Cum să speli o geacă albă umplută cu puf

Cum să speli o geacă albă umplută cu puf

O geacă albă, pufoasă, poate fi o haină ideală pentru iarnă. Dar în mod sigur ești conștientă de principalul său dezavantaj: albul se murdărește foarte ușor, iar o geacă groasă umplută cu puf nu este deloc simplu de spălat.
Hainele pufoase de iarnă sunt umplute cu puf natural, un material delicat, care poate fi deteriorat rapid dacă speli haina în mașina de spălat. De asemenea, materialul unei astfel de geci este impermeabil, făcând spălarea și mai dificilă. Dar dacă știi cum să procedezi corect, îi poți reda albul impecabil. 

Iată cum să speli corect o geacă albă umplută cu puf:


Vei avea nevoie de:

  • detergent special pentru haine cu puf
  • spray pentru pete
  • prosoape albe

Pasul 1
Pulverizează spray-ul special pentru curățarea petelor pe zonele murdare sau pătate. Freacă zona murdară cu degetele pentru ca spray-ul să pătrundă în fibrele textile.

Pasul 2
Umple cada cu apă caldă și adaugă o măsură de detergent special pentru haine umplute cu puf.
Acest tip de detergenți nu aderă la puful fin din interiorul hainei, menținând în același timp proprietățile impermeabile ale materialului. Amestecă apa cu mâna astfel încât detergentul să fie complet dizolvat.

Pasul 3
Pune geaca în apa din cadă. Las-o la înmuiat timp de 30 de minute, întorcând-o din când în când.

Pasul 4
Scurge apa murdară. Analizează geaca și verifică dacă petele și murdăria s-au curățat. Umple cada cu apa caldă.

Pasul 5
Pune haina în apa curată din cadă.
Învârte-o pe toate părțile pentru a elimina excesul de detergent și urmele de murdărie care au mai rămas.

Pasul 6
Scoate haina din apă. Cu ajutorul unor prosoape albe curate, tamponează geaca pentru a îndepărta excesul de apă. Evită  tentația de a stoarce geaca pentru că riști să deformezi camerele cu puf din care este formată.

Pasul 7
Întinde geaca pe un suport pentru uscarea hainelor și las-o să se usuce. Dacă puful din interior pare că s-a compactat, pune geaca în uscătorul de rufe la cea mai mică temperatură.
Repetă ciclul de uscare de câte ori este necesar până când geaca devine iar pufoasă.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod