1000 de lucruri care îmi plac la tine

Aseară m-am gândit la acele articole stereotip: "10 lucruri care nu îmi plac la tine", "10 situaţii care ar trebui să fie evitate atunci când îţi cauţi sufletul pereche...",  şi mi-am dat

Aseară m-am gândit la acele articole stereotip: "10 lucruri care nu îmi plac la tine", "10 situaţii care ar trebui să fie evitate atunci când îţi cauţi sufletul pereche...",  şi mi-am dat seama că aceste sfaturi aspiraţionale în adâncul lor sunt total lipsite de toleranţă şi de inspiraţie.

Şi am început să am toleranţă vis-a-vis de mine. Mi-am dat seama că principalul meu scop în viaţă nu ar trebui să fie căutarea situaţiilor neavenite, ci alipirea unui comportament care să înceapă cu DA.

Şi m-am gândit că ar fi minunat dacă aş scrie 1000 de lucruri frumoase, utopice la nivel emoţional şi binevenit adaptabile individual.

Am simţit mereu un handicap atunci când a trebuit să spun lucruri frumoase cuiva care conta; am respins sau întârziat orice vorbă care îmi părea a fi o vamă sufletească. Mă simt o rasistă a sentimentelor, a celor care ştiu să bucure pe cel din faţă, fără resentimente şi orgolii stupide.


Îmi cer iertare mie şi încep acest exerciţiu cu punctul 8. De ce 8? Pentru că am o obligaţie morală în acest sens...

şi sigur primele 7 fraze le avem cu toţii mult mai la îndemână.

A vorbi despre tine însuţi, despre ceea ce nu ai făcut... e relativ simplu. Practic, îngrozitor de greu!

Dar trebuie pentru a crea precedentul! Pentru a vedea realul din celălalt ai obligaţia să-ţi tropăi întâi ţie prin viaţă. E manipulativ, ştiu! Dar o viaţă ascunsă sub preş nu generează decât dileme în introspecţia celuilalt. Nu trăiesc pentru alţii, nu sunt o misionară, dar încerc să mă ascult, să mă caracterizez înainte de a trece la un alt nivel...

altfel, voi divaga.

Ce legătură are cunoaşterea personală cu 1000 de lucruri care ar putea să-ţi placă la altul? E simplu şi prioritar. Nu o să vezi decât ceea ce cauţi, nu te poţi bucura decât de ceea ce te bucură pe tine. E un proiect ambiţios să cauţi şi să găseşti lucruri frumoase în celălalt şi dacă mai ai şi curajul să le spui deschis – ai câştigat înainte de a pierde.

M-am convertit azi la un comportament constructiv, fără un plan de rezervă şi asta mă încarcă.

Sper ca voi toţi să luaţi o foaie şi să vă scrieţi 1000 de lucruri care vă plac la voi, de aici puteţi crea scopuri, şi arunca tare.

Putem controla modul în care vom evolua, ne putem redirecţiona, şi acesta e ghidul spre senzaţia de bine. Mai luaţi una şi încet, zilnic, mai adăugaţi o frază la cele 1000 care vă aşteaptă.

Ce pot să vă spun: TANGO! Şi nu uitaţi: Pământul se învârte în jurul Soarelui.

8... MĂ FACE SĂ ZÂMBESC!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod