Cum să ai o ținută impecabilă la interviul de angajare. 7 trucuri

Cum să ai o ținută impecabilă la interviul de angajare. 7 trucuri

Sunt necesare câteva secunde pentru ca o persoană să-și formeze o primă impresie despre tine, iar acest lucru este extrem de important la un interviu de angajare. Descoperă câteva trucuri simple care te ajută să-ți pregătești ținuta perfectă pentru interviu.

Alege piese vestimentare și materiale clasice pentru a crea un look cizelat


O ținută atent construită îți oferă întotdeauna un avantaj la interviul de angajare. Optează pentru materiale și croieli clasice pe care să le personalizezi apoi astfel încât să te reprezinte cât mai bine. O rochie midi sau o pereche de pantaloni din stofă în asociere cu o cămașă feminină și un sacou ar putea fi alegeri excelente pentru interviul de angajare. Vei face întotdeauna o impresie bună când porți haine care știi că te avantajează și ți se potrivesc. Este un semn clar că știi foarte bine cine ești, că ai încredere în tine și că ești pregătită să faci față oricărei provocări.

Nu uita paltonul sau sacoul


Este esențial să ai o ținută corectă, dar la fel de importantă este și haina pe care o porți deasupra în sezonul rece.
Până la urmă, este primul lucru pe care angajatorul îl vede atunci când intri la interviu. Alege un palton cu o croială simplă, un trenci, un sacou sau o jachetă clasică. Evită jachetele din piele, gecile groase de iarnă sau hainele în culori neon sau metalice. Nuanțele neutre sunt o alegere bună și pot fi asortate foarte ușor cu orice ținută.

Respectă regula 80/20


Adaugă un plus de personalitate unei ținute formate din pantaloni din stofă și cămașă albă purtând o pereche de pantofi interesanți sau bijuterii care te reprezintă. Proporția ar trebui să fie 80% clasic și 20% stil individual. Completează întotdeauna look-ul cu ceva care îți exprimă cel mai bine personalitatea. Poate fi vorba despre o pereche de cercei deosebiți, pe care îi iubești, o brățară sau o eșarfă.

Dacă porți costum, adaptează-l stilului tău


Compleurile formate din sacou și pantaloni sau sacou și fustă sunt deja de câțiva ani în tendințe.
Se potrivesc foarte bine pentru un interviu de angajare, însă ar trebui să găsești un costum care să nu arate precum o uniformă, ci unul care te reprezintă foare bine. Fie că este vorba de un imprimeu delicat, o nuanță interesantă sau o croială inedită. Atunci când îți exprimi stilul personal arăți că te cunoști și nu te temi să-ți exprimi personalitatea.

Demonstrează-ți cunoștințele despre locul de muncă prin intermediul hainelor


Nu-i așa că ar fi ciudat ca cineva să se prezinte la un interviu de angajare pentru un loc de muncă ce pune preț pe creativitate purtând o ținută strictă și clasică? Pentru un mediu de lucru relaxat, alege o ținută casual, la fel de relaxată. În schimb, dacă mergi la un interviu de angajare pentru o companie în care ținuta office este obligatorie, poartă o ținută office care s-ar incadra perfect în peisaj.
În acest fel demonstrezi că ai cunoștințe despre mediul de lucru, atmosfera și cerințele noului job pe care dorești să-l obții.

Poartă pantofi în care te simți confortabil


Nu știi niciodată cât ai de așteptat sau cu ce te vei confrunta în trafic sau în mijloacele de transport în comun. De aceea ar trebui să alegi pantofi comozi, în care te simți bine. Evită pantofii cu toc prea înalt, sandalele sau modelele de pantofi statement. O pereche de pantofi negri din piele lăcuită, cu talpă joasă, sunt în același timp sofisticați și confortabili și se potrivesc cu orice ținută pentru interviu.

Pregătește-ți ținuta cu o seară înainte


O idee clară asupra ținutei pe care o vei purta la interviu te scapă de stresul cu care te-ai putea confrunta dacă îți alegi hainele în ultima clipă.
Pregătește-ți ținuta de seara, având grijă să calci cu atenție hainele, să-ți ștergi pantofii și să-i dai cu cremă sau să găsești accesoriile pe care vrei să le porți. Mergi mai departe și alege chiar și lenjeria pe care o vei purta. Un sutien potrivit cămășii sau rochiei pe care o porți este la fel de important. Bretelele vizibile sau culoarea nepotrivită îți pot distruge iremediabil look-ul.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod