Tendinte masculine. Trend-ul barbilor: in or out?!

A inceput la finalul lui 2009, cand o lista de celebritati internationale, precum David Beckham, Brad Pitt, Sting sau Johnny Depp au dat tonul si a luat rapid proportii inimaginabile, dand nastere unor noi comunitati, trend-uri si culturi. “Barba non facit philosophum”, spune un vechi proverb latin, dar cu siguranta este simbolul “lumbersexualului”, barbatul acela care poarta camasi cadrilate din flanel, o barba deasa si un rucsac cu laptop in loc de topor.

Pana nu demult, barbatii care isi doreau sa para interesanti purtau haine slim, parul dat pe spate si erau proaspat rasi, acordand o atentie deosebita hainelor din garderoba si produselor de ingrijire.
Intre timp, “metrosexualul” a fost detronat de “lumbersexual”, barbatul cu o barba impresionanta, cu tatuaje pe maini, jacheta din piele si eventual bocanci in picioare.

Desi nu taie copaci in padure, ci este fotograf, publicitar, specialist in IT, cantaret intr-o formatie rock sau corporatist, acesta vrea sa isi arate masculinitatea, virilitatea si puterea intr-o societate in care, din ce in ce mai multe femei, se impun in functii de conducere. Psihologii spun ca barbatii isi lasa barba sa creasca, atunci cand vor sa isi ascunda vulnerabilitatea, au suferit o trauma (precum divortul, pierderea job-ului sau a unei rude apropiate) ori vor sa para mai maturi… in timp ce celebritatile vor sa se ascunda de paparazzi.

Totusi, conform studiilor, purtatul barbii este un trend mai degraba preferat de barbati, decat de femei, (92% dintre femei au declarat intr-un sondaj ca prefera barbatii fara barba).
De altfel, un studiu realizat de Universitatea New South Wales si publicat in revista Biology Letters a indicat un detaliu foarte important: ca femeile sunt atrase de barba propriului partener si nu neaparat de barba oricarui barbat!
>
“In or out”, zilele barbosilor s-au transformat in evenimente memorabile. De exemplu, de curand a avut loc “Concursul National de Barbi”, iar pe 22 Octombrie magazinul VGeneration din Sun Plaza se transforma in cel mai cool barbershop din Bucuresti. Prietenii de la  Barbosul Prietenos vin sa te tunda si sa iti aranjeze gratuit barba.
Cu aceasta ocazie, vom discuta despre outfit-uri, cum le asortam cu tunsoarea si barba si vom da premii de la brand-uri urbane, precum Vans si New Era.
>
De altfel, in lume barbosii sunt asociati si cu actiuni caritabile. Movember, miscare aparuta in Australia si sarbatorita in luna noiembrie, ii incurajeaza pe barbati sa-si lase mustata sau barba sa creasca pentru a strange fonduri necesare cercetarii bolilor mentale si a cancerului de prostata.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod