Alexander McQueen plănuia să-și tragă în glonț în cap pe scenă

Creatorul de modă intenţiona să se sinucidă pe podium, în timpul unei prezentări de modă, în interiorul unei cutii din sticlă unde urma să se împuşte în cap pentru ca sângele să curgă apoi pe pereţii acesteia, potrivit relatărilor unui prieten.

Sebastian Pons, prieten şi fost coleg al designerului Alexander McQueen, a povestit despre planurile de sinucidere pe care creatorul de modă britanic i le-a împărtăşit în timpul unei vacanţe din 2009, pe insula Mallorca din marea Mediterană, cu un an înainte de moartea lui McQueen, care s-a spânzurat în februarie 2010, după decesul mamei sale, informează ziarul britanic Daily Mail, citat de Mediafax.

Pons a declarat că Alexander McQueen, care devenise în ultimii ani foarte preocupat de moarte şi se droga foarte mult, i-a spus că are în minte ultima colecţie de modă pe care o va realiza vreodată şi că vrea ca în cadrul prezentării acelor creaţii să se sinucidă.

McQueen ar fi dat detalii despre utilizarea unei cutii, cu pereţi dubli, din sticlă, care urma să apară pe scenă la finalul prezentării, ieşind din podea. În interioul cutiei de sticlă ar fi urmat să se afle chiar designerul care a spus că voia să se împuşte în cap, "iar sângele şi creierul să se prelingă pe pereţii din sticlă".

Relatarea morbidă apare într-o nouă carte biografică intitulată "Alexander McQueen: Blood Beneath The Skin", scrisă de jurnalistul britanic Andrew Wilson.

Trupul neînsufleţit al designerului în vârstă de 40 de ani a fost descoperit în apartamentul său din cartierul londonez Mayfair, pe 11 februarie 2010, cu o zi înainte de înmormântarea mamei sale, Joyce.
Designerul britanic se afla sub o imensă presiune pe plan profesional şi era "copleşit de durere" pe plan personal, din cauza morţii mamei sale.

Alexander McQueen s-a sinucis la trei ani după ce prietena sa apropiată, Isabella Blow - care l-a scos din anonimat şi l-a ajutat să devină celebru - şi-a luat viaţa.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod