O colecţie de o eleganţă demnă de un film SF

Tânărul designer american, Phillip Lim, e considerat “un deschizător de drumuri contemporan”. Dacă mi-ar cere cineva părerea despre ce fel de încălţăminte s-ar potrivi personajelor

Tânărul designer american, Phillip Lim, e considerat “un deschizător de drumuri contemporan”.

Dacă mi-ar cere cineva părerea despre ce fel de încălţăminte s-ar potrivi personajelor feminine dintr-un film SF ce s-ar turna acum, aş răspunde gândindu-mă la cum aş defini “eleganţă pentru viitor”: pantofii din colecţia de primăvară-vară 2014 Phillip Lim.

Asta a fost ceea ce mi-a inspirat desingerul american de origine chineză cu aceste modele de care m-am îndrăgostit.

Mi se par simple, comode, chic şi din viitor. La fel ca şi declaraţia făcută de tânărul designer înainte de prezentarea colecţiei: “A fost vorba de încercarea de a găsi un teren stabil în tumultul ecosistemelor noastre”. Unul dintre comentatorii colecţiei sale, atunci când s-a referit la încălţămintea ce a completat colecţia de haine Phillip Lim, a folosit o altă expresie care mi s-a părut foarte potrivită: “pantofi confortabili-chic pe care ţi-ai dori să-i porţi într-o junglă de beton”.
Şi ce altceva sunt oraşele în care trăim? Şi cum am putea să ne simţim elegante fără stres într-o astfel de junglă? Ce pantofi ar fi mai potriviţi pentru o ţinută de zi cu zi a “viitorului 2014”?
Nu degeaba tânărul designer american a fost denumit un trendsetter sau “un deschizător de drumuri contemporan”. Recent a apărut pe marea scenă a brandurilor de renume, Phillip Lim este un pionier în industrie şi chiar are ceva de spus, devenind în numai câţiva ani unul din preferaţii criticilor de modă.

Phillip Lim a debutat cu prima sa colecţie în 2005 la Săptămâna Modei de la New York.

Acum creaţiile sale se găsesc în peste 45 de ţări şi sunt vândute în peste 400 de magazine. Privindu-i noua colecţie, sincer, nu mă miră deloc succesul său. Pot doar să aştept cuminte până o să-mi permit o pereche de pantofi SF-Lim. Dar cine ştie cu ce altceva o să ne mai surprindă până atunci.

Foto: vogue.com  (Yannis Vlamos/Indigitalimages.com)


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod