Când lumea modei o ia razna: 30 de ținute de tot râsul care nu ar trebui să existe

Haute couture este acea latură a modei de care designerii profită pentru a-și transpune în realitate cele mai îndrăznețe idei.
Dacă unele rochii haute coture arată spectaculos și ne fac să visăm cu ochii deschiși, unele creații par desprinse din cele mai înfricoșătoare coșmaruri.

Deși designerii probabil consideră că au realizat piese originale, interesante și artistice, oamenii de rând nu văd altceva decât ciudățenii oribile, pe care nicio persoană întreagă la minte nu le-ar purta. Dar tocmai acesta este farmecul modei haute couture: nu este concepută pentru a fi purtată, acest atribut fiind rezervat creațiilor pret-a-porter (gata de purtat).
Moda haute couture este considerată o artă, iar rezultatele sunt de multe ori dificil de înțeles.

Nu doar creațiile sunt de multe ori bizare, ci și modul în care sunt prezentate. În timpul prezentării colecţiei Gucci pentru toamna 2018, din cadrul Săptămânii Modei de la Milano, modelele care au defilat pe podium au purtat în braţe capete de oameni, versiuni din plastic ale propriilor figuri.

Tot în 2018, designerul Xander Zhou a ales să-și prezinte colecția cu ajutorul unor bărbați „însărcinați”, care purtau proteze ce imitau perfect burta de gravidă.
Iar în cadrul unui alt show de modă din 2016 fiecare model a purtat pe umeri câte o persoană, ca pe un simplu accesoriu.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod