Michael Kors a cumpărat Versace pentru suma de 2,12 miliarde de dolari

Michael Kors Holdings Limited a cumpărat brandul italian de lux Versace, fondat în anul 1978 de Gianni Versace şi condus în prezent de sora acestuia, Donatella.
"Achiziţionarea casei Versace este un pas important pentru grupul nostru. Cu resursele noastre, credem că Versace se va dezvolta pentru a depăşi o cifră de afaceri de 2 miliarde de dolari", a estimat John Idol, directorul grupului Michael Kors, citat într-un comunicat. "Este un moment foarte motivant pentru Versace. Sunt mândră că marca rămâne puternică atât în modă, cât şi în cultura modernă", a declarat la rândul ei Donatella Versace, directorul artistic şi vicepreşedintele grupului.


Fondată în 1978 de către creatorul Gianni Versace şi fratele său Santo, casa Versace este un simbol al modei italiene de lux.


Santo, Donatella şi Gianni Versace (1995)

După asasinarea lui Gianni Versace în 1997, marca a cunoscut ani dificili, înainte de a-şi regăsi strălucirea graţie unei importante reorganizări şi iniţiativelor Donatellei, sora lui Gianni şi a lui Santo. Versace este deţinută în procent de 20% de fondul american de investiţii Blackrock, restul aparţinând familiei.
Vânzările grupului s-au redresat între 2009 şi 2016, urcând de la 268 de milioane de euro la 668,7 milioane de euro în 2016 înainte de a stagna anul trecut, potrivit news.ro.

Michael Kors Holdings îşi va schimba numele în Capri Holdings Limited odată cu achiziţionarea Versace.

"Sunt peste 20 de ani de când am preluat compania alături de fratele meu, Santo şi fiica mea, Allegra. Versace este sinonim nu doar cu stilul său emblematic şi inconfundabil, ci şi cu includerea şi acceptarea diversităţii, dar şi faptul că îi inspiră pe oameni să se exprime.
Santo, Allegra şi cu mine realizăm că acest nou pas îi va permite brandului Versace să-şi atingă adevăratul potenţial
", a mai spus Donatella.

Familia Versace îşi va menţine rolul în cadrul companiei, Donatella păstrându-şi poziţia de designer.


Michael Kors

"Sunt încântat că Versace va face parte din grupul nostru internaţional de modă de lux. De mulţi ani sunt un admirator al talentului şi spiritului Donatellei Versace. Este minunat să avem un nou brand în grupul nostru care pune preţ pe design şi stil.
Aştept cu nerăbdare ca Versace să facă parte din familia noastră
", a declarat Michael Kors pentru Vogue.

Anul trecut, Michael Kors a cumpărat brandul britanic de accesorii de lux Jimmy Choo, pentru suma de 1,2 miliarde de dolari.

Foto: Hepta
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod