XIMON LEE – PRIMUL DESIGNER DE MODĂ MASCULINĂ CARE CÂȘTIGĂ PREMIUL H&M DESIGN AWARD

Câștigătorul Premiului H&M Design Award 2015 este Ximon Lee, în vârstă de 24 de ani, absolvent al Institutului Parsons din New York. Ximon este primul designer de articole vestimentare pentru bărbați căruia i se decernează acest premiu, iar astăzi și-a prezentat colecția câștigătoare într-o prezentare de modă în cadrul evenimentului Fashion Week de la Stockholm. Pe lângă această prezentare, Ximon a câștigat și un premiu în valoare de 50.000 € și șansa de a extinde piese vestimentare din colecția sa, în vederea comercializării lor în magazinele H&M selecționate și online în toamna viitoare.
„Colecția lui Ximon a captivat juriul prin atmosfera ei contemporană și totodată poetică, prin grija deosebită pentru alegerea materialelor și prin atenția incredibilă acordată detaliilor”, declară Ann-Sofie Johansson, Șefa Departamentului de Design, New Development, de la H&M.

„Cred că este un designer incredibil de talentat. A întrunit toate cerințele juriului; documentarea lui a fost minunată, dezvoltarea materialelor a fost foarte bună, iar designul a fost inedit”, afirmă Luella Bartley, Director de Design la Marc by Marc Jacobs și membră a juriului.

Ximon, originar din Hong Kong, dar stabilit acum la New York, a fost selecționat de un juriu internațional la Londra.
Colecția lui inovatoare creează suprapuneri de texturi organice și sintetice, inclusiv materiale precum plasticul și cartonul, pentru a crea forme exagerate și distanțate de corp. Aceste siluete noi, în care articolele vestimentare rămân totodată identificabile, stimulează inovația în vestimentația masculină atât prin croială, cât și prin formă. Inspirându-se în principal din documentarul „Children of Leningradsky”, Ximon a călătorit în Rusia pentru a-și crea propriile panouri de inspirație pentru conceperea colecției.

Din juriul de anul acesta au făcut parte:

Luella Bartley, Director de Design la Marc by Marc Jacobs

Lucinda Chambers, Director de Modă la British Vogue

Paula Goldstein di Principe, Director de Creație

Tommy Ton, Jurnalist de Modă

Angelo Flaccavento, Critic independent de modă

Justin O’Shea, Director de Achiziții pentru MyTheresa.com

Lily Allen, cântăreață/compozitoare

Ann-Sofie Johansson, Șefa Departamentului de Design, New Development, H&M

Margareta van den Bosch, Director de Creație, H&M

„Colecția lui Ximon este urbană, profund inspirată din artă, cu influențe arhitecturale, individuală, dar totodată accesibilă, deoarece expune povestea și istoricul din spatele fiecărei creații ale sale.
Este un designer foarte promițător. Cu toții am remarcat acest lucru și am simțit că el este concurentul cu cele mai mari șanse la premiu”
, afirmă Tommy Ton.

„Am fost uluit când am fost anunțat drept câștigător. Premiul H&M pentru Design înseamnă foarte mult pentru mine, dat fiind faptul că sunt la începutul carierei în industria modei – nu-mi pot imagina cum aș putea să creez propriul brand fără acest premiu. Colecția creată se adresează bărbaților, dar sunt încântat să observ că poate fi purtată și de femei”, declară Ximon Lee.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod