Gala AVANPREMIERE 15 Ediţie Aniversară - Colecţii 2015/2016

Ieri a avut loc cea de a 15-a ediţie aniversară a Galei AVANPREMIERE - cel mai important eveniment de fashion multibrand din România. Evenimentul a avut loc în prezenţa câtorva sute de persoane, ce au transformat marele Studio "Tancred Bănăţeanu", din cadrul Muzeului Naţional al Ţăranului Român în cea mai inspirată sală de show-uri de fashion din Bucureşti. Pentru o seară, sala a devenit templul frumosului şi al modei româneşti de valoare.
Seara a fost deschisă cu inedita Expoziție de Advertising alternativ de modă: "New Vision, New Direction" 2016, a brandului OTTER. Fotografiile au fost semnate de Cristian Floriganta, în direcţia artistică a lui Alin Gălăţescu.

Noua ediţie a Galei AVANPREMIERE - un eveniment marca Alin Gălăţescu - a prilejuit o nouă selecţie specială de branduri şi designeri noi, alături de case deja consacrate din moda românească. Dintre numele noi au putut fi remarcate: Studio Cabal - colecţia "Kabuyutan", accesorii: Vika Tonu, încălţăminte: Musette; Sergiu Bechian (cel mai nou produs al şcolii de modă din Timişoara) - colecţia "Mecca", încălţăminte: "Essenza"by Catalin şi Marie Ollie cu colecţia toamnă-iarnă 2015/2016. Toate aceste branduri au debutat în această a 15-a ediţie a Galei - ca multe alte branduri, deja devenite de renume, la ediţiile precedente - cele mai recente fiind: Ioana Ciolacu, Alina Morar, Alex Tunsu şi Alex Nimurad.

Prezentarea a început cu cea mai recentă colecţie semnată Bianca Popp - "Temple Invisible", prezentată în premieră la Paris Fashion Week, în luna martie şi reinterpretată special pentru Gala AVANPREMIERE 15.
Încălţăminte: Musette. Brandul R'Ias Couture - unul dintre debuturile Galei precedente - a confirmat selecţia prin colecţia: "Bellamie". Aici au mai putut fi remarcate colecţia de pălării semnată Mădălina Vlad şi cea de genţi având un debut în lumea accesoriilor de modă: Laura Olaru. Încălţăminte: Il Passo.

Mirela Fraser - un clasic al Galelor AVANPREMIERE - a surprins plăcut şi atipic asistenţa prezentând colecţia: "Monochrome", cu accesorii V for Vintage şi măşti din propriul atelier de creaţie. Ludmila Corlăţeanu - un designer ce a debutat tot în cadrul Galei, acum câteva ediţii, imediat după finalizarea studiilor la renumitul institut Marangoni, Milano - a revenit cu o colecţie: "Urban Fairy", cvasi-monocromă, un studiu de alb, experimentând inedit eleganţa anilor '50 pe neopren. Încălţăminte: OTTER.

Simona Semen - unul dintre numele consacrate ale Galei, o prezenţă constantă în cadrul show-urilor, de câţiva ani, unul dintre designerii români remarcaţi internaţional pentru campaniile sale inedite de imagine prezentându-şi viziunea pentru anii 2015 şi 2016, optând pentru o hiper-eleganţă pariziană, de un couture autentic.
Încălţăminte: OTTER.

Gala AVANPREMIERE 15 a luat sfârşit prin prezentarea colecţiei experiment a ineditei divizii de creative-couture a casei Musette. Remarcată încă de acum câţiva ani în cadrul primei ediţii a Cluj Fashion Week, această divizie specială a reinterpretat colecţia de încălţăminte lansată la Paris în martie, extinzând-o în vestimentar, o viziune a iei româneşti, perfect adaptată gazdei acestei ediţii a Galei: Muzeul Naţional al Ţăranului Român.

Bucureștiul are un mediu cultural și academic remarcabil, care înlesnește înrădăcinarea pe lungă durată a unui eveniment de anvergură și complexitate, precum AVANPREMIERE. Vorbim despre o Gală națională cu preocupări europene, prin mărime, participanți, aria de abordare a temelor și ideilor creative de maximă modernitate și actualitate.  Parteneriatul cu MNŢR apropie moda de lumea muzeisticii, reflectarea unei perioade de ancestralitate a acesteia, ca esenţă a momentului trăit plenar.
Moda este mâine, dar este şi rădăcina, este universal, este esenţa timpului proiectată în viitor. Nu există un loc mai potrivit pentru aceste apropieri decat remarcabilul MNŢR - considerat cel mai valoros muzeu din România în anul 2014. În plus, AVANPREMIERE este o demonstraţie a felului în care moda românească se exprimă plenar pentru sezonul viitor, și sunt mândru că avem, după, iată, deja 15 ediţii, o Gală puternică, cu tradiţie şi cu un cuvânt important de spus în peisajul modei româneşti. Multe nume importante au fost lansate aici, ori sau impus în aceste ediţii, ce au creat deja o tradiţie unică, în moda autohtonă. Eu cred în moda românească şi în tot ce are ea de oferit nouă, dar şi sistemului internaţional de profil. În 2015 ne-am întâlnit la o ediţie aniversară, care continuă să ne îndrepte spre viitor
”, explică Alin Gălăţescu, organizatorul și directorul Galei AVANPREMIERE.

Editia a 15-a a Galei AVANPREMIERE  a fost unanim considerată de cei prezenţi ca o nouă reuşită.
Aceasta a putut să fie probată LIVE şi prin transmisia în direct a Galei pe site-ul www.eva.ro, toţi iubitorii modei româneşti de valoare, din ţară şi din lume putând să fie alături de designerii din cadrul acestei noi ediţii, aniversare, a Galei AVANPREMIERE.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod