Ce culori se poartă în primavara 2020. 6 tendințe majore anunțate de Institutul Pantone

În afară de albastrul clasic care a fost desemnat culoarea anului 2020, cei de la Pantone au anunțat principalele tendințe de culoare pentru primăvara acestui an.

Pentru anul 2020, Pantone - autoritatea internațională în materie de culoare - prevede o revenire la culorile de bază, albastrul clasic primind titulatura de Culoarea Anului. Potrivit companiei, această nuanță a fost aleasă pentru că reprezintă calmul, încrederea și „evidențiază dorința noastră pentru o fundație stabilă și de încredere” pe măsură ce începem un nou deceniu.

Dincolo de această culoare care nu se demodează niciodată, pentru primăvara 2020 Pantone estimează că vom vedea nuanțe vibrante de oranj flacără și roșu intens, dar și tonuri precum bleu denim vintage, galben iris sau o nuanță închisă și misterioasă de verde.
Deloc surprinzător, am putut observa deja aceste nuanțe pe podiumurile de prezentare, colecțiile de modă pentru primăvară-vară 2020 fiind deja presărate cu numeroase piese în aceste culori.

Iată care sunt principalele nuanțe în tendință pentru primăvara 2020, anunțate de Pantone:

Albastru clasic

Numită Culoarea Anului 2020, această nuanță de albastru închis va putea fi observată la tot pas sezonul acesta, fiind populară și în cadrul show-urilor de modă pentru colecțiile din primăvara 2020. Albastrul clasic este o culoare dominantă în cadrul creațiilor propuse de Gucci, Marc Jacobs sau Balenciaga pentru sezonul următor.

Roșu intens

Această nuanță intensă de roșu s-a făcut remarcată încă de la finalul anului trecut.
A fost cel mai bine pusă în evidență în cadrul colecției prezentate de Valentino pentru primăvara 2020. În mod sigur nu este o culoare pentru cei timizi, care nu își doresc să fie în centrul atenției. Se potrivește prefect pentru ținutele sexy de seară, dar o poți include la fel de bine și în ținutele tale casual, de zi.

Oranj flamă

O culoare deschisă și puternică, oranjul flamă radiază energie și căldură. Această nuanță a fost inclusă în colecțiile propuse pentru primăvara 2020 de Prada, Botegga Veneta și Jacquemus. Este, fără îndoială, una dintre culorile cheie ale sezonului următor.

Verde închis

Denumirea oficială în catalogul Pantone este „Storm Green”, ceea ce se traduce prin verde furtună.
Este o culoare ce amintește de verdele intens al junglelor și al pădurilor tropicale. Tocmai de aceea a fost aleasă de Versace drept culoarea vedetă în colecția pentru primăvară/vară 2020.

Albastru vintage

Este o culoare care amintește de nuanța deschisă și estompată de bleu denim vintage. Cei de la Pantone spun că această culoare reprezintă tradiția și stabilitatea. Pentru primăvara 2020, JW Anderson a readus în prim-plan această nuanță clasică sub forma unor croieli și siluete moderne.

Galben Iris

Așa cum explică cei de la Pantone, galbenul iris reprezintă optimismul și pozitivitatea. Este o culoare inspirată de planta sălbatică numită iris galben, care colorează la începutul primăverii malurile râurilor și lacurilor.
Nuanța delicată de galben iris a fost inclusă de Victoria Beckham în colecția sa pentru primăvară-vară 2020.
 
Foto: Hepta; pantone.com 
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod