Ce spun despre tine culorile pe care le porți cel mai des

Ce spun despre tine culorile pe care le porți cel mai des

Psihologii au cercetat de-a lungul anilor modul în care percepem culorile și ce mesaje transmit hainele pe care le alegem.
Se pare că oamenii atribuie emoții culorilor și în același timp culorile pe care le alegem cel mai des pot spune multe despre personalitatea noastră. Iată ce mesaje transmit ținutele tale, în funcție de culorile pe care le porți:

Albastru - calm



Albastrul are un efect calmant. Potrivit stiliștilor, dar și psihologilor, albastru este culoarea perfectă pe care să o porți la un interviu pentru că simbolizează loialitate și profesionalism. Se pare că acesta este motivul pentru care uniformele polițiștilor sunt de obicei albastre.

Galben - creativitate



Din punct de vedere psihologic, galbenul este o culoare cu mesaj puternic. Este asociată cu emoțiile, creativitatea și încrederea în sine. De asemenea, galbenul inspiră energie, entuziasm și fericire.

Citește și: Cum să porți corect imprimeurile.
Sfaturile unei fashioniste care le iubește

Roz - inocență



Nuanțele mai închise de roz simbolizează entuziasmul, distracția și starea de bine. Tonurile pale de roz sunt, însă, asociate cu o stare relaxată și chiar cu lipsa de energie. În cultura occidentală rozul este o culoare predominant feminină. Nu este o culoare recomandată pentru ținutele office. Studiile au arătat că persoanele care poartă roz nu inspiră profesionalism. Printre mesajele transmise de această culoare se numără inocența, afecțiunea și generozitatea.

Alb - puritate



În cultura occidentală, albul este asociat cu perfecțiunea. Simbolizează lumina, puritatea, prospețimea, calmul și bunătatea. Este o culoare cu conotații pozitive.

Verde - prospețime



Verdele este de obicei asociat cu natura și este o culoare cu efecte calmante.
Inspiră prospețime, armonie și echilibru.

Roșu - vitalitate și pasiune



Roșul este asociat cu pasiunea, puterea, vitalitatea și iubirea. În același timp simbolizează pericolul, agresivitatea și ura. În ceea ce privește hainele, roșul este o culoare sexy, fiind una dintre culorile atribuite pasiunii romantice. Studiile au arătat că femeile care poartă roșu sunt considerate mai atrăgătoare de către bărbați.

Mov - rafinament



Movul este o culoare asociată cu regalitatea - reprezintă luxul, bogăția și eleganța. Mult timp a fost una dintre culorile foarte dificil de obținut, de aceea era purtată în trecut numai de persoanele cu un statut social înalt, în special de membrii familiilor regale.

Oranj - independență



Culoarea oraj inspiră independență, motivație și îndrăzneală.
Simbolizează voința și competitivitatea. Însă în cazul ținutelor, oranjul este o culoare pe care cei mai mulți oameni nu o consideră atrăgătoare. 

Maro - stabilitate



O culoare pe care o întâlnim des în natură, amintind de nuanțele pământului. Inspiră credibilitate și stabilitate. Este o culoare ideală pentru mediul de lucru, ce creează o atmosferă neutră pentru discuții importante. Însă nu este potrivită pentru întâlniri romantice. Persoanele care poartă culoarea maro sunt considerate mai puțin atrăgătoare, potrivit unui sondaj.

Gri - neutralitate



Culoarea gri simbolizează neutralitatea și profesionalismul. Este a doua cea mai populară culoare pentru ținutele purtate la interviuri, prima fiind albastru. Indică autoritate, dar într-un mod mai puțin sobru decât negrul.

Negru - eleganță



Negrul este una dintre cele mai elegante culori, fiind considerată o alegere clasică.
Dar în același timp are și conotații negative. Simbolizează doliul și tristețea, de aceea o ținută exclusiv neagră este de evitat la evenimente fercite. Un exemplu este ținuta complet neagră purtată de Victoria Beckham la nunta prințului Harry cu Meghan Markle, alegere pentru care creatoarea de modă a fost aspru criticată.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod