Ghetele purtate de Messi astazi, reciclate în ghetele tale de mâine

adidas dezvăluie planurile pentru fabricarea articolelor sportive personalizate și reciclabile în totalitate
adidas a anunțat astăzi Sport Infinity, un concept inovator, prin care fabricarea echipamentului sportiv va fi revoluționat, iar produsele vechi nu vor mai deveni deșeuri niciodată. Datorită acestui nou concept, creatorii din lumea fotbalului vor putea să își reimagineze și să recicleze la nesfârșit produsele create, folosind un material special 3-D.

Toate echipamentele sportive, inclusiv ghetele făcute special pentru Leo Messi, vor fi reciclate și  remodelate printr-un proces care nu produce deșeuri și în care nu sunt folosiți adezivi speciali.
Acest proces de reciclare le va oferi consumatorilor mai multe posibilități de a personaliza decât până acum.
 
Sunt mândru că adidas lucrează intens pentru a se asigura că toate ghetele produse de ei, inclusive cele pentru mine, sunt fabricate într-un mod care protejează mediul. Pentru mine acest lucru simbolizează viitorul fotbalului.” A declarat  Leo Messi, de patru ori câștigătorul Balonului de Aur FIFA.

Sport Infinity este un proiect de cercetare condus de adidas și fondat de către Comisia Europeană, care a adus împreună o varietate de experți și nume mari din industrii cheie, combinând produse sportive care nu mai pot fi utilizate cu materiale care sunt în exces din alte industrii.
Astfel, ghetele de fotbal din viitor pot fi confecționate din orice material, de la carbonul folosit în fabricarea aeronavelor până la fibrele care au făcut parte din ghetele cu care au fost înscrise golurile din Cupa Mondială.

Noul material special îl va transforma pe fiecare fan al sportului într-un designer de produs. O pereche de ghete va putea fi tansformată de câte ori va dori cel care o poartă, fără să mai existe problema deșeurilor.  Indiferent dacă remodelarea va fi cauzată de cele mai recente tendințe sau va porni dintr-o reacție a nevoilor care provin din jocul de pe teren, fanii fotbalului din viitor nu vor mai purta niciodată ghete învechite.

Acesta este  un concept inovator pentru toți fanii fotbalului.
Pe parcursul următorilor trei ani, Sport Infinity își propune ca nicio gheată de fotbal să nu mai fie aruncată. "În schimb, fiecare pereche de ghete nu va fi doar reciclată, ci va prinde forma celor mai personale specificații ale consumatorului.” a declarat Gerd Manz, Vicepreședintele Technology Innovation din cadrul adidas.



 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod