Cum să-ți organizezi garderoba pas cu pas. 8 trucuri simple

Dulapul tău de haine este veșnic dezordonat? Ți se pare ca ai o mulțime de haine, dar că porți numai câteva dintre ele?
Sunt semne clare că este necesar să-ți organizezi eficient garderoba și că trebuie să renunți la lucrurile pe care nu le folosești. Descoperă câteva trucuri simple care te vor ajuta să elimini haosul din dressingul tău. Iată ce să încerci:

Alocă timpul necesar


Pentru că va fi o misiune destul de dificilă, trebuie să-ți rezervi timpul necesar pentru ea. În funcție de cât de multe haine ai sau cât de gravă este situația garderobei tale, vei avea nevoie de cel puțin câteva ore. Șosetele desperecheate și cutiile pline cu tot felul de mărunțișuri îți vor da bătăi de cap, astfel că nu ar trebui să fii presată de timp sau să te grăbești. Cel mai bine este să faci acest pas important într-o zi de weekend.

Ascultă muzică


Se poate întâmpla ceva magic atunci când faci curățenie și asculți muzică: ritmurile vioaie fac timpul să treacă mai repede și îți pot distrage atenția de la misiunea dificilă și plictisitoare pe care o ai. În acest fel te asiguri că nu renunți la scopul pe care ți l-ai propus.

Scoate totul din dulap


Scoate absolut toate hainele, accesoriile, pantofii, cutiile și ce mai ai prin dulapul cu haine sau în dressing. Așază la îndemână cutii, lăzi sau saci etichetați cu "de păstrat", "de donat", "de aruncat".
Fiecare obiect din dulapul tău va trece printr-un filtru și va ajunge într-una dintre aceste categorii.

Analizează fiecare obiect în parte


În mod sigur te vei confrunta cu unele decizii dificile în timpul acestei etape pentru că vei avea de-a face cu obiecte care au valoare sentimentală, iar nostalgia te poate copleși. Dar nu trebuie să-ți pierzi din vedere scopul: ordinea perfectă. Ia fiecare obiect în mână și întreabă-te: "Port acest lucru? Aș cumpăra asta acum? Reprezintă cu adevărat stilul meu actual?". Pe măsură ce triezi, ia în calcul lucrurile pe care le ai în prea multe variante. De exemplu, ai nevoie de trei topuri roșii care arată aproape la fel? De asemenea, notează ce piese de bază îți lipsesc, precum cămașa albă, rochia neagră simpla, sacoul, jacheta din piele etc.

Curăță dulapul/dressingul


După ce ai terminat de sortat, înarmează-te cu produse de curățat și elimină praful sau murdăria din dressing. Aspiră, șterge fiecare raft, dar și umerașele sau sertarele.
În acest fel te asiguri că hainele tale vor arăta impecabil și că nu vor deveni un magnet pentru praf.

Investește în soluții de organizare


Câteva invenții menite să-ți facă viața mai ușoară sunt excelente pentru a-ți păstra garderoba proaspăt organizată în formă perfectă. Cumpără umerașe cu suprafață antialunecare pentru ca rochiile tale de vară și topurile subțiri să nu cada pe podea tot timpul. Câteva cârlige se vor dovedi foarte utile pentru organizarea curelelor și a genților, iar separatoarele pentru sertare sunt ideale pentru organizarea accesoriilor, a șosetelor sau a lenjeriei intime.

Ordonează hainele pe ținute


Poate că dimineața nu ești în cea mai bună formă a ta, iar faptul că trebuie să-ți alegi o ținută la primele ore este și așa o misiune destul de dificilă. Fă-ți viața mai ușoară așezând hainele în dressing având drept criteriu modul în care te îmbraci.
De exemplu, dacă ai obiceiul de a-ți compune ținuta începând cu cămașa sau bluza, pune topurile în față. Grupează hainele pe care le asociezi de obicei sau așază-le în funcție de culori.

Transformă organizarea dulapului într-o rutină


Încearcă să stabilești o sesiune pentru organizarea garderobei o dată la aproximativ șase luni ca să previi acumularea dezordinii. Poți face acest lucru la schimbarea anotimpurilor și tranziția dintre hainele de vară și cele de iarnă. Îți va fi mai ușor să întreții decât să faci o curățenie generală în garderobă o dată pe an sau mai rar.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod