10 trucuri ca să-ţi creezi un stil vestimentar

Le admirăm pe covorul roşu pe Jennifer Lopez, Jennifer Aniston, Jessica Alba sau Gwyneth Paltrow pentru că adoptă mereu o ţinută impecabilă, elegantă şi sexy. La fel ca ele sunt şi alte dive care ne inspiră atunci când ne cumpărăm haine. Află câteva trucuri care te ajută să ai propriul tău stil vestimentar!

Le admirăm pe covorul roşu pe Jennifer Lopez, Jennifer Aniston, Jessica Alba sau Gwyneth Paltrow pentru că adoptă mereu o ţinută impecabilă, elegantă şi sexy. La fel ca ele sunt şi alte dive care ne inspiră atunci când ne cumpărăm haine. Află câteva trucuri care te ajută să ai propriul tău stil vestimentar!

Majoritatea femeilor sunt fascinate de lumea modei şi au tendinţa de a-şi cumpăra foarte multe haine. Niciodată nu sunt de ajuns şi mereu vor apărea alte şi alte lucruri noi pe care vei dori să le achiziţionezi. Important este să nu devii obsedată de haine şi să ştii să iei din noile trenduri ceea ce ţi se potriveşte. Nu trebuie să fii la indigo cu toată lumea, ci să fii originală făcând combinaţii care te avantajează şi îţi accentuează silueta.

 

Iată câteva recomandări care te vor ajuta să-ţi construieşti un stil vestimentar propriu şi original:

 

1. Accesoriile sunt esenţiale

Potrivit stiliştilor vestimentari este mult mai important să investeşti bani mai mulţi în accesorii decât în haine atunci când îţi doreşti să arăţi perfect pentru o petrecere selectă. Aşadar, este bine să alegi pantofii, poşeta sau bijuteriile care te vor pune în valoare.

2. Nu exagera cu bijuteriile dacă alegi o rochie pretenţioasă!

Dacă ai găsit o rochie de gală cu diverse aplicaţii care îi oferă un aspect pretenţios trebuie să ştii că stiliştii nu-ţi recomandă să exagerezi cu bijuteriile, deoarece vei estompa din strălucirea ţinutei şi rişti să devii stridentă.

3. Inspiră-te din ţinutele adoptate de vedeta preferată de tine!

Ai acces la numeroase poze de vedete surprinse în diverse ipostaze şi momente din viaţa lor, de aceea poţi să-ţi formezi foarte uşor o idee despre stilul vestimentar adoptat de ele. Important este să analizezi ce anume te atrage la stilul adoptat de o anume celebritate şi să iei doar ceea ce te avantajează. De exemplu, ar fi bine să-ţi faci o listă cu accesorii, culori, ţinute care te-au fascinat şi pe care ai dori să le încerci.

4. Alege culorile care ţi se potrivesc!

Trebuie să te observi şi să ţii cont şi de părerile unor apropiaţi din jurul tău care-ţi fac complimente atunci când eşti îmbrăcată într-o anumită culoare. Un alt truc ar fi să îmbraci mai multe haine în diverse culori ca să vezi care te pun în valoare.

Întâi stabileşte care este culoarea cea mai potrivită pentru pielea ta şi reţine-o ca fiind de bază în alegerea pieselor vestimentare: să fie negru şi tonurile de gri sau diferite nuanţe de maro, crem, ivoar?

5. Fă curăţenie periodic în dulapul cu haine!

Deschide dulapul şi găseşte piesele vestimantare în care te simţi cel mai bine. Apoi vezi care dintre hainele rămase nu le porţi niciodată şi ocupă loc degeaba în şifonier. Donează-le pe cele care nu te ajută ca să faci mai mult loc, organizează-le pe celelalte pentru că le vei găsi mai uşor când faci combinaţiile vestimentare. Notează pe o foaie lucrurile de care mai ai nevoie ca să completezi garderoba.

6. Păstrează paginile revistelor cu diverse ţinute care ţi-au atras atenţia!

Rupe foile din reviste dacă ţi-a plăcut ţinuta unei vedete, încarcă-ţi pe telefon imagini cu vedete îmbrăcate cum îţi place ţie ca să le ai mereu la îndemână sau pozează cu celularul combinaţiile pe care le vezi pe manechinele din magazine. De asemenea, poţi să lipeşti paginile rupte din reviste pe uşile şifonierului, în interior.

7. Sfătuieşte-te cu prietene mai pricepute şi caută siteuri de îmbrăcăminte pe net!

Ai o prietenă care se îmbracă mişto şi îţi place tare mult că ştie să combine hainele pe care le are? Întreab-o cum face acest lucru şi cu siguranţă va avea câteva ponturi ajutătoare. De asemenea, sunt atât de multe siteuri de fashion pe net pe care le poţi cutreiera şi să notezi ideile care ţi-au plăcut.

8. Nu cumpăra cele mai trendy haine dacă nu ţi se potrivesc!

Reţine că un stil vestimentar original nu înseamnă a avea din cap până în picioare ultimele noutăţi în materie de modă, ci de a ştii ce haine ţi se potrivesc şi de a le combina.

9. Nu te limita doar la outfit-uri!

Chiar dacă eşti tentată să cumperi o ţinută completă ca să scapi de un stres, este recomandat să alegi şi lucruri separate care te vor ajuta să le foloseşti în mai multe combinaţii.

10. Alege hainele care nu sunt exagerat de scumpe!

Poţi să te îmbraci cu gust şi cu bani puţini, trebuie să respecţi trucurile de mai sus, să ştii ce anume te avantajează şi să-ţi construieşti în timp o garderobă care îţi accentuează personalitatea.(foto: iStockphoto)

 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • soreanu jeni pe 3 Aug 2012, 16:33
    moda

    Sunt chiar bune aceste sfaturi si mai conteaza si de posibilitatile ficarui om :)

    0
    0

  • Deea pe 29 Mai 2012, 06:52
    Interesant

    Suna chiar interesant chiar ajuta aceste informatii si o sa fac exact ca aici ms :3

    2
    1

  • justpixi pe 9 Mai 2012, 14:28
    suna interesant

    SUNA interesante aceste sfaturi...aceste sfaturi adunate din stanga..dreapta....te pot ajuta sa iti faci o cariera in moda si in styling.

    3
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod