Cum sa combini culorile

Cum să combini corect culorile. 6 reguli

Alegerea culorilor potrivite și asocierea lor corectă pentru a obține ținute impecabile se transformă într-o misiune foarte dificilă dacă nu cunoști câteva reguli de bază. Iată cum să combini corect culorile:

Descoperă culorile complementare

Culorile complementare sunt de fapt cele care se află la poluri opuse în paleta cromatică. De exemplu, albul și negru sunt complementare, aflate la poluri diametral opuse. Vei avea nevoie de o roată a culorilor pentru a descoperi cu ușurință care sunt tonurile complementare, dar când vine vorba de culorile principale, mizează pe combinații precum albastru - roșu, verde - mov, roz - verde albăstrui, galben - violet etc. Poți asocia tonuri închise cu unele mai deschise pentru ca rezultatul să fie unul spectaculos.
Secretul succesului este acela de a combina aceste tipuri de culori complementare în proporție de 75% cu 25%.
Folosind două culori în proporții egale există riscul ca ținuta să pară plictisitoare sau să arate precum un echipament sportiv, potrivit specialiștilor citați de realsimple.com.

Vezi în imaginea de mai jos care sunt culorile complementare(opuse):Paleta cromatica

Folosește-te de imprimeurile care îți plac

Atunci când îți creezi ținutele, ai în vedere printurile care te fascinează. Orice obiect care are o combinație de culori ce ți se pare minunată poate fi o sursă de inspirație pentru ținutele tale, în ceea ce privește culorile.
Alege piese vestimentare în culorile de pe eșarfa ta preferată, de exemplu. 

Inspiră-te de la profesioniști

Dacă studiezi cu atenție creațiile marilor designeri sau imaginile modelelor din cataloagele sau pliantele de modă, vei avea o sursă infinită de inspirație pentru ținutele tale, atunci când este vorba de asocierea culorilor. Pentru că cei mai buni specialiști ai lumii fac asta în cadrul ședințelor foto pentru branduri importante, tot ce trebuie să faci este să le urmezi exemplul și să alegi combinațiile de culori care îți plac cel mai mult.
Vei ști în acest fel cum să-ți organizezi garderoba pe culori și vei putea să le asociezi direct în cele mai interesante moduri. Una dintre variantele care îți permit să ții minte toate lookurile interesante pe care le-ai văzut este de a-ți nota paleta de culori pe care o include, şi să o recreezi apoi cu hainele tale.
 
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod