Cum să te îmbraci când este caniculă. 9 trucuri pe care să le încerci

Există soluții să arăți impecabil chiar și când temperaturile sunt insuportabile. Află ce reguli vestimentare să respecți când este foarte cald afară.

Îmbracă-te adecvat


Chiar dacă simți nevoia să porți cele mai subțiri și scurte rochii, fuste și pantaloni scurte, este de preferat să păstrezi astfel de piese vestimentare pentru weekend. Nu sunt piese adecvate pentru birou și ar trebui să le eviți  dacă nu vrei să-ți afecteze imaginea în mod negativ.

Evită denimul


Blugii te salvează întotdeauna când nu știi ce să porți. Dar atunci când sunt temperaturi caniculare, denimul nu este cea mai bună alegere. Vei simți că te coci în jeanșii tăi preferați. Este un material gros, care nu lasă pielea să respire și nu absoarbe umezeala și transpirația. Iar acest lucru nu doar că sporește disconfortul, dar are și efecte negative asupra pielii. Dacă porți des blugi pe timp de vară te poți confrunta cu apariția iritațiilor și coșurilor pe picioare și fese.

Nu purta dres, colanți sau pantaloni skinny


Hainele lipite de piele nu lasă aerul să circule și mențin căldura corpului. Este un efect pe care în mod sigur nu ți-l dorești în zilele cu temperaturi de depășesc 35 de grade Celsius.
Pentru că se află în strâns contact cu pielea, astfel de piese vestimentare pot duce la creșterea temperaturii corpului, ceea ce este foarte periculos. Alege haine largi, care lasă aerul să circule și te ajută să te răcorești.

Creează o garderobă capsulă


Investește-ți banii în piese care să formeze o garderobă capsulă de vară ce îți permite să porți ținute confortabile și foarte ușor de creat. De exemplu, rochiile midi și lejere de vară, în asociere cu sandale cu talpă joasă formează echipa perfectă pentru o zi caniculară. Le poți purta atât în timpul liber, cât și la birou. Alege piese clasice, care pot fi asortate simplu și rapid.

Alege haine cu o măsură mai mare


Ultimul lucru pe care ți-l dorești într-o zi caniculară este să simți cum hainele se lipesc de piele. Optează pentru măsuri cu un număr mai mare sau alege croieli lejere, care sunt confortabile și lasă pielea să respire.
Cămășile supradimensionate, pantalonii largi din in și topurile largi sunt de preferat în locul hainelor mulate.

Folosește cremă de protecție solară


Chiar și atunci când soarele intră în nori, nivelul de radiații UV este unul ridicat în zilele caniculare de vară. Înainte de te îmbrăca cu ținuta aleasă, aplică pe piele o loțiune bună de protecție solară. Insistă în special pe zonele de piele care sunt expuse la soare, precum ceafă, gât, decolteu, mâini, picioare, vârful urechilor etc. Pentru față folosește o cremă de protecție solară colorată, astfel încât nu vei mai avea nevoie de fond de ten.

Poți purta pantaloni scurți la birou


Dar acest lucru este valabil numai dacă alegi un model cu o croială elegantă, de tip pantaloni de costum scurtați. Arată foarte bine în asociere cu cămăși, bluze și pantofi cu toc.
Lungimea trebuie să fie de asemenea una adecvată, până la nivelul genunchilor sau puțin deasupra. Blugii scurți sau pantalonii scurți și largi nu sunt deloc potriviți pentru ținutele d birou, oricât de cald ar fi afară.

Include kaftanul în garderoba ta


Kaftanul, acea rochie cămașă largă și lejeră, este una dintre piesele vestimentare favorite în zonele lumii care se confruntă adesea cu temperaturi foarte ridicate. Această piesă vestimentară este purtată atât de femei, cât și de bărbați în țările cu climă aridă. Pentru că special concepută pentru a fi purtată când este extrem de cald, se va dovedi foarte utilă în garderoba ta pe timp de vară. Alege modele cu imprimeuri simple sau într-o singură culoare pe care le poți accesoriza ușor și le poți purta și la birou.

Evită hainele negre


Negrul atrage căldura și radiațiile UV, ceea ce înseamnă că va amplifica senzația de căldură. Optează în timpul zilei pentru haine albe sau în culori deschise, care au capacitatea de a respinge căldura.
Poți purta negrul după lăsarea întunericului, fiind întotdeauna o opțiune clasică și elegantă pentru ținutele de seară.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod