Pulover damă: ce materiale să porți și cum să alegi unul potrivit pentru corpul tău

Vremea de purtat pulovere a sosit! În general, puloverele sunt și vor fi mereu la modă pentru toamnă. Ceea ce contează cu adevărat este modul în care le stilizăm.
Un lucru este cert: atunci când vine vremea rece, chiar și cele mai înrăite fashion addicts aleg haine confortabile și călduroase, cum ar fi puloverele. Alegerea puloverului potrivit este crucială pentru o ținută glam. Îl poți purta peste pantaloni de vinil colorați, blugi sau îl poți asorta cu leggings și fuste creion, totul sub un trench de damă.

 
Puloverele sunt foarte ușor de purtat și se pretează la numeroase combinații. Un pulover damă este cu adevărat necesar în acest an, așa că de ce să nu optezi pentru ceva cu adevărat special?
 
Așadar, cauți noi pulovere pe care să le cumperi și noi moduri de a le purta, care să te asigure că vei arăta mereu cât mai bine? Descoperă mai jos sfaturile noastre preferate de alegere și stilizare a puloverelor.
 

 
Pulover damă: materiale care trebuie evitate

 
 
Pe scurt, toate materialele sintetice: acrilic, poliester, poliamidă (dacă sunt în cantități mari). Te-ai întrebat vreodată de ce puloverul tău 100% acrilic te face să transpiri și nu-ți ține de cald? Motivul este că este confecționat dintr-un material care ar putea fi bun pentru o ținută sportivă sau un costum de baie, nu pentru un pulover. Practic, dacă te uiți la etichetele tricotajelor fast fashion, procentul nu va fi niciodată complet din lână, cașmir sau alte fibre naturale. Materialele sintetice fac ca puloverele să devină largi și să se desfacă și, în general, nu sunt călduroase.
 

 
Pulover damă: materiale ok

 
 
Vâscoză, bumbac, lână, cașmir, angora, mohair, mohair de ied, alpaca. Important, pentru a fi călduros, este ca puloverul să aibă un procent ridicat de lână și/sau cașmir în compoziția sa. Există pulovere din 100% lână care sunt de proastă calitate, există pulovere care conțin un procent mai mic de lână, dar sunt mai frumoase! Ca întotdeauna, trebuie să atingi echilibrul perfect. Totuși, pentru a nu face greșeli, caută doar amestecuri de cașmir/lână/mohair/angora/alpaca și evită orice altceva, dacă poți.
 
Evident că știi deja:
 
Lână: o fibră textilă naturală obținută de la diferite animale, cum ar fi oile (oi și unele tipuri de capre), iepurii, camelidele (cămile, lame, alpaca,...) și producții minore de la iaci și antilope tibetane.
 
Cașmir: este o fibră textilă fină obținută din părul de capră hircus. Numele său provine din Kashmir.
 
Angora: lână obținută din părul iepurelui angora. Este foarte moale, dar ai grijă, pentru că poate provoca mâncărimi.
 
Alpaca: lâna este mai dură și mai puternică decât angora, dar foarte călduroasă.
 
Mohair: lână produsă de capra angora (dar nu este lână de angora). La jumătatea distanței dintre angora și alpaca în ceea ce privește moliciunea.
 
Există, desigur, o mie de alte fire, dar sunt mai greu de găsit.
 

 
Cum să alegi puloverul potrivit pentru fizicul tău

 
 
Este greșit să credem că fiecare model de pulover dama se va potrivi tuturor. Atunci când faci cumpărături, cel mai bine este să alegi un pulover damă care îți pune cel mai bine în valoare corpul.
 
Cu un fizic în formă de pară, cu șolduri late și bust îngust, ar trebui să alegi pulovere strânse și nu prea lungi, și care pun în valoare talia. Cardiganele sunt, de asemenea, excelente, dacă trebuie să fie încheiate la nivelul taliei.

 
Ai umeri înguști? Un decolteu în V este perfect, lărgind vizual partea superioară. Sub un pulover damă cu decolteu în V, poartă un sutien cu decolteu în formă de inimă, aceasta este forma potrivită pentru a pune în valoare decolteul.
 
Cu un fizic de clepsidră, caracterizat de o talie foarte îngustă, evită toate puloverele largi care nu pun în evidență talia. În schimb, puloverele cu decolteu în V și cardiganele scurte sunt pentru tine. De asemenea, nu alege decolteuri tip barcă, care riscă să lărgească prea mult umerii.
 
Cu un fizic în formă de măr, alege pulovere evazate care alunecă ușor pe corp, fără să se îngusteze în partea de jos. Alege modelele de culoare uni.
 
Dacă ai un fizic rectangular, caracterizat de forme mici și picioare subțiri, nu vei avea probleme cu niciun tip de haine. Poți purta aproape orice tip de pulover damă, atât strâmt, cât și lung și lejer. Culorile deschise, luminoase sunt, de asemenea, perfecte în acest caz. Evită doar un decolteu în V, care ar risca să pună și mai mult în evidență un decolteu mic. Puloverul tău ideal este lejer, lung, cu o linie ovoidală. Un guler pătrat este, de asemenea, perfect.
 
Dacă ai sânii mari, alege pulovere cu decolteu în V, cu decolteu inelar sau în formă de barcă. Evită-le pe cele largi, fără formă, care riscă să ascundă curbele și să lărgească silueta.
 
Dacă ești minionă și ai curbe mini, alege pulovere cu dungi și modele. Acestea cresc percepția de volum. Alege pulovere scurte, apropiate, cu decolteu rotund sau de barcă. În schimb, dacă ești mică, dar ai sânii mari, alege un pulover damă moale, care nu strânge sânii. Decolteurile în V și puloverele cu tăieturi asimetrice sunt perfecte.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod