seama daca i le poti accepta pentru mai mult timp sau, dupa cum se spune, pentru toata viata. Daca ai probleme in acest sens, gandeste-te ca iti va fi mai usor sa pui capat unei relatii decat unei casnicii.

- totul va decurge bine daca nu vei incerca sa fortezi lucrurile. Daca va vedeti de ceva vreme si va simtiti bine impreuna, intelegandu-va unul altuia defectele si capriciile, atunci de ce n-ati incerca?

- e bine sa locuiti impreuna inainte de a face pasul cel mare deoarece numai in felul acesta poti sa-i cunosti si acea parte a personalitatii pe care, altfel, nu i-ai fi vazut-o. De exemplu, cand are o zi proasta, poti vedea cat de rau reactioneaza. Ii poti vedea si partile rele, nu numai spectacolul pe care ti-l pregateste de fiecare data cand aveti intalnire.

- convietuirea iti va arata cu adevarat ce inseamna viata alaturi de persoana iubita si, atata timp cat viata sexuala nu va mai fi pe primul plan, totul va fi in regula. Acest lucru trebuie sa fie ca un dar pe care il oferi doar sotului(ei).

- va va ajuta pe amandoi sa va descoperiti defectele si obiceiurile unul altuia nu doar la suprafata. Oricum, va trebui sa decideti de comun acord cu cat timp inainte sa faceti acest lucru: cu un an, doi? si apoi sa va hotarati daca vreti sa continuati sau sa va despartiti.

- este o ocazie unica de a va cunoaste unul pe celalalt cu adevarat. Numai dupa aceea va puteti decide daca sa va casatoriti sau nu. Religia interzice acest lucru din cauza existentei vietii sexuale inainte de casatorie. Insa acest lucru nu poate fi controlat; un cuplu poate avea o relatie intima chiar daca nu locuiesc impreuna. Totul depinde numai de ceea ce simt cei doi parteneri. Daca nu exista asfel de obstacole din cauza religiei sau, poate, a familiei, nu e cazul sa mai stati pe ganduri. Daca simti cu adevarat ca el sau ea este alesul(ea) inimii, fa totul pentru a fi tu multumit(a) si nu familia.

- intrebarea ramane daca dupa cativa ani de convietuire, relatia se va sfarsi cu o nunta sau cu alti ani de locuit impreuna? Daca situatia pluteste in incertitudine, trebuie sa aveti o discutie si sa descoperiti care sunt lucrurile care nu merg si cum pot fi ele reparate, in cazul in care se mai pot repara sau, daca nu, poate ca ar fi timpul sa va separati si sa cautati persoana potrivita.

- lunile petrecute impreuna inainte de casatorie isi vor pune amprenta asupra vietii de cuplu si dupa. Daca veti reusi sa obtineti o atmosfera linistita si confortabila locuind impreuna, va fi foarte important ca acest lucru sa fie dus mai departe si dupa ce va veti casatori.

- este de preferat sa faceti acest lucru decat sa va casatoriti si apoi sa descoperiti ca, de fapt, nu va intelegeti chiar atat de bine. Va puteti pastra conturi diferite in banca dar platiti facturile in mod egal.

Argumente contra:


- unii oameni nu vor sa simta gustul marului inainte de vreme. Daca locuiti impreuna inainte de casatorie, la ce te-ai mai putea astepta dupa aceasta? Convietuirea te poate lipsi de farmecul casatoriei.

- propunerea de casatorie va fi lipsita total de semnificatie. De ce sa te mai casatoresti daca ai tot ce-ti poti dori de la relatia respectiva in felul acesta? Te poti casatori si apoi poti divorta discutand despre lucrurile pe care le ia fiecare. Poti, la fel de bine, sa stati impreuna si sa aveti tot felul de pretentii unul de la celalalt.

Acesta este principalul motiv pentru care o relatie este atat de complicata. Este ca si cum unul dintre parteneri este multumit cu intelegerea asta de a avea libertate intr-o relatie iar celalalt nu poate intelege sub nici o forma acest lucru. Este normal sa se intample asa ceva intre doi oameni care pretind ca se iubesc cu adevarat?

- daca veti locui impreuna inainte de casatorie, vor exista atat de multe tentatii incat s-ar putea sa ajungi sa-ti fie teama sa te casatoresti si apoi sa locuiti impreuna.

- nu ar trebui sa locuiti impreuna pentru a salva mirajul tuturor acelor lucruri extraordinare care contribuie la farmecul primei nopti petrecute impreuna - noaptea nuntii. Trebuie sa existe in permanenta nevoia de a pastra aceasta relatie si nu sa incerci mai intai sa vezi daca merge sau nu.

- este de inteles faptul ca doi oameni care locuiesc impreuna vor dori sa se si casatoreasca. Exista, intr-adevar, cateva motive pentru care ar trebui sa faca acest lucru: se cunosc mai bine unul pe celalalt inainte de casatorie, sunt tot timpul unul in preajma celuilalt, etc. Dar foarte multi oameni nu constientizeaza faptul ca tocmai acest stat impreuna ii va face sa se desparta, de cele mai multe ori.

Statisticile au aratat ca un cuplu cu cat va locui mai mult impreuna, cu atat isi vor dori mai putin sa se casatoreasca. Daca intr-adevar iubesti pe cineva si esti total convins(a) de faptul ca ea sau el este cea sau cel alaturi de care iti doresti sa-ti petreci tot restul vietii, atunci nu mai ai nici un motiv sa nu va casatoriti si sa fiti alaturi la bine si la rau, cand va fi nevoie. Nici nu este moral ca doi oameni sa locuiasca impreuna inainte de casatorie.

- este ca un vechi cliseu: de ce sa-ti cumperi vaca daca poti avea lapte oricand doresti? Dispui de toate beneficiile casatoriei si fara acte. Ce anume te-ar mai putea impinge spre casatorie cand totul decurge atat de bine? Atunci de ce mai exista casatoria?

- de ce trebuie doar sa te prefaci ca ai fi casatorit(a)? Nu ai nici un fel de siguranta, siguranta pe care numai casatoria ti-o poate da. Este ca si cum ai incerca sa te joci cu ceva si sa incepi sa crezi in jocul tau.

 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • plexiglass pe 24 Ian 2010, 10:47
    slabut

    prost articol. de ce s-a comentat la el nici nu mai vorbesc

    0
    0

  • maya pe 23 Ian 2010, 11:32
    PRO, si pentru nepotica mea!

    Sunt de acord ca partenerii sa conviatiuiasca 3 ani, impreuna, dupa 2 ani de prietenie! Abia apoi sa faca acte si , mai tarziu, un copil. Asa voi invata pe nepotica mea! Abia astept sa implieasca 18 ani ca sa-i spun asta! Vremurile sunt altele ! "Fecioria"/ "virginitatea" este blamata, azi ! Sunt de acord ca o feminina sa stie totul despre sexualitate! Sa fie informata ! Informata fiind, este puternica, atragatoare, apetisanta, sexi ! Partenerul / sotul nu va mai spune: "Dar de unde stii atatea! Cine te-a invatat! " Nu mai esti acuzata ca l-ai fi inselat! Intelege ca are langa el o doamna adevarata ! Pe vremea mea, si daca erai vocalica / cu sonor in timpul amorului, trezeai suspiciuni sotului.. Acum, si ei sunt intelegatori si accepta ca femeia senzitiva sa se manifeste SANATOS in Dormitor, nu sa-si inhibe pornirile trupului & sufletului!!! O alta motivatie este faptul ca, inainte, unul din 10 cupluri se sincronizau, rezonau in amor. Cunosc amice, care, si dupa 5 ani de prietenie, au divortat dupa 2-5 ani de mariaj, intrucat nu s-au implint sexual. Ba, mai rau, am amice, care inca "nu stiu ce inseamna sa "!!! Si stau in cuib, de dragul copiilor si al nepotilor & al averii adunate in timp! Eu sau alta, am avut cea mai mare SANSA ca, in amor, sa fim UNUL, si dupa 33 deani de convietuire oficiala, desi am fost virgina la Nunta ! Dupa opinia mea, amorul este cel mai important in cuplu, daca este aureolat, si de IUBIRE, COMUNICARE, TANDRETE & CAMARADERIE sincere! O locatie & un JOB mai gasim, dar un partener ADEVARAT, din toate p.d.v., este CEL MAI GREU ! Intrebati mamele voastre - si voi femei, si voi barbati - , daca n-am dreptate! daca vreti un secret, voi, fetelor, despre ce anumemai trebie sa observati la un partener: fiti atente daca este workahollic, adica daca e harnic si ii place munca, de orice fel, de la treburile casnice, pana la jobul lui, la care se duce de placere, iar dimineata se trezeste singur, fara a-l trezi voi si a mai fi si blamate ca-l....deranjati!!! Un barbat activ, harnic, este "harnc", si in dormitor! Parcurge maiestrit toate etapele amorului, nu....una - doua, te folosete doar ca ..."toaleta ECO", asa, rapid, iar apoi, imediat, trage pe dreapta si....sforaie! Un alt examen il poate da la o petrecere, cand te scoate la dans, cu toata placerea, nu ca il rogi tu si nu se infige in scaun si bea in nestire ! Am amice, in care "danseaza sufletul si viata in ele", la un party, de ani de zile, iar BOUL nu le scoate macar la un tango, si nici nu le permite sa danseze fara el ! Poftim viata de martira ! Doamne, de cate variabile trebuie sa tineti cont, pana a ajunge sa "aiba acte pe tine" .....o minune de sot sau un nemernic ! Sa va dea Domnul gandul cel bun !

    0
    0

  • paula pe 23 Ian 2010, 09:20
    parerea mea

    Religia nu interzice asta, ci D-zeu. Una dintre cele 10 porunci este sa nu preacurvesti. A trai din barbat in barbat (respectiv femeie) inseamna preacurvie, iar a trai cu un singur barbat (respectiv femeie) inainte de casatorie inseamna curvie - indiferent ca te-ai mutat cu acea persoana si duci o viata de cuplu sau s-a intamplat o singura data. D-zeu a stiut de ce a lasat aceste reguli si ele sunt tot pentru binele nostru. Nu stiu cat de implinit te poti simti cand ai avut mai multi barbati la activ si sa stii ca acei barbati mai tarziu sunt barbatii altora sau au fost si ale altor femei.... Acei oameni care traiesc impreuna inainte de casatorie, dupa casatorie intervine gelozia si neincrederea in partener si lucrul acesta e foarte normal.... Daca cu tine a facut-o inainte de casatorie si poate si cu altele inainea ta, de ce n-ar facea si mai pe urma? Sa stai impreuna inainte de casatorie nu garanteaza deloc succesul in casnicie. Foarte putine cupluri sunt alea care daca au avut o perioada de stat impreuna, dupa casatorie doar moartea i-a despartit. Majoritatea cuplurilor s-au despartit mai pe urma pentru ca nu stiu sa iubeasca cu adevarat: fie isi inseala partenerul (pe motiv de plictiseala), fie i se pare ca nu-l mai suport (iar dragostea iubeste cu bune si cu rele!), sau si mai absurd.... nu-l mai iubeste ca la inceput (pai normal ca nu-l mai iubeste ca la inceput pentru ca tu esti in cautare de alte senzatii tari) Pe cine intereseaza si parerea lui D-zeu, El uraste curvia, precurvia si despartirea in casatorie. Este alegerea fiecaruia, dar personal aleg farmecul primei nopti -"noaptea nuntii" :).

    0
    0

  • Dany pe 6 Mai 2008, 17:58
    interesant

    mia placut f mult acest articol si sunt sigura ca multe cupluri se confrunta cu aceasta problema de a te muta la partener/a...ma refer pur si simplu intr-o relatie...cand cei doi vor sa se cunoasca mai bine...iar dupa o anumita perioada de timp or sa-si dea seama dak st facuti unul pt altul...mie mi se pare o idee buna ...parerea mea :*

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod