Moda îți distruge sănătatea. 5 haine și accesorii care te îmbolnăvesc

Un studiu recent a descoperit că 73 la sută dintre oameni au suferit dureri de spate și alte probleme de sănătate cauzate de hainele și accesoriile pe care le poartă.
"Dacă ai deja o postură incorectă, hainele de mărimea nepotrivită, strâmte și care nu sunt confortabile pot înrăutăți și mai mult situația", declară pentru dailymail.co.uk specialistul in terapie scheletală, medicul Dell-Maree Day.

Iată care sunt principalele haine și accesorii care îți afectează sănătatea:

Sutienul de mărime nepotrivită

Când vine vorba de sutien, ai putea crede că ai găsit mărimea potrivită și cele pe care le ai îți vin perfect. De fapt, 80 la sută dintre femei poartă sutiene de mărimi nepotrivite. Iar mărimea greșită a sutienului îți poate provoca dureri de spate. "Cel mai important detaliu în ceea privește sutienul, în afară de a găsi mărimea potrivită a cupei, este să alegi corect circumferința spatelui", explică specialistul. Sutienele care au bandă prea stâmtă stau mai sus decât ar trebui și îți împing spatele în față. La fel se întâmplă și în cazul bretelelor prea subțiri. 

Dacă ești în căutarea sutienului ideal, atunci ar trebui să alegi unul care se potrivește pe circumferința spatelui și are bretele late, care îți vor susține umerii și îi vor oferi coloanei vertebrale poziția corectă, recomandă specialistul.

Geanta supradimensionată

Numeroase femei poartă în geantă tot felul de obiecte de care au sau nu nevoie zi de zi. Dar să porți zi de zi o geantă plină și grea ar putea cauza probleme de sănătate, printre care dureri de umeri și de spate.
"Ar trebui evitată complet purtarea unei genți grele pe un singur umăr.
Îți va trage umărul în jos și în acest fel umerii nu vor mai fi aliniați", este de părere medicul. Cu timpul coloana ta va fi afectată și te vei confrunta cu probleme serioase de postură și dureri de spate.
Primul lucru pe care îl recomandă specialistul este acela de a curăța geanta de obiectele purtate inutil. "Nimeni nu are nevoie cu adevărat de atât de multe obiecte care se regăsesc într-o geantă supradimensionată. Dar dacă ai cu adevărat nevoie de toate lucrurile pe care le cari cu tine, atunci înlocuiește geanta de umăr cu un rucsac, care nu va pune presiune asupra unui singur umăr", spune specialistul.

Pantalonii skinny

Este un trend preferat de femeile din întreaga lume. Dar la fel care oricare altă piesă vestimentară care îți limitează mișcările, pantalonii skinny îți pot afecta postura, conducând la apariția unor probleme de sănătate la nivelul spatelui.
"Am o problemă cu jeanșii skinny cu talie joasă. Aceștia îți trag pelvisul înapoi, ceea ce este nociv pentru articulațiile sacroiliace, acele articulații ale zonei sacrale care sunt conectate cu oasele ilium prin ligamente puternice.
Presiunea la nivelul acestei zone care susține greutatea corpului ar putea duce la apariția durerilor de spate", spune medicul. 

Dacă vrei să porți blugi skinny, expertul recomandă să alegi perechi care au talia mai înaltă și care conțin un material elastic de tip spandex, astfel încât să fie mai elastici și mai confortabili.

Lenjeria modelatoare

Poate că te ajută să ascunzi colăceii și să pari mai suplă, dar lenjeria modelatoare este periculoasă pentru sănătate din mai multe puncte de vedere. Printre problemele pe care le cauzează se numără refluxul gastric, cerculație deficietară și presiune excesivă la nivelul stomacului. 

"În ceea ce privește suportul oferit, aceste piese ar trebui să fie strâmte, dar să poți respira în voie. Lenjeria modelatoare care te strânge foarte tare îți afectează respirația și comprimă organele interne, ceea ce cauzează dureri în diferite părți ale corpului", este de părere specialistul, care avertozează că lenjeria modelatoarea care comprimă coastele este cu atât mai periculoasă.

"Recomand folosirea lenjeriei modelatoare numai ocazional, în niciun caz nu ar trebui purtată zilnic", recomandă medicul.

Pantofii cu tocuri înalte


Poate că arată foarte bine și te ajută să pari mai înaltă, dar pantofii cu tocuri stiletto îți pun sănătatea și postura în pericol.

"Pentru a-și ține echilibrul pe tocuri, cei mai mulți oameni trebuie să se aplece puțin înainte. Capul tău va fi ușor îndreptat în față, iar acest lucru creează presiune la nivelul musculaturii gâtului", declară specialistul.
Dacă iubești pantofii cu toc, atunci poartă-i la evenimentele și ocaziile unde vei sta mai mult pe scaun. 

"Când stai în picioare ore în șir la o petrecere, purtând pantofi cu toc, se creează o presiune imensă asupra mușchilor și articulațiilor pentru că tălpile nu sunt așezate pe podea astfel încât greutatea să fie distribuită uniform", explică Dell-Maree.

Specialistul avertizează că șlapii sunt, de asemenea, periculoși.
Pentru că nu oferă suficientă susținere, mersul este afectat și mușchii picioarelor sunt suprasolicitați. De fiecare dată când pășești, trebuie să-ți ții șlapii prinși cu degetele, pentru a nu-i scăpa din picioare, iar în acest fel se creează tensiune la nivelul mușchilor.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod