Cum să alegi geanta perfectă în funcție de forma corpului tău

Ca să ai un look impecabil, trebuie să te gândești la toate detaliile și, mai ales, trebuie să știi cum să-ți pui în valoare forma corpului. Chiar și forma poșetei este importantă, putând să te avantajeze dacă alegi modelul potrivit.

În primul rând este necesar să știi care este forma corpului tău:

Dacă lățimea umerilor este mai mare decât cea a șoldurilor, forma corpului tău este de triunghi inversat.

Dacă talia și umerii sunt mai înguste decât șoldurile, forma corpului tău este pară.

În cazul în care umerii, talia și șoldurile au aproximativ aceeași dimensiune, ai o forma rectangulară a corpului.


Dimensiunea taliei mai mare decât cea a umerilor și șoldurilor indică o formă a corpului de tip măr.

Dacă umerii și șoldurile au aceleași dimensiuni și talia este subțire, forma corpului tău este clepsidră.

Stiliștii sunt de părere că ar trebui să alegi o poșetă cu formă opusă față de cea a corpului tău.
Iată ce tip de poșetă să porți:

Siluetă în formă de triunghi inversat

Încearcă să atragi atenția asupra taliei pentru a echilibra aspectul siluetei. Este important să acorzi atenție lungimii și lățimii curelei pe care o are poșeta. Pentru că nu ar trebui să adaugi și mai mult volum în zona umerilor, nu purta genți prea mici sau genți de umăr supradimensionate cu curele late.

Poți purta o poșetă de tip poștaș, cu o curea diagonală, gențile cu curele lungi, poșete care se prind pe talie, în stil borsetă, și clutch-uri.

Siluetă rectangulară

Este necesar să adaugi volum siluetei tale în zone strategice pentru a compensa liniile drepte, de aceea modelul și materialul poșetei pe care o alegi sunt foarte importante.
Alege barete lungi pentru ca poșeta să ajungă până la nivelul șoldurilor. Evită gențile structurate, cu forme geometrice bine definite. În schimb, optează pentru genți din piele moale, genți de tip sac sau genți tip sacoșă.

Siluetă în formă de pară

Scopul tău este să nu adaugi și mai mult volum în partea inferioară a corpului, prin urmare este necesar să alegi genți care să atragă atenția asupra umerilor și pieptului. Pentru a obține acest efect va trebui să acorzi atenție lungimii baretei. Poșeta nu ar trebui să coboare mai jos de linia taliei. Optează pentru genți de umăr, iar dacă îți plac poșetele de tip curea, poți purta una pe diagonală.

Siluetă în formă de măr

Scopul tău este acela de a echilibra vizual aspectul siluetei.
Dimensiunea și designul poșetei pe care o alegi vor face diferența. Evită modelele de genți mici, cu baretă scurtă sau pe cele nestructurate.

Optează pentru genți medii, din piele rigidă, cu o curea suficient de lungă încât geanta să ajungă până la nivelul șoldurilor.

Siluetă în formă de clepsidră

Te numeri printre femeile norocoase care pot purta orice tip de poșetă. Deși poți alege orice tip de geantă, evită-le pe cele care îți ascund forma perfectă a corpului, așa cum sunt gențile masive care acoperă talia.

Optează pentru modele texturate sau imprimeuri interesante pe care să le porți cu ținute simple, ce îți pun silueta în evidență.
 
Sursă foto: brightside.me 
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod