Catalin Botezatu mizeaza pe eleganta

Pe langa piesele elegante, haut-couture, pe care le realizeaza, Catalin Botezatu ne-a vorbit si despre tendintele din sezonul rece.
Pe langa piesele elegante, haut-couture, pe care le realizeaza, Catalin Botezatu ne-a vorbit si despre tendintele din sezonul rece. A insistat pe piele, cizme foarte inalte, dar si pe accesoriile supradimensionate.

Care sunt diferentele, apropo de tendinte, intre sezonul cald si sezonul rece?

Nu exista diferente majore. In general, sunt anumite elemente care au continuitate in sezonul de iarna. Adevarul este ca nici nu prea poti sa le compari, pentru ca vara se poarta materiale fluide, materiale vaporoase care iti confera foarte multa lejeritate in miscare, in timp ce iarna deja nu mai putem vorbi de lucruri vaporoase, de lejeritate.

Care sunt must-have-urile sezonului care tocmai a inceput?

Pielea, de exemplu, este un must-have al sezonului, influentele anilor '80 categoric sunt cele mai prezente in toamna si iarna acestui an, iar stilul rock este unul extrem de efervescent.

Se poarta foarte mult pielea. Daca cineva isi doreste sa fie pe val, trebuie sa aiba un accesoriu din piele, fie ca este un pantalon scurt din piele, fie ca este o geaca scurta pana in talie. Daca vorbim de geaca de piele, se poarta foarte mult geaca tip motociclist. Aceasta trebuie sa aiba toate accesoriile, gen tinte, catarame, curele.

De asemenea, vedeta acestui sezon este catifeaua. Catifeaua este materialul care va predomina toamna si iarna, dar va merge putin si catre primavara anului viitor. Apropo de vedete, culoarea vedeta este rosul. Rosul Valentino este culoarea care l-a consacrat pe Valentino, dar care a consacrat si femeia eleganta, sofisticata care, imbracata in rosu, se afla la limita vulgarului, in sensul bun al cuvantului.

Asa cum spuneam este o recidiva a anilor '80, prin culori puternice, materiale luxoase, usor opulente. Piesele vestimentare au taieturi, in general, agresive, foarte stricte, foarte bine definite.

Daca este sa vorbim despre taieturi, vedetele sezonului sunt drapajele sub orice forma. Daca pana acum le regaseam la rochii, la fuste, acum bluza cu un drapaj amplu, insemnand un decolteu amplu pe fata sau pe partea din spate a produsului, extrem de indraznet, inseamna o tinuta foarte furmoasa.

O alta caracteristica a anilor '80, prezenta in acest sezon, se regaseste la nivelul umerilor. Acestia au o alta forma, o alta geometrie, sunt usor lati si usor ascutiti, usor ridicati. Moda tinde sa mearga catre un masculin, se poarta foarte mult deux-piece-urile, care te duc cu gandul la smochingul barbatesc. Totul este usor masculinizat, dar emana foarte multa feminitate.

Un astfel de costum, cu o tenta masculina, este ca un fel de declaratie de independenta a femeii, este declaratia unei femei care este indepedenta, care traieste pe picioarele ei, care nu depinde de buzunarul partenerului de viata, care isi poate oferi orice.

Se poarta foarte mult blanurile, capele de blanuri naturale sau nu. Pentru sectorul de couture, creatorii s-au intrecut in realizarea palariilor de tot felul, cu structuri extrem de ciudate, cu forme supradimensionate.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod