Kim Kardashian a intrat în istorie: Starleta a purtat la Gala Met rochia de 5 milioane de dolari a lui Marilyn Monroe

Starurile de la Hollywood au defilat noaptea trecută pe covorul roșu al Galei Met, cel mai important eveniment de modă al anului. Organizată în fiecare an de Muzeul Metropolitan de Artă din New York pentru a strânge fonduri destinate Institutului de Costume, Gala Met este cunoscută și ca „Oscarurile Modei”.

Iar în acest an Kim Kardashian a reușit să atragă atenția tuturor. Starleta a purtat rochia în valoare de cinci milioane de dolari care i-a aparținut lui Marilyn Monroe. Este vorba despre faimoasa rochie mulata, cu aplicații strălucitoare, pe care Monroe a purtat-o în anul 1962, atunci când i-a cântat „La mulți ani” președintelui american John F. Kennedy.

După câteva luni în care s-a speculat că va purta această piesă vestimentară istorică, vedeta în vârstă de 41 de ani și-a făcut apariția pe covorul roșu în rochia care i-a aparținut lui Marilyn Monroe.
Pentru această ocazie, Kim și-a vopsit părul într-o nuanță de blond platinat.


Ea a defilat pe covorul roșu la brațul iubitului său, Pete Davidson, și a dezvăluit că a fost nevoită să slăbească șapte kilograme pentru a încăpea în rochie. Timp de trei săptămâni a renunțat la carbohidrați și zahăr.

Kim a intrat în istorie, fiind singura persoană în afară de Marilyn care a mai purtat această rochie.


„Aceasta este rochia lui Marilyn Monroe. Are 60 de ani. Am avut această ideea de a o proba. Au adus-o cu gărzi înarmate și mănuși. Am încercat-o și nu mă încăpea. A trebuit să slăbesc șapte kilograme”, a declarat Kim pe covorul roșu, potrivit Daily Mail.

„Eram hotărâtă să mă încape. Și am reușit”, a adăugat ea.


Timp de câteva săptămânii, fanii au speculat faptul că starleta va purta rochia de 5 milioane de dolari pe care Monroe a purtat-o la petrecerea aniversară de 45 de ani a președintelui John F.
Kennedy, care a avut loc pe 19 mai 1962.

Rochia a fost creată pe baza unei schițe realizate de Bob Mackie pentru designerul de costume Jean-Louis. Rochia transparentă include peste 6000 de cristale aplicate.

Marilyn a plătit 1440 de dolari pe rochie, iar în anul 1999 rochia a fost vândută la licitație pentru suma de un milion de dolari, potrivit Vogue.

A fost vândută din nou în anul 2016, cu suma de 4,8 milioane de dolari și a fost achiziționată de Muzeul Ripley.


Rochia este păstrată în muzeu pe o formă concepută special, acoperită cu muselină, într-un seif fără lumină, care are un mediu controlat, cu o temperatură de 20 de grade și o umiditate de 40-50%.

Într-un interviu pentru Vogue, Kim a declarat că ideea de a purta această piesă unică i-a venit la Gala Met de anul trecut.

„Ideea mi-a venit după gala din luna septembrie a anului trecut.
M-am gândit ce aș fi făcut pentru tema americană, dacă nu aș fi purtat look-ul Balenciaga? Care este cea mai americană temă la care te poți gândi? Și aceasta este Marilyn Monroe”, a spus ea.


„Pentru mine, cel mai reprezentativ moment al lui Marilyn Monroe a fost atunci când i-a cântat 'La mulți ani' lui JFK. A fost acel look. În prezent oricine poartă rochii transparente, dar atunci nu era cazul. Poate fi look-ul 'naked' original. De aceea este atât de șocant”, a declarat Kim Kardashian pentru Vogue.

Ea a mai dezvăluit că și-a vopsit părul blond platinat cu o zi înainte de eveniment, într-un proces care a durat 14 ore.

Înainte ca muzeul să-i împrumute rochia, reprezentanții acestuia i-au trimis o replică pentru probe. Următorul pas a fost ca rochia să fie adusă din Florida în California, cu avionul, pentru ca vedeta să o probeze.

Rochia a fost păzită de gărzi înarmate, iar Kim a purtat mănuși prima dată când a probat-o.
Însă rochia nu o încăpea.

„Am crezut mereu că a avut forme voluptuoase. Atunci când am probat-o și nu m-a încăput îmi venea să plâng, pentru că nu putea fi modificată deloc”, a mai spus vedeta.

Ea a fost nevoită să urmeze o dietă strictă fără carbohidrați și zahăr. A alergat pe bandă și a purtat un costum de saună de două ori pe zi, adăugând că nu s-a înfometat, dar a fost foarte strictă în privința alimentației.

După o lună de regim strict, a probat din nou rochia și i s-a potrivit. „Îmi venea să plâng de bucurie”, a mărturisit Kim.

Foto: Hepta; Instagram/Kim Kardashian


Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod