INSIDE FASHION GALA „COSTUMUL POPULAR ROMÂNESC REINVENTAT CU FERMOARE”

Cel mai mare producator mondial de fermoare, YKK, a decernat marti seara, 5 mai, in cadrul Inside Fashion Gala, in prezenta a peste 150 de invitati din fashion, design, industria usoara si presa, premiile aferente incheierii ”Inside Fashion Competition”, concurs dedicat studenților din anii I și II, de la Facultățile de Design, Artă Decorativă şi Textile din România.
Plecând de la filozofia prosperității generale, reflectata în cei peste 75 de ani de experiență, YKK vede în fiecare tânăr talentat un nou brand de succes în lumea modei. Tema competiției din acest an (aflata la a 2-a editie), Costumul Popular Românesc Reinventat cu Fermoare, a fost propusă pentru a permite studenților o abordare îndrăzneață a celor mai vechi motive de design și decorative din estetica românească.

Cu ajutorul profesorilor coordonatori de la facultatile din Cluj-Napoca, Iasi, Oradea si Timisoara, cei 15 finaliști au transformat in produse vestimentare absolut superbe schițele cu care au intrat in finala competiției și au convins juriul internațional cu viziunea lor, arta execuției și utilizarea fermoarelor într-o manieră creativa in compozitia costumului popular romanesc.

Presedintele juriului a fost Kei Kagami, artistul nipon celebru în lumea design-ului conceptual de accesorii, totodata ambasador mondial al YKK.
Din juriu au mai facut parte: Maria Lucia Hohan designer român de succes international, Bernard Cheere, director general Artifex Focsani, Domnica Margescu – fashion director revista ELLE si Alin Stupu, coordonator vanzari YKK Romania.

Castigatorii premiilor Inside Fashion Competition 2015 sunt:

-    Premiul I – Madalina Stan, cu creatia “I.E.” – Universitatea de Arta si Design Cluj-Napoca
-    Premiul II – Corina Cigodaru, cu creatia “Folkloric Fashion” - Universitatea de Arta si Design Cluj-Napoca
-    Premiul III – Ioan Cercea, cu creatia “Dor de Apuseni” – Facultatea de Arte Oradea
-    Premiul Publicului - Ioan Cercea, cu creatia “Dor de Apuseni” – Facultatea de Arte Oradea

Premiul cel mare  trimite câstigătorul premiului întâi la ”Première Vision Paris”, unul dintre cele mai mari târguri de modă şi textile din lume, iar ceilalți doi câștigători vor putea utiliza produsele YKK în valoare de 500 euro, 250 euro, respectiv 150 euro, in noile lor proiecte.
Amfitrionul Inside Fashion Gala a fost Catalina Grama, care a purtat o tinuta iconica Kei Kagami.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod