8 haine și accesorii care îți afectează sănătatea dacă le porți zilnic

8 haine și accesorii care îți afectează sănătatea dacă le porți zilnic

Îți place să porți cât mai des hainele și accesoriile tale favorite. Dar unele dintre ele, deși sunt confortable și aparent inofensive, pot avea efecte nocive asupra sănătății tale.
Iată care sunt acestea:

Blugii skinny

De mulți ani în tendințe, blugii skinny au devenit piese de nelipsit din colecțiile de haine ale celor mai multe femei. Dar din păcate, acești blugi strâmți afectează circulația sanguină, ceea ce poate duce la formarea varicelor și la apariția celulitei. De asemenea, pielea poate fi iritată pentru că materialul textil este prea strâns pe corp. Din această cauză pielea picioarelor devine uscată, se descuamează și te poți confrunta cu fire de păr crescute sub piele în zona coapselor sau zona inghinală.

Pantofii cu tocuri înalte

Femeile se simt mult mai sexy și elegante atunci când se încalță cu o pereche de pantofi cu toc. Dar asta nu înseamnă că pantofii cu toc ar trebui purtați zilnic.
Deja sunt foarte bine cunoscute efectele negative ale pantofilor cu toc, de la dureri de spate, de picioare sau apariția calusurilor. De asemenea, purtarea frecventă a tocurilor înalte ar putea să provoace hernie de disc sau deformarea coloanei vertebrale.

Pantofii cu talpă dreaptă

Ar putea părea că pantofii cu talpa dreaptă sunt o alegere sănătoasă. Dar medicii susțin că acești pantofi pot fi nocivi pentru sănătatea picioarelor pentru că presiunea asupra piciorului este distribuită inegal. Șocul resimțit de călcâi este mai mare în timpul mersului, de aceea este necesar ca talpa să fie mai groasă în această zonă. Cu cât talpa este mai subțire, cu atât șocul la fiecare pas va fi mai mare, cauzând dureri de picioare sau de spate.

Sutienele push-up

Aceste sutiene au devenit foarte populare la scurt timp după ce au fost inventate. Deși sânii par să fie susținuți corect atunci când porți un sutien push-up, de fapt pernuțele speciale ale sutienului deformează sânii și îi comprimă astfel încât să pară mai voluminoși.
În afară de asta, sutienele push-up pot bloca circulația sanguină la nivelul sânilor prin presiunea constantă.

Ochelarii de soare

Ochelarii de soare nu sunt doar trendy, ci sunt accesorii absolut necesare pentru a-ți proteja ochii de razele puternice ale soarelui și de lumina intensă. Dar nu este deloc recomandat să porți ochelari de soare la interior sau când este vreme întunecată. Ochii tăi vor fi suprasolicitați, ceea ce crește riscul de a dezvolta cataractă. 

Dresul

Dresul este necesar uneori pentru a completa ținute feminine și elegante. Fac picioarele să pară mai frumoase, uniformizând culoarea pielii, și în același timp te protejează de frig în zilele friguroase în care porți fuste și rochii. Dar materialul sintetic din care este realizat dresul menține umezeala și duce la creșterea temperaturii pielii, precum un adevărat efect de seră.
Din această cauză, riști să te confrunți cu diferite infecții vaginale dacă porți dres zi de zi. 

Genți mari purtate pe umăr

Se spune că în geanta unei femei poți găsi orice. Și nu este departe de adevăr, având în vedere cât de grele sunt de obicei gențile femeilor. Deși sunt foarte utile, gențile purtate pe un umăr nu sunt sigure pentru sănătate. Greutatea prea mare purtată pe același umăr zi de zi duce la deformarea coloanei vertebrale. De asemenea, din cauza dezechilibrului, te poți confrunta cu dureri de spate și spasme musculare.

Pijamale din materiale sintetice

Nu concepem viața fără pijamalele noastre confortabile, mai ales iarna. Dar cum pot fi nocive pentru sănătate? Problema este că în prezent pijamalele sunt realizate din materiale textile sintetice, care creează un mediu cald și umed propice pentru dezvoltarea bacteriilor.
Rezultatul sunt afecțiuni ale pielii, iritații, mâncărimi sau infecții intime precum candidoza. 

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod