Tendintele internationale ale sezonului toamna-iarna 2008/2009

Chiar daca ai auzit deja cam ce se poarta in acest sezon, cu siguranta esti tare curioasa sa cunosti stilurile care sunt pe val, care sunt materialele preferate, dar mai ales piesele de rezistenta ale toamnei 2008.
Chiar daca ai auzit deja cam ce se poarta in acest sezon, cu siguranta esti tare curioasa sa cunosti stilurile care sunt pe val, care sunt materialele preferate, dar mai ales piesele de rezistenta ale toamnei 2008. Din capul locului iti spunem ca movul a fost incoronat drept culoarea sezonului rece.

Stilurile


Puritan


Este caracterizat de o eleganta severa, cu unele note de sic aproape dramatic. Aceasta sobrietate ne duce cu gandul la starurile filmelor alb-negru, din anii '50. Garderoba este austera, fiind dominata de un taior clasic. Rochiile sunt lungi si simple pentru ca nimic nu vrea sa sparga tiparul. Poti sparge monotonia acestui stil sever, optand pentru o coafura care iese in evidenta.

Arhitectural

Acesta presupune o tinuta structurata, cu croieli ferme, unghiuri marcate, volum. Stilul architectural a fost abordat de Jil Sander si Poenza Schouler. El include mai ales pardesie, jachete si trenciuri cu gulere mari si umeri plini de volum.
Aceste croieli indelung lucrate amintesc de anii '80. Daca vrei sa adoptii acest stil, tine cont de proportia detaliilor si nu uita ca un guler supradimensionat iti stirbeste silueta. Evita-l daca esti mica de statura!

Boem


Acest stil este caracterizat de suprapuneri aparent nepotrivite, amestecuri de imprimeuri folclorice si culori puternice. Joaca-te cu stilul hippie si cu cel glamour, intr-o maniera nonsalanta, inspirandu-te din colectia Gucci.

Total Lady

Acest stil este un elogiu al clasicismului. Haine croite impecabil, pline de eleganta si care te trimit cu gandul la dressingul unei adevarate doamne. El isi are originea in universul secretarei din anii '50, potrivit vogue.com. O astfel de tinuta include camasile, vestele, rochiile cu guler rotund, taiorul si fusta cambrata. Nu purta decat una dintre piesele acestui stil, altfel vei parea cu 10 ani mai batrana.


Anii '70

Daca este sa ne luam dupa sfaturile specialistilor tendances-de-mode.com, culorile si imprimeurile perioadei hippi devin lege in 2009. Designerii au optat pentru maron, rosu caramiziu, verde oliv si galben auriu. Pe strada, adopta stilul in versiunea lui british. Joaca-te cu culorile anilor '70, un astfel de look te face sa pari mai slaba.

Coordonare

Stilul presupune o tinuta compusa din taior sau jacheta  din acelasi material si aceeasi culoare. El a fost la moda in anii '70 si acum se intoarce inscriindu-se in randul tendintelor. Adopta-l cand ai o intalnire sau o cina oficiala. Jacheta si fusta combinate iti confera un aer foarte ingrijit.  

Materialele


Hainele din aceasta toamna vor fi alcatuite cu precadere din: materiale masculine, blana, dantela si tricotaje.

Stofa destinata in general domnilor, twedul, materialele ecosez si pepit sunt la mare cautare.
Creatorii le-au folosit cu multa generozitate cand au pus la cale vestimentatia special creata pentru femei. Alege hainele din acest material pentru ca sunt extreme de elegante.

Linternaute.com propune blana de vulpe, bison, oaie sau capra de Mongolia care a facut furori pe podium. Anumiti creatori au preferat-o in versiune naturala, iar altii au folosit-o colorata. Alege una cu o croiala simpla. Atat ziua cat si ziua, poart-o intr-o maniera relaxata, in combinatie cu jeansi sau pantaloni stramti.

Tricotajele ne tin de cald intreaga iarna. Daca anul trecut au revenit, anul acesta se pare ca si-au intarit pozitia. Le iubim in varianta puloverelor pe gat, a cardiganelor, vestelor, rochiilor-pulovere mulate sau largi si cu guler rotund.

Ce trebuie sa ai


Fusta

Fusta drepta, care depaseste genunchii este piesa de rezistenta a colectiilor. Poart-o cu cizme inalte.
 

Mantoul masculin

Drept, cu o croiala care urmareste linia corpului si adesea cu doua randuri de nasturi, acest mantou lejer este pe val. Nu il prinde cu cordon in talie! Poti face aceasta exceptie doar daca alegi varianta de mantou masculin fara maneci.

Pantalonii

Doua modele sunt de ultimul racnet: cel stramt si cel drept care se opreste deasupra gleznelor. Daca te-ai gandit sa ii incerci nu uita ca aceste modele fac picioarele sa para mai scurte, deci tocurile sunt necesare.

Bluza

Un pic Victoriana, rasfatata sezonului are ornamente in apropierea fetei: dantele, funde, volane, lavaliere. Pentru un look proaspat si modern poarta aceasta bluza cu pantaloni stramti. Inspira-te din propunerile facute de Givenchy si Carolina Herrera.
 

Comentarii (24)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Pingu`:> pe 3 Feb 2010, 16:54
    Fashion.:x

    :"> Eu m`am imbracat cum am vrut , nu prea imi pasa de moda , adica pnm respect lucrurile care ma avantajeaza , oricum nu ma machez puternic , adiiica putina mascara , putina pudra si pe buze un gloss in culori pale . :-j la imbracaminte .. o pereche de blugi stramti , o bluza in culori puternice ( roz inchis , albastru deschis , rosu verde. :d ) si un hanorac .. thm :| negru , alb sau una din culorile enumerate mai sus .. cred ca e perfect ! :| sa nu uitam de incaltaminte .. o pereche de cizme scurte sau tenesi in culorii vii .. 8-| ce pnm va strofocaitsi atat :> sii am vazut`o p`asta :| cica '' nu se mai poarta paru` drept'' frate e penal ! cred ca , pe mine ma avantajeaza paru` meu natural .. brunet , putin ondulat .. :-) doar nu sunt nebuna sa ma tund scurt , sau cine stie ce coafura tampita doar ca sa fiu pe '' trend'' .. :P ..

    1
    1

  • Mykky82 pe 3 Oct 2009, 03:12
    Help me !!!

    Sunt Ciokko-Toff o vietate care doreste sa exploreze cat mai multe locuri de pe glob. Nu am bani pentru voiaj asa ca ma bazez pe ajutorul vostru financiar. Click sus in pagina si ma ajutati sa imi indeplinesc visul! VA MULTUMESC DIN SUFLET ! http://www.animalut.net/user/nemmo.html v Va multumesc din suflet

    2
    0

  • Retro Madame pe 3 Aug 2009, 18:53
    haine si accesorii online

    Acceseaza acest link : http://retromadame.blogspot.com/ Echipa Retro Madame iti propune cateva modele retro(vintage) care iti vor imbogati garderoba ta, oferindu-ti un aer retro.....boem si cool in acelasi timp !!!

    1
    1

  • Ilona pe 2 Aug 2009, 22:44
    castigi bani

    Vrei sa castigi foarte usor cate 100 lei? Daca da, scrie-mi pe a_paslaru@yahoo.com. E suta la suta adevarat!

    1
    1

  • alexandra pe 19 Iul 2009, 00:35
    misto

    imi plac hainele chiar daca sunt putin naspa mai ales bluza e ok totusi e la moda nu?

    1
    1

  • SIMONA pe 10 Feb 2009, 12:35
    poze nu vorbe

    un editorial despre moda mi s-ar parea mult mai interesant daca ar vorbi pozele de la sine..cum ar fi sa asistam la o prezentare de moda si in loc de manechine sa fie o persoana care sa vorbeasca si sa descrie ceea ce a a creat..dar sa nu avem concretul in fatza!!nasol..

    0
    2

  • ............ pe 4 Dec 2008, 20:21
    .................

    deci leah ai mare dreptate catzi cun eu de astia............:d

    1
    1

  • Leah pe 28 Nov 2008, 02:24
    doar haine de firma care depasesc bugetul

    nici macar un american de rand care are un salar de 5000$ pe luna nu isi permite sa cumpere Givenchy si True Religion asa ca si cum ar merge shopping dupa legume...hai sa fim seriosi...sunt in America si stiu destul de bine sa merg shopping cand sunt la reducere si economisesti bani...recunosc sunt frumoase....dar romanul ar opri banii de mancare din casa numai ca sa arate ca are bani si sa impresuioneze pe cineva de care nici nu ii pasa...

    0
    2

  • ankutza pe 13 Nov 2008, 22:21
    da imi place acest stil foarte reprezentativ pt multi

    da imi place acest stil foarte reprezentativ pt multi

    1
    1

  • maria pe 29 Oct 2008, 22:31
    interesanta moda

    app...nu sunt genul d fata kre s poarte haine k cele enumerate...

    0
    2

  • maria pe 29 Oct 2008, 22:29
    interesanta moda

    km interesanta...dar mie nu imi place s mi se comande qm s ma imbrac,asa k prefer s ma imbr qm imi place :p

    0
    2

  • lauravalentina pe 4 Oct 2008, 20:33
    puritan

    cred ca am adoptat singurica, din instinct si fara sa stiu stilul puritan. nu stiam ca sa se numeste, dar il etalez cu mandrie. se pare ca sunt in tendinte fara stiu :)

    2
    0

  • lore_270484 pe 2 Oct 2008, 14:54
    moda

    hmmmmm......nu imi place....eu ce ma fac nici macar nu-mi vin bine.....eu sunt mignona......asta e pentru cele inalte.. :(((

    1
    1

  • bianca pe 1 Oct 2008, 16:33
    moda

    se mai poarta bluzele lungi cu colanti j cizme in iarna 2008-2009?

    0
    2

  • bianca pe 1 Oct 2008, 16:31
    moda

    se mai poarta bluzele lungi cu colanci j cizme in iarna 2008-2009?

    0
    2

  • gainusa pe 21 Sep 2008, 14:08
    only moda

    faptul ca hainele sunt mai largi, avantajeaza mai multe persoane chiar si pe cele foarte slabe

    2
    0

  • vinastef pe 18 Sep 2008, 16:40
    moda

    da, e dragut stilul prezent in moda de toamna-iarna, chiar putin retro, mereu acel retro dorit si admirat

    1
    1

  • anamaria pe 17 Sep 2008, 20:05
    pt lilidragon

    Se poarta cizmele inalte cu carimbi incretiti si fara toc sau botinele pana la glezna cu toc. Mai poti opta pt cizme pana la jumatatea gambei cu platforma si toc.

    1
    1

  • 2007floryna pe 17 Sep 2008, 17:25
    ...

    la pantaloni ma incadrez:))

    1
    1

  • lildragon pe 17 Sep 2008, 17:15
    cizme pentru iarna..?

    se mai poarta cizmele cu blanita iarna asta...daca nu ce cizme se poarta (de preferat comode )?

    1
    1

  • ana_dariana pe 16 Sep 2008, 15:18
    sunt prea slabe....

    .......nu-i corect, nu-ti vine la fel; de bine daca esti mai plinuta....

    1
    1

  • carisma pe 16 Sep 2008, 14:39
    moda revine

    da e adevarat moda anilor 70 revine

    0
    2

  • ji_cri_mar pe 16 Sep 2008, 11:49
    da

    E chiar bine.Si imi place.

    0
    2

  • andreea_nicoleta pe 15 Sep 2008, 17:42
    hmm

    acceptabila imbracamintea...

    1
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod