UGG-urile, moda care distruge picioarele

Nu sunt nici cele mai frumoase accesorii, nici cele mai inspirate si, cu siguranta, nu sunt nici cele mai sanatoase.
Nu sunt nici cele mai frumoase accesorii, nici cele mai inspirate si, cu siguranta, nu sunt nici cele mai sanatoase. Pentru ca nu toate femeile isi permit sa dea in jur de 250 de dolari pe o pereche originala, se multumesc cu cele contrafacute care, in maxim 6 luni de purtare "vin la pachet" cu o multime de efecte negative la care nimeni nu se gandeste.

Femeile care aleg sa poarte falsurile pot avea ulterior probleme grave cu picioarele, dureri de spate, dar si dureri insuportabile la nivelul talpilor. "Ati observat cum UGG-urile contrafacute se deformeaza, fortand-o pe femeia care le poarta sa calce intr-o parte, pe partile laterale ale piciorului?", spun specialistii citati de Dailymail.co.uk.

Falsurile ca falsurile, dar ce facem cand chiar producatorii originalelor cizme UGG nu le fac o reclama pozitiva. Producatorii australieni, caci aici au fost inventate aceste accesorii, spun ca denumirea lor vine de la cuvantul "ugly"="urat".

Cea care a inceput oarecum aceasta isterie a fost Pamela Anderson. A fost suficient ca ea sa apara o data incaltata astfel pentru ca milioane de femei din intreaga lume sa-i urmeze exemplu. Unul negativ, daca este sa ne luam dupa ce spune profesorul Ian Drysdale, seful Colegiului Britanic de Osteopatie. "Deoarece incaltarile acestea sunt calduroase si moi, tinerele care aproape ca au devenit dependente de ele cred ca, purtandu-le, fac un favor picioarelor. De fapt, lucrurile stau exact invers".

In plus, medicul completeaza ca: "Piciorul aluneca in cizma si, la fiecare pas, greutatea corpului este resimtita de talpi, care ajung sa se lateasca pentru a putea sustine echilibrul. Din cauza acestui lucru, scobitura din talpa devine mai plata. Rezultatul? Probleme cu picioarele, gleznele si, nu in ultimul rand, cu soldurile". Calcand stramb din cauza cizmei, glezna sta intr-o pozitie anormala, osul coapsei isi schimba si el pozitia, ceea ce duce la o miscare anormala in pelvis, lucru care cauzeaza probleme grave cu spatele.

Fie ca vorbim despre modele originale sau despre falsurile care s-au comercializat cu succes si in magazinele din Romania, UGG-urile nu ofera un suport ortopedic necesar picioarelor si gleznelor noastre. Pe langa durerile de spate care vor aparea negresit in randul celor care opteaza pentru acest gen de incaltaminte, femeile in cauza vor descoperi faptul ca, in timp, li se vor deforma degetele.

Istoria UGG-urilor


Acest gen de cizme, caci despre acest lucru vorbim de fapt, isi are originea in incaltamintea din piele de oaie, imblanita, folosita acum mai bine de 200 de ani.
Foarte comode, dar uratele, UGG-urile au castigat incet, incet teren, devenind un brand in toata puterea cuvantului. O pereche de papuci de casa realizati special pentru iesirile in oras. Cam asa i-am putea caracteriza.

La inceputuri, in anii 1900, acest gen de incaltaminte era purtata de pilotii australieni si abia in anii '70 a ajuns sa fie considerat un trend. La inceput cizmele UGG erau fabricate de mai multe firme de pe coasta de Vest a Australiei, unde ajungeau si americanii pentru a face surf. In perioada respectiva nu era un lucru neobisnuit sa vezi fete in costume de baie, la plaja, incaltate cu UGG-uri. In Los Angeles a fost creat primul "fun club", care are sute de adepti.

Paradoxul in cazul acestui gen de incaltaminte este ca poate fi purtat atat iarna, cat si vara. Formula gasita de producator pentru aerisirea piciorului exclude transpiratia, asa incat majoritatea celor care le poarta nu folosesc sosete sau ciorapi, preferand sa aiba piciorul gol.

"Virusul UGG s-a raspandit pe filiera VIP": odata descoperite si adoptate de vedetele de la Hollywood, cizmulitele care seamana cu ratusca cea urata au ajuns in dulapurile tuturor celor care isi fac model din actritele ultramediatizate. Te uiti la TV sau in reviste, urmaresti stilul vestimentar al celebritatilor, imposibil sa nu sesizezi ca in picioarele lor au aparut niste cizme care seamana cu sosonii, informeaza Gandul.info.

Printre vedetele care s-au lasat fotografiate in UGG-uri se afla Paris Hilton, Britney Spears si Sienna Miller. La noi, am vazut-o pe Mihaela Radulescu intr-una dintre emisiunile sale, incaltata in UGG-uri bej si cu o rochie de seara mov cu... sclipici. Suficient pentru "victimele modei", care au dat iama in magazine.

In ciuda tuturor acestor lucruri, trebuie sa nu uitam insa care sunt precizarile si sfaturile medicilor. Acestia le interzic cu desavarsire.

Care este parerea ta despre cizmulitele UGG?

 

Comentariile 1-50 din 55

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • roxx89 pe 18 Nov 2012, 16:26
    cizmele ugg

    Am vazut foarte multe fete cu ugg-uri contrafacute si cu calcaiul lasat intr-o parte care si mie mi se pare ca arata extraordinar de urat . Am si eu vreo 3 perechi contrafacute deoarece nu am gasit in orasul in care stau originale si nu sunt adepta a cumparaturilor online . Incaltamintea mea " ugg " nu este nici foarte proasta deoarece mie nu mi s-au lasat calcaiele si merg destul de comod in aceste cizme .. insa cu ajutorul acestui articol am sa raresc purtarea luor deoarece si eu cred ca putem avea probleme cu coloana si cred ca la mine deja au inceput .. pt ca port zilnic aceasta incaltaminte . Multumim pentru articol , care in perspectiva mea este o oportunitate de a ne deschide ochii si a nu cumpara toate chinezariile ieftine si de proasta calitate .

    2
    1

  • delia pe 13 Iun 2012, 13:21
    imi plac

    Eu cred ca sunt foarte simpatice,chiar daca sunt asa cum sunt uriase.am degand sa-mi iau si eu o petreche pe roz.cine zice ca nu-s bune pt.adolescente?eu am 16 ani:D si mi se dar dragutze si chiar comode!

    3
    2

  • Clarisa pe 28 Feb 2012, 14:39
    Ugg-urile:x

    Si eu am ugg-uri contrafacute..dar le am de ceva timp si nu am patit nimic..sunt foarte comode si calduroase..:)..le ador:x..mi'as dori mai multe perechi dar cum nam timp sa umblu prinmagazine:(..poate am sa imi i'au mai multe..si repet cele pe care le am sunt foarte comode si calduroase:)..nu iti distrug picioarele..deci nu mai reprosati atatea la adresa acestei marci

    4
    3

  • Lary pe 10 Feb 2012, 16:37
    Despre ugg :X

    cik vin de la ugly kre inseamna urat.... mi-e imi plac f f f mult ugg... si sunt si f f f calduroase...

    5
    7

  • doar Eu pe 26 Ian 2012, 13:36
    Ugg-urile sunt tari!!!!

    Va contrazic cu comentariile rautacioase adresate faimoaselor ugg-uri! Si c daka nu sunt gratioase si mai jtiu eu ce porcarii?? Eu nu sunt o fata eleganta! Imi place sa fiu cat mai originala si cat mai baietoasa! Aceste cizme sunt perfecte nu numai pt mn dar shi pt pers care nu sunt baietoase!! Vi se pare o crima ca sunt atat de tari si voi nu vi le permiteti! Nu sunt atat de scumpe(in cazul in care nu aveti nuj ce fite pt alea originale)!!!!:))

    4
    5

  • DeeDee pe 13 Ian 2012, 22:05
    ugg

    defat ugg sunt super bune:xeu am si facaturi si originale,singura diferenta este k nu au eticheta de ugg.dar sunt absolut la fel,o prietena de a mea are facaturi de 1 an si aproape si jum,si sunt la fel cum le-a cumpart si a dat pe ele 100 lei ,deci mare dif nu este

    4
    3

  • sinziana pe 12 Ian 2012, 22:09
    Ugg Australia

    Eu una cred ca este un produs de care nu te mai desparti dupa ce ai o pereche, la moda sau nu sunt foarte practice la cat de mult merg pe jos iarna pentru mine sunt mana cereasca, mai ales ca am gasit un site unde au niste modele deosebite din piele si blana naturala de oaie la un pret de maxim 300 ron PS site-ul este: www.sosoni.ro

    4
    5

  • Ade pe 6 Ian 2012, 21:38
    UGG

    Draga DDoinita : inainte de a lasa un comentariu pe acest forum, invata sa vorbesti ;;) . Cat despre UGG`uri , sunt foarte comode si mie mi se par destul de dragute. Am 2 perechi , una de anul trecut si una de anul acesta , originale , care arata ca si noi . Nu cred ca sunt nesanatoasa. Eu una nu am avut niciun fel de probleme pana acum . Merita investitia , cu siguranta !!

    2
    3

  • LuLu pe 30 Dec 2011, 19:00
    UGG Australia

    Eu am UGG-uri originale,pot sa va spun ca sunt cele mai comode,calduroase! Sunt foarte multumita. Recunosc,ca merita investitia pe deplin. :)

    3
    6

  • sinziana pe 23 Nov 2011, 23:56
    Ugg Australia

    Buna,eu am o pereche de 2 ani si nu am avut nici un fel de dureri din cauza lor.anul asta mi-am mai luat o pereche tot de la acelasi magazin,www.sosoni.ro si sunt multumita de ele,au talpa de cauciuc,nu s-a lasat/indoit sau tocit dar mai ales nu mi-a fost frig la picioare deloc...

    6
    5

  • anna pe 22 Nov 2011, 00:31
    UGG

    Vreau si eu sa imi cunpar ugg-uri dar sunt scunpe cele originale asa ca vreau sa imi cunparcontra facute.O fi la fel de bune ca cele originale????

    4
    5

  • alexandra pe 1 Nov 2011, 10:11
    finetea femeii

    Draga Diana femeile fine ca tine nu vorbesc atat de vulgar sau?

    1
    2

  • allexav pe 24 Sep 2011, 10:22
    cizmulite ugg

    eu mi-am luat cizme ugg de la ugg-ugg.ro sunt ugg originale si sunt foarte incantata de ele

    3
    4

  • alexe bianca pe 21 Feb 2011, 15:38
    sunt frumoase

    ele sunt frumoase este moda care distruge picioarele

    2
    5

  • Euuuu pe 22 Ian 2011, 22:01
    Ugg`.

    :))) Asa ziceam si eu intr-un timp despre uggu-ri : ca-s nasoale, incomode, ca aia care le poarta arata ca un eschimos s.a. :d . Toate astea au fost pana cand prietena mea si-a cumparat o pereche. La inceput radeam non-stop de ea, dar de la atata reclama pe care aceasta le-o facea m-am decis sa-mi cumpar si eu o pereche. Ma simteam asa de confortabil in ele de nu-mi mai venea sa le dau jos.. A si spuneti ca-s oribile?? Sunt o tona de modele frumoase...impletite, cu funditse, colorate, cu nasturei.:)) DEci chiar le adoooooooor. Dauneaza sanatatii?? Nu stiu ce sa spun, dar nu cred ca dauneaza mai mult decat tocurile imense pe care le poarta fetele acelea "mari":)). Bye :*

    9
    2

  • DEA pe 27 Oct 2010, 16:38
    EU

    SINCER LE ADOR.SUNT COMODE SI AU UN ASPECT PLACUT..................NUMI PASA CE ZIC ALTI IMI PLC SI LE PORT

    7
    1

  • swwety pe 17 Oct 2010, 21:00
    ugg

    si eu am niste ugg-uri si intradevar cred ca nu e prea bine sa le porti tot timpul.Eu am luat teapa pewntru k nu au talpa de cauciuc dar mi se par super dak n le porti, sa zicem, in Alaska sau 24 din 24

    3
    4

  • Anca Stancu pe 12 Sep 2010, 05:18
    Cizmele ugg originale NU distrug nimic

    Cizme UGG gasesti mai nou peste tot. Si pe net, si prin magazine. Foarte multe sunt insa cizme UGG care arata ca ugurile dar sunt mult mai ieftine. Am incercat si eu o pereche si pot sa va spun ca nu se compara. Nu sunt nici pe departe la fel de comode, de usoare si de calde ca cele originale. Pana la urma mi-am luat o pereche de uggs originale de pe ugguri.blogspot.com si am fost foarte multumita de ele. Am dat pe ele aproape 100 de euro, dar si-au meritat banii pana la ultimul banut. Fata de cele mai ieftine dar fakeuri, sunt mult mai rezistente. Le am de 2 ani si arata ca noi. E adevarat ca am si avut grija de ele. Asa am eu grija de pantofi in general, cizmele ugg nu le port prin umezeala si noroi, desi le-am dat cu solutie waterfroof.

    2
    4

  • Adis pe 8 Apr 2010, 20:31
    Da @diana

    S-a dus acolo unde zici finetea femeilor daca asa vorbe urate sunt scrise de ''sexul frumos''.... mda ''s-a dus dracu' ''

    5
    3

  • diana pe 3 Apr 2010, 20:17
    ugg

    sunt oribile si grosolane!!! s-a dus dracu' finetea femeii! acum sunt la moda vacile incaltate!

    4
    19

  • kostyn2204 pe 1 Apr 2010, 22:13
    bune

    sunt baiat dar la fete le stau foarte bn

    8
    3

  • Irina pe 31 Mar 2010, 22:06
    totul este marketing

    Am UGG uri originale ma simy minunat in ele. am vreo 3 perechi. ma simy minunat in ele nu mi se mai umfla piciorele nu mai am dureri de degete, etc Faza cu expertii care au facut cercetari este doar marketing.Probabil ca prea multe femei opteaza pt ugg fie oriiginale fie contafacute , iar celelate firme au pierdut pe piata chai daca fac disccounturi mari. ps,Am prietene care au ugg ciontafacute si nu li s asu deformat deloc. deci, vrajeala de marketing, publicitatatea asta chiar a devenit ofensiva!

    4
    2

  • olteanulore pe 31 Mar 2010, 21:07
    studiu

    s-a constatat ca atunci cand calcaiul este mai sus cu 5 cm decat degetele de la picior, spatele nu are de suferit, plus ca ajuta la intretinerea muschiului organului sexual feminin....daca este adevarat atunci, gagigi, nu mai purtati incaltaminte cu talpa plata (o incaltaminte cu toc da impresia unui picior mic...cu cat este mai mic, cu atat este mai sexi)

    4
    2

  • doriss pe 31 Mar 2010, 17:32
    ugg-uri

    eu am purtat prin casa si sunt confortabile ,dar pe strada nu e genul meu fiecare poarta ce doreste

    1
    4

  • alia pe 31 Mar 2010, 17:16
    Sunt frumoase in felul lor!!!!

    Imi plac aceste incaltaminte cum arata la doamnele, domnisoarele cu picioare frumoase si nu vad nici un rau sau nimic urat. La o femeie frumoasa ii sta bine cu orice mai ales daca este si asortata.

    2
    4

  • crisstina pe 31 Mar 2010, 11:37
    pentru doamna sau domnisoara zambiluta

    Buna! lafel sunt si papuci de plaja sau faimosi balerini....doar k nu sa facut atata tantam cum se face cu ugg-urile pt k nu prea se vad....parerea mea, fara suparare. Nu am spus si nu voi spune k fac bine piciorului doar k nu mi se par niste motive intemeiate cum am spus si mia sus nu vreau sa ma repet!

    3
    1

  • cristina pe 31 Mar 2010, 11:32
    UGG-uri

    Mi se par niste comentari de prost gust, explicatiile nu sunt suficiente.....de ce? pt k greutatea corpului si lasa in picioare si atunci cnd mergi prin casa, e cam acelasi lucru si cu ugg-urile e ca si cum nu ai fi incaltata, in principiu ideea e ca aceasta moda sa se scoata de pe piata care sunt motivele nu stiu si nici nu ma intereseaza sa le aflu. Nu sunt purtatoate de aceste ugg-uri nu k numi plac sau alte motive...mi se pare foarte scumpe si decat sa dau 1mil pe ele k intr-o luna sa se strice mai bine lasa.....deci dregilor cautati alte explicati, motive pt ugg-uri astea sunt chiar penibile si insuficiente.....ele se vand si se vor vinde in continuare :8 o zi buna

    1
    6

  • zambiluta pe 31 Mar 2010, 09:20
    UGG

    Nu conteaza ca sunt falsuri sau originale,tot fac rau pentru ca talpa este dreapta ,fara nici un fel de scobitura,sunt destul de late,deci deformeaza mersul si deranjeaza articulatiile piciorului.Dar sunt la moda ! Mie nu-mi plac si daca mi-ar fi placut, nu mi-as fi luat pentru ca am un picior cu bolta plantara mai stearsa.(nu am chiar platfus dar nici scobitura normala) Eu nu le recomand in special adolescentelor.

    1
    4

  • beatrice pe 30 Mar 2010, 20:22
    ugg

    Va contrazic!!!Am cumparat o pereche din Anglia si le port de ceva vreme ,nu sunt nici incomode,nici chiar asa urate...Eu sunt multumita si nu mi se par asa periculoase cum scriu unele persoane.Sunt mai nemultumita de o pereche de ghete cumparata de la ;leonardo;.

    3
    4

  • adrian pe 30 Mar 2010, 18:09
    ugg

    Sunt urate, nu sunt sexi, bune doar pentru masaj trampling (calcat in picioare).

    3
    8

  • Valentina pe 30 Mar 2010, 14:35
    Mda

    Am vazut ca toate fetele care poarta asa ceva calca stramb...sunt oribile...adica arata ok in poze,dar live dau piciorului un aspect neplacut...mai ales cand deformeaza mersul.Am vazut pe gheturile alea mari niste domnisoare care mereau cu asa ceva m-a m-am gandit ca tre sa sufere mult de fite ca sa-si riste sanatatea pe gheata cu asemenea cizme care nu prea au niciun model pe talpa. Nu cred ca la noi ajunge vreun model original.:)) Oricum nu as da banii pe asa ceva pt ca nu-mi plac cum vin pe picior.

    1
    7

  • Rodica pe 30 Mar 2010, 11:22
    Salutare!

    Cuvantul UGLY spune totul. Le-as purta doar daca nu as avea nimic altceva de incaltat. E ciudat ca atatea fete frumoase poarta asa ceva. Poate din cauza ca frumusetea nu include neaparat si inteligenta....

    2
    8

  • maurica pe 30 Mar 2010, 11:12
    maurica

    Urate ,..foarte urate.De ce as purta ceva care nu-mi place nici pt bunica ,dar pentru mine? Numai pentru ca poarte vedetele ?In nici un caz,spiritul de turma nu ma caracterizeaza .dimpotriva.Locuiesc in Londra si le vad pe toate drumurile si in mGzine peste tot.Ftetele tinere le poarta intra-devar si iarna si vara ,dar ,..ooo,..sunt atat de dizgratioase ,cand se latesc si piciorul aluneca intr-o parte ,dand impresia de talpa de elefant ,.br,..dizgratios.

    2
    8

  • adnana pe 30 Mar 2010, 10:17
    VOT

    Ete am votat caty24,52 monede,ms de vot

    0
    2

  • alyas24 pe 30 Mar 2010, 09:31
    Succesul reprezinta abilitatea de a trece de la un esec la altul fara sa iti pierzi entuziasmul.

    nu tot ce este in trend este si bun, dar din pacate suntem snobi si nu vrem sa gandim

    0
    4

  • Adriana pe 30 Mar 2010, 08:50
    Alte prostii si mereu aceiasi prosti care cred tot ce se scrie

    Ce sa-ti povestesc. Mai mult de 90% din incaltamintea de la noi de pe piata e proasta si distruge picioarele. Probabil ca cineva vrea sa le dea in cap ca prea au luat avant. Toata incaltamintea pe care am purtat-o mi-a adus deservicii indiferent daca a fost de firma sau nu.

    5
    3

  • nusi pe 30 Mar 2010, 08:00
    ugg

    si care este situatia in legatura cu lelelalte incaltaminte care nu sunt de marca si care se gasesc peste tot(pieti, magazine, in picioarele oamenilor)?

    3
    0

  • criss pe 30 Mar 2010, 02:23
    wtf?

    sunt absolut superbe! am o pereche deosebita ca design si culoare si, pur si simplu, le ador! sunt extrem de comode si, exact ca in cazul pilotelor, se adapteaza termic perfect la mediu. asa ca ti-e cald cand trebuie si racoare tot cand trebuie. sunt concepute special pt. a fi purtate in orice anotimp. oricum, eu le incalt rar, fiindca mi se par foarte pretioase, sunt atat de frumusele, incat mi-e mila sa le tarasc mai des prin capitala noastra model de curatenie in lume!:D

    5
    1

  • FRUMY pe 29 Mar 2010, 19:02
    aiurea

    mie nu mi-au placut niciodata si nici nu mi-am cumparat UGG-uri ....mi se par imense si foarte groase...mi-ar transpira picioarele in ele klumea...is ugly rau :)))

    3
    4

  • Drinni pe 29 Mar 2010, 18:07
    LoL

    Deci va vad eu fetelor la batranete...ce ziceti voi cand vi le cumparati?...ASTA: "Fata...Mi-am cumpara UGGuri!Tu de ce nu ai fata...sunt din Bazar...sunt ieftine...gasesti si in Leonardo , fataaa!" Sa inteleg ca mai mult e fita de pitipoanca la UGGs?Acum inteleg de ce prietena mea nu isi cumpara pantofi de casa sa ii poarte pe afara.

    1
    5

  • DDoinita pe 29 Mar 2010, 16:40
    UGG-urile

    Nu agrez stilul,chiar daca sunt comode pentru uni. Mie nu imi plac.

    4
    6

  • PESY pe 29 Mar 2010, 16:40
    Cizme

    nu cred ca sunt prea confortabile

    2
    7

  • aurast pe 29 Mar 2010, 16:39
    moda

    UGG-urile, moda care distruge picioarele http://www.eva.ro/moda/features/ugg-urile-moda-care-distruge-picioarele-articol-29740.html

    1
    4

  • alin_boxing pe 29 Mar 2010, 16:34
    cizme

    nu cred ca sunt prea confortabile, la fel ca mami de gemeni

    1
    5

  • mami_de_gemeni pe 29 Mar 2010, 16:23
    cizme

    nu imi plac.. si nu cred ca sunt prea confortabile..

    2
    6

  • don_diego pe 29 Mar 2010, 16:20
    ugg

    sunt imense :))

    2
    3

  • RLivia pe 29 Mar 2010, 15:59
    Concurs

    Sunt destul de interesante:)

    3
    2

  • miaalexandrescu pe 29 Mar 2010, 15:52
    ugg

    Nu mi-au placut niciodata.

    4
    3

  • mirela.edward pe 29 Mar 2010, 15:51
    cam periculoase

    nu sunt genul meu dar cele care si le cumpara sa aiba grija si sa ceara un sfaqt medical

    3
    2

  • sandoszky pe 29 Mar 2010, 15:38
    Care este parerea ta despre cizmulitele UGG?

    nu sunt un VIP , dar sincer am citit ca se poarta si vara cat si iarna, doar ca vara se poarta fara ciorap (adica picioarele goale) Da piciorul vara se aieriseste doar nu stiu daca contactul direct pielea piciorului cu pielea pantofului este chiar placut (transpira , te jeneaza , adica face rau piciorului )

    0
    4
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod