Interviu Cristina Herea: "Imi doresc lucruri care nu pot fi cumparate cu bani"

Cum este trecerea de la redactia de stiri la atelierul de genti?

Proiectul L’Art No.29 este dedicat bunicii mele, de la care am invatat, poate, cel mai important lucru in viata : ca timpul trece in favoarea lucrurilor care conteaza cu adevarat, facandu-le mai valoroase. Tot ea mi-a insuflat si pasiunea pentru arta, fiind o mare iubitoare a vietii culturale. Toate creatiile sunt lucrate manual, din piele de sarpe si crocodil, iar pielea interioara este stantata cu mesaje motivationale. De luna aceasta gentile se vor gasi si in Dubai, iar in octombrie la Palatul Bragadiru pregatesc si lansarea oficiala din tara, la care vor lua parte si colaboratorii din strainatate.

Prezinti o emisiune despre astrologie, este tot o noua pasiune?Iti ghidezi viata dupa previziuni?
Imi ghidez viata dupa dorintele mele! Dupa idealurile si visele in care cred! Am citit enorm despre aceasta stiinta, inca de acum 10 ani. Daca mergem pe principiul ca totul este matematica, atunci si viitorul poate fi un algoritm descifrabil pentru unii dintre noi. Initiatii!  Mie imi place, insa sa cred in liberului arbitru.Cred cu tarie ca lucrurile se intampla in functie de puterea credintei noastre. Ca orice bariera poate fi traversata atunci cand crezi dincolo de limitele umane, ca toate problemele se sfarsesc atunci cand gandurile iti sunt rugaciuni, ca nu exista „imposibil” ci doar „nu este timpul”.

Lucrurile s-au intamplat in viata mea, doar in momentele in care am fost capabila sa le inteles si sa le apreciez la adevarata lor valoare.



Calatoresti mult, ce „bagaj emotional” aduci din vacante?
Calatoriile sunt terapie pentru sufletul meu, mare parte dintre ele fiind petrecute cu parintii mei. Langa ei imi iau energia necesara pentru lumea de dincolo de usa casei. Am vizitat multe colturi ale lumii, insa dupa fiecare vacanta ma intorc in tara mea, fiind recunoscatoare pentru locul in care m-am nascut. Nimic nu se compara cu iconografia manastirilor intrate in patrimoniul UNESCO, din Moldova; cu energia enigmatica din tara Fagarasului; cu minunile pe care le simt pe propria-mi piele in Tara Hateg, la Prislop sau la Targul Neamt, la manastirea parintelui Iustin Parvu. Ma fascineaza luxul si opulenta marilor metropole, insa ma regasesc intru totul in simplitatea si autenticitatea locurilor pitoresti, in care traditiile de sute de ani si esenta lucrurilor simple nu s-au pierdut: tara mea.



In aceasta viata contra cronometru mai reusesti sa te bucuri de fiecare zi?

Bucuria vine de la oamenii alaturi de care fac echipa in proiectele mele.

Fiecare zi este un nou maraton! De la cafeaua bauta la parterul casei, in salonul pe care l-am deschis in urma cu 7 ani, pana la sedintele pentru emisiunile de duminica, brainstorming-urile cu echipa de la agentia de consultanta pe care o conduc si comenzile contra cronometru livrate in toata lumea, de la atelierul de genti – ziua se sfarseste mult dupa miezul noptii.
Traiesc la intensitate fiecare clipa si nu simt un moment ca muncesc, pentru ca toate sunt proiecte pe care nici macar nu am indraznit sa i le cer lui Dumnezeu, atunci cand in copilarie, seara, imi indreptam gandurile spre cer.



Cum esti dincolo de aparente?
Sunt un om modest dar extrem de complex prin intensitatea trăirilor mele. Sunt omul care apreciază lucrurile nu pentru cât valorează, ci pentru ce semnifică. Mă simt un om binecuvântat doar atunci când îmi dau seama că important este nu ce ai, ci pe cine ai în viaţă. Trăiesc în fiecare zi conştientă de faptul că viaţa este făcută din încercări, iar dacă voi găsi un drum fără obstacole, cu siguranţă acel drum nu duce nicăieri. Până la urmă, destinul este scuza celor slabi şi opera celor puternici.

Trăiesc în fiecare zi îndrăgostită de viaţă..



A existat cineva la care te-ai raportat in viata?

Si eu asemeni multor copii am avut idoli. Pe al meu am incercat sa il concurez mereu in studii, sa ma intrec in diplome si sa ajung sa ii depasesc performantele. Astazi, dupa ani si ani facem echipa! Este tatal meu! Tot ce am invatat mi-a folosit sa trec peste obstacolele, ce m-au transformat in omul care sunt astazi. Sunt departe de performanta, insa lupt pentru ea pana voi fi pregatita sa o dobandesc. Le sunt recunoascatoare parintilor mei, care au investit enorm in studiile mele.



Stii sa iti aperi viata personala. Si totusi , te simti implinita, vrei sa ai o familie, copii ?
In urma cu ceva ani am ales cariera in detrimentul sansei de a avea o familie. Nu a fost un act de egoism, ci dorinta de a deveni un om independent, intr-o lume a compromisurilor. Mi-am dorit sa ma dezvolt profesional, sa lupt pentru visele mele, sa invat sa ma ridic in fata infrangerilor si sa lupt dincolo de limitele umane pentru crezurile mele.A fost calatoria care m-a transformat enorm si m-a pregatit pentru destinatia in care imi doresc cel mai mult sa ajung: o familie a mea.

Ma simt un om bogat, atunci cand ma uit in suflet...



Ce visezi? Ce iubesti? Ce iti doresti?
Visez sa nu ii dezamagesc pe cei ce au investit in mine increde, este una dintre cele mai importante provocari pentru mine. Ce imi doresc?! ...lucruri care nu pot fi cumparate cu bani.



Esti enigmatica…. asta e o imagine? Si de fapt, cine si cum esti tu Cristina Herea?

Sunt un om simplu, care a inteles ca ceea ce esti se va reflecta perfect in ceea ce faci, asa incat vreau sa las lucrurile in care ma implic sa vorbeasca despre mine. Vreau sa ma gasiti in campaniile umanitare pentru copiii defavorizati; in paginile cartilor pe care le-am scris, in magazinele de pe un alt continent in care se gasesc gentile L’Art No.29 si in biroul in care zilnic pasesc oameni, care imi sunt profesori de viata. Toate lucrurile acestea m-au facut sa am sufletul puternic, nu trupul.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod