Modă. 5 cele mai comune greșeli de stil și cum să le corectezi

Oricine poate face alegeri vestimentare greșite, inclusiv starurile de la Hollywood. Dar multe dintre ele pot fi evitate, dacă știi câteva reguli esențiale.
Iată care sunt cel mai des întâlnite greșeli de stil și cum pot fi rezolvate foarte simplu:

Pantalonii sunt prea lungi

Până și staruri precum Jennifer Lopez mai fac uneori greșeli de stil. În acest caz, actrița și cântăreața americană poartă pantaloni care sunt prea lungi și care creează pliuri inestetice în zona tivului. Un detaliu atât de mic precum acesta poate afecta întreaga ținută pentru că te face să pari mai scundă și cu un aspect nefinisat.



Soluția: Ajustează-ți hainele la croitor
Este important să găsești un croitor de încredere la care să apelezi pentru a adapta perfect hainele la măsurile tale. În acest fel vei arăta întotdeauna impecabil. Ca o regulă generală, pantalonii de tip pană (slim cut) ar trebui să aibă tivul în dreptul gleznei, deasupra zonei de unde încep pantofii, în timp ce pantalonii de tip "boot cut" și evazați ar trebui să ajungă cât mai aproape de sol, dar fără să-l atingă.


Porți pantofii nepotriviți pentru lungimea fustei

O fustă sau rochie mini purtată cu pantofi cu toc foarte înalt ar putea arăta prea tineresc, în cel mai bun caz, sau vulgar, în cel mai rău caz. Chiar dacă ai un corp impecabil precum Blake Lively, o astfel de combinație este destul de riscantă.




Soluția: Coordonează lungimea fustei cu înălțimea tocurilor
Dacă fusta sau rochia este scurtă și se termină deasupra genunchilor, optează pentru pantofi cu talpă joasă precum balerini, espadrile sau sneakerși.
Iar dacă tivul fustei depășește nivelul genunchilor, asortează cu pantofi cu toc înalt, iar rezultatul va fi o ținută cu un aspect mult mai rafinat.



Accesorizezi prea mult

Colierele, jachetele statement și accesoriile pentru păr sunt elemente interesante, utile în situația potrivită. Dar atunci când le porți pe toate împreună, așa cum au făcut în acest caz surorile Olsen, rezultatul este un look încărcat și bizar. 



Soluția: Renunță la unele accesorii
Una dintre cele mai faimoase reguli ale lui Coco Chanel spune că trebuie să renunți la un accesoriu de fiecare dată când ieși din casă. Un look încărcat nu inspiră stil și eleganță, ci din contră.




Îți ascunzi corpul sub haine largi

Crezi că ai nevoie de haine largi ca să ascunzi faptul că te-ai îngrășat? Este o greșeală des întâlnită, care are un efect complet opus față de cel sperat. Hainele largi, masive, adaugă mai mult volum și nu te ajută deloc să obții o ținută care să te avantajeze.




Soluția: Alege haine care îți pun formele în valoare
Actrița Melissa McCarthy a ales în acest caz o rochie care îi accentuează talia și creează efectul de siluetă clepsidră.
Este o opțiune mult mai bună decât bluza largă și voluminoasă care o dezavantajează.



Porți un sutien nepotrivit

Poate că ai un sutien cu burete care îi conferă o formă deloc naturală bustului sau poate că porți un sutien de mărime prea mică ce îți strânge pielea și creează efectul de "colăcei". Sau poate că sutienul nu îți oferă suficientă susținere, iar sânii tăi par lipsiți de fermitate. Oricare ar fi situația, un sutien ales greșit îți poate distruge complet ținuta. 



Soluția: Găsește mărimea potrivită și asortează sutienul cu topul
Există metode simple de a afla care este mărimea potrivită a sutienului. Chiar dacă știi exact ce mărime îți trebuie, probează întotdeauna un sutien înainte de a-l cumpăra.
De asemenea, alege sutienul adecvat pentru fiecare tip de bluză. De exemplu, poartă un sutien delicat, dar opac, cu orice este transparent. Pentru decolteurile în V alege un sutien decupat în zona din față, iar pentru un tricou subțire alege un sutien neted, din material netexturat. O altă regulă este aceea că bretelele sutienului nu trebuie să fie niciodată vizibile.


Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod