Saptamana modei vine la Bucuresti

Toamna si primavara sunt anotimpurile in care designerii vestimentariisi prezinta care mai de care colectiile. Iar de cativa ani, mai exactdin 1999, si in Romania ca si in alte tari care respecta moda si creatia,are loc Saptamana Modei.

In primavara, colectiile toamna-iarna 2002-2003 au fost prezentatela Iasi, iar acum, mai exact pe 21 noiembrie, podiumul pe care vorurca manechinele purtand colectiile primavara-vara 2003, se va montala Bucuresti. De data acesta va fi o Saptamana a Modei mai complexa,apropiindu-se tot mai mult de evenimente similare din alte tari, cumulti invitati si concerte.

Ca de fiecare data in jurul unui eveniment de o asemenea amploarese ivesc probleme.
De data aceasta discutiile se invart in jurulorganizatorilor. Designerul Irina Schrotter este cea care a pus bazaacestui eveniment, in 1999. Pana acum, acesta se desfasura la Iasi,iar odata cu editia din noiembrie din acest an, s-a dorit prezenta luisi in Bucuresti.

Cu cateva zile in urma, Irina Schrotter a comunicat presei si colegilor debreasla ca se retrage din organizarea acestui festival. Mai mult chiar,colectia primavara-vara 2003 semnata Irina Schrotter nu va fi prezentape podiumul din Bucuresti.
Contactata telefonic, Irina ne-a spus acelasilucru ca si in comunicatul emis catre presa: "Au aparut modificari inultimul moment si trebuie sa plec din tara pentru o lunga perioada detimp. De festival se vor ocupa in continuare colegii mei Zina Dumitrescu,Catalin Botezatu, Catinca Roman si Ion Mirea".

Am vorbit si cu doi dintre designerii ramasi sa organizeze in continuarefestivalul, Zina Dumitrescu si Catalin Botezatu. Asa am aflat ca IrinaSchrotter nu participa la festival pentru ca in aceeasi perioada isideschide un magazin la Londra.
Ba mai mult, ea nu va lipsi de la editiileviitoare ale evenimentului.

Asociatia Nationala a Agentiilor de Modeling, a carei directoare este ZinaDumitrescu, impreuna cu designeri precum Catalin Botezatu, Catinca Roman,Ingrid Vlasov, Dana Savuica si Ion Mirea (adjunctul doamnei Dumitrescu)sunt cei ce tin acum fraiele evenimentului ce ca incepe pe 21 noiembrie.

Saptamana Modei se va deschide cu concertul lui Ronanan Keatink, iarpe podium vor urca colectii de lenjerii si blanuri, ale creatorilorcelebri si ale celor mai putin celebri.
Manechinele vor imbraca piesedin colectiile a 28 de creatori, iar in ultima seara, Autentic Art siSpace Models vor premia modelele.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod