5 tunsori care îți fac părul să arate mult mai des

Femeile care au părul rar sau fin sunt permanent în căutarea unor soluții pentru a-și face podoaba capilară să pară mai deasă și voluminoasă. Dacă produsele de styling care îți promit mult volum te dezamăgesc de obicei, trebuie să știi că alegerea tunsorii potrivite poate fi trucul ideal.
 
Totul ține de iluzia optică pe care stilistul o creează pe părul tău cu ajutorul tunsorii, dar și de modul în care îți coafezi și îngrijești noua tunsoare.

"Dacă ai părul subțire, tunsoarea pe care o alegi este extrem de importantă", declară pentru whowhatwear.co.uk hairstilistul celebrităților Ted Gibson.
"În general, liniile drepte, brute, sunt întotdeauna mai bune, iar dacă optezi pentru șuvițe inegale, alege cât mai puține. Boburile, tunsorile lob, pixie și părul lung care are aproximativ o singură lungime sunt ideale pentru acest tip de păr", spune specialistul.

"Una dintre cele mai mari greșeli pentru oamenii cu părul rar sau fin este aceea de a folosi produse grele de styling precum uleiuri sau balsamuri dense. Acestea vor face părul fin să pară gras, iar în același timp îi adaugă greutate care îl trage în jos și îi scade volumul", mai spune hairstilistul.

Iată câteva dintre cele mai potrivite tunsori pentru părul fin, care îl vor face să pară mult mai des și voluminos:

1 din 6

O tunsoare cu vârfuri drepte și puține șuvițe inegale

O strategie de a crea efectul de păr mai des este aceea de a tăia vârfurile drepte. Dar pentru ca rezultatul final să nu fie un look plictisitor, lipsit de fluiditate, hairstilistul recomandă și adăugarea câtorva șuvițe în scări. Această tunsoare arată cel mai bine pe o dimensiune care variază de la umeri și până la nivelul bustului.

"Dacă ai părul fin, dar vrei să-l păstrezi lung, recomand să ceri fie o tunsoare de tip „blunt„, cu vârfuri tăiate drept, fie una care are aproximativ aceeași lungime și cu foarte puține șuvițe în scări la bază. Ar trebui să se creeze un efect strategic de încadrare a chipului ce începe de la bărbie și continuă apoi către vârfuri", spune specialistul.
MAI MULT DESPRE: par, coafuri, tunsori, par fin, par rar
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod