Mariș - Made to Measure: Cele mai importante reguli de asortare a accesoriilor pentru bărbați



Pentru ținutele business se practică și este recomandată purtarea unei cravate. Costumele fiind foarte sobre, imaginea este înveselită de alegerea unei cravate colorate. Se va alege o culoare asortată costumului, dar este recomandată o cravată cu un tipar deosebit și o culoare vie.

Papioanele, pe lângă faptul că se potrivesc unor ținute business, vor fi purtate obligatoriu la ținutele de seară. Papionul negru este recomandat pentru black-tie (smoking), iar papionul alb completează o ținută white-tie (frac).

Vestimentația casual perminte purtarea cămășii descheiate la nasturele de la gât și lipsa vreunui accesoriu, dar uneori se alege utilizarea unei eșarfe (cravată ascot). La fel ca în cazul cravatei, se va alege un model și o culoare deosebită, ocazia permițând o gamă largă de modele și culori.

Deși nu foarte purtată în România, batista de buzunar este un accesoriu recomandat pentru orice ținută, indiferent de ocazie.
Fie o variantă simplă, albă, de bumbac sau de in, purtată la evenimentele de ceremonie sau la unele ținute business, fie una de mătase colorată intens, lăsată să se reverse din buzunarul de la pieptul sacoului casual, batista reprezintă o semnatură a stilului vestimentar propriu.

Ceasul este și va rămâne un accesoriu util, ce poate completa orice ținută: business, casual sau ceremonie. Pentru ținutele business se poate alege un ceas sobru, dotat cu o curea de piele sau metalică. În schimb, la ținutele casual se pot alege și ceasuri mai complicate, cu o cureau mai colorată. Evenimentele de seară (cu excepția nunții) impun un ceas cât mai simplu, sobru, cu o curea de piele neagră, asortată la ținută.

Cureaua este potrivită ținutelor business și casual.
Considerată un element vestimentar mai puțin formal, nu este recomandată pentru ținutele de seara (smoking sau dinner jacket). În schimb, la ținutele business, o practică foarte bună este asortarea la nuanță a curelei cu pantofii, dacă este posibil pot fi confecționate din aceeași piele. Ținutele casual permit mai multe variații: de la ținutele de plajă (pantaloni și camașă de in), unde se renunță de obicei la purtarea curelei, până la ținutele de cocktail, unde se poate accesoriza o curea de culoare deosebită, din material textil sau piele întoarsă.

Ochelarii de soare sunt de mare ajutor în timpul verii, precum pălăriile, dar nu trebuie utilizate niciodată simultan. Alegerea ochelarilor se va face în funcție de forma feței, dar și de gusturile personale.
Întotdeauna este recomandată alegerea unor ochelari cu lentile polarizate.

Pălăria este un accesoriu foarte util în garderobă - te protejează de ploaie, de soare, de ninsoare sau de frig. În functie de sezon, pălăria potrivită va contribui la îmbunătățirea garderobei și va spori confortul personal.


Vlad Mariș este unul dintre cei mai cunoscuți consultanți în domeniul vestimentar din România, fondator al Mariș - Made to Measure, vestimentație la comandă, pentru bărbați.
Fascinat de eleganța masculină, de materiale premium și de croiala perfectă, Vlad Mariș înființează în 2014 pe piața românească Mariș - Made to Measure, o declarație deschisă de eleganță.
Personalizarea completă şi grija pentru fiecare element vizual, calitatea deosebită a materialelor, consultanţa specializată, țesături ce poartă marca unor celebre companii italiene sau britanice, sunt doar câteva caracteristici ale conceptului Made to Measure.
Mariș - Made to Measure punctează alura unui gentleman prin costume, cămăși, accesorii sau prin consiliere vestimentară.


Detalii suplimentare pe site și pe pagina de Facebook.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod