Tiara Prințesei Diana a fost purtată din nou, după 20 de ani

La nunta sa cu Prințul Charles, care a avut loc pe 29 iulie 1981, Prințesa Diana și-a accesorizat rochia de mireasă cu tiara Spencer, o bijuterie care a devenit la fel de cunoscută ca și rochia sa cu mâneci bufante.
Realizată din bijuterii deținute de familia Spencer, tiara nu a mai fost purtată de la moartea tragică a Prințesei Diana, din anul 1997. Dar acest lucru s-a schimbat de curând, pentru că faimoasa tiară a fost împrumutată de nepoata prințesei Diana pentru nunta sa.

Pe 16 iunie, Celia McCorquodale, fiica surorii Prințesei Diana, și-a accesorizat rochia de mireasă din dantelă cu tiara purtată de mătușa sa în ziua nunții, dar și cu o pereche de cercei de tip candelabru, cu perle. 

Deși celebra bijuterie nu a mai fost purtată de 20 de ani, nu este surprinzător că a fost aleasă de Celia pentru ținuta sa, la nunta cu George Woodhouse.
Tiara a fost purtată de-a lungul timpului în ziua nunții lor de surorile Dianei - Lady Sarah și Jane, Baroană de Fellowes, dar și de Victoria Lockwood, prima soție a lui Charles, fratele Prințesei Diana.



La începutul acestui an, s-a crezut că tiara Spencer va fi purtată de Meghan Markle la nunta cu Prințul Harry. Dar cu toate acestea, Meghan, Ducesă de Sussex, a ales o tiara cu diamante care i-a aparținut Reginei Mary, și care i-a completat perfect rochia simplă, cu umerii goi, o creație Givenchy. 

Prințesa Diana a purtat tiara Spencer nu numai în ziua nunții, ci și în numeroase alte ocazii precum baluri sau întâlniri oficiale.



Așa cum îi spune și numele, tiara Spencer apaține familiei Prințesei Diana și nu este deținută de o persoană anume. Același lucru este valabil și pentru Bijuteriile Coroanei, care se află în custodia Reginei Elisabeta a II-a, dar nu îi aparțin acesteia, ci Casei Regale. Membrele Familiei Regale Britanice pot împrumuta bijuteriile din colecție cu acordul Reginei.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod